Liigan tulikuumien listalla isoja yllätyksiä

Ketkä ovat olleet Liigan viime kierrosten tulikuumimmat pelaajat? Viimeisten viiden ottelun aikana kovinta tuhoa on tehnyt Tapparan Kristian Kuusela. Listan kärkipäässä riittää myös isoja yllätyksiä, sillä esimerkiksi Kuuselan ketjukaveri Henrik Haapala on äitynyt upeaan lentoon.

1. Kristian Kuusela, Tappara

Tehot: 2+6=8

Konkari Kuusela jaksaa edelleen painaa samaan tahtiin kuin aina ennekin. Huipputaitava laituri on muodostanut Henrik Haapalan sekä Jani Lajusen kanssa toimivan kolmikon ja tuhoa syntyy varmasti jatkossakin. Kuusela on yksi suurimmista syistä siihen, miksi Tappara seilaa tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa.

2. Jarno Kärki, Ässät

Tehot 5+2=7

Toista kauttaan Liigassa pelaava Ässät-hyökkääjä on osoittanut, että ”toisen kauden kirous” -sanonta ei kuulu hänen lausevarastoonsa. Isokokoinen ja maalinälkäinen hyökkääjä on pelannut Juha Kiilhoman kanssa upeasti yhteen ja he ovat vieneet porilaisia selvästi eteenpäin. Ässät on tällä hetkellä neljän ottelun pisteputkessa ja surkea alkukausi alkaa kääntyä kokoajan positiivisemmaksi. Kärki, 21, on ollut viiden viimeisen ottelun aikana koko Liigan paras maalintekijä.

3. Henrik Haapala, Tappara

Tehot: 4+3=7

Haapala osoitti jo 18-vuotiaana kykyjään Liigassa, mutta tällä kaudella hän on ottanut selvän kehitysaskeleen hyökkäyspäässä. Nopea ja röyhkeä pelaaja, jonka kiekolliset taidot ovat hyvää luokkaa. Tappara-nuorukainen on viimeinkin saanut kärkirooliin ja hän on käyttänyt tilaisuuden hyväkseen. Aina ei uskoisi, että Haapala on vasta 21-vuotias pelaaja.

henrik-haapala-tappara-liiga

Henrik Haapala kuuluu alkukauden positiivisimpiin yllättäjiin. (AOP)

4. Josh Green, KooKoo

Tehot: 3+3=6

Josh Greenin ura oli jo laskussa, mutta nyt hän on löytänyt uuden kodin Kouvolasta ja peli kulkee vanhaan malliin. Hän on ollut kouvolalaisten tärkein hyökkääjä ja Josh on pystynyt olemaan tuottelias hyökkäyspäässä, vaikka joukkue viettääkin suurimman osan pelistä omalla alueellaan. Viiteen otteluun tehot 3+3 on kova saldo jokaisessa joukkueessa, mutta etenkin KooKoossa.

5. Juha Kiilholma, Ässät ja Teemu Ramstedt, HIFK

Tehot: 1+5=6

Kiilholma ja Ramstedt pääsevät jakamaan viidennnen sijan keskenään. Ässien luottosentteri Kiilholma on noussut vanhemmalla iällä pistenikkariksi ja hän on osoittanut, että kahden viime kauden huipputehot eivät olleet sattumaa. Kiilholma pelaa joka ilta hyvällä tasolla ja hän on tehnyt ketjukaveri Jarno Kärjestä paremman pelaajan.

Ramstedt ei selvästi ole samalla tasolla kuin viime kaudella, mutta tehoja on silti tullut. Miehen pelikäsitys on huippuluokkaa ja sen avulla pisteitä tulee väkisinkin. Vielä kun Ramstedt pystyisi ottamaan viimeisen kehitysaskeleensa, olisi hän lähes pomminvarma pistepörssin voittaja.

Liiga jatkuu tänään kello 18.30. Seuraa otteluita Ruutu-palvelussa sekä Nelonen Pro -kanavilla.

Kansikuva: All Over Press

Twitter: Trajamaki11