Meno muuttui Vaasassa – Sport on matkalla pudotuspeleihin

Vaasalaisten kausi on ollut kokonaisuudessaan tuskainen, mutta kevät voi muuttaa kokonaisarvosanan. Tänään Sport kohtaa Hämeenlinnan Pallokerhon, joka tarvitsee pisteitä enemmän kuin kukaan muu.

Sport heräsi viimeisillä hetkillä ja nyt joukkueen asetelmat näyttävät hyviltä: Sport pitää kymmenettä sijaa hallussaan ja KalPa-Pelicans-kaksikko on enää kuuden pisteen päässä.

Sportin nousu alkoi 17. tammikuuta, kun kotkapaidat hakivat Kuopiosta vakuuttavan 6–2-voiton. Voittoa seurasi tuplapelit JYPiä, Ilvestä ja Tapparaa vastaan. Näistä kuudesta ottelusta Sport voitti kolme ja keräsi kahdeksan pistettä, mitä voidaan pitää kelpo suorituksena. Tuplapelien jälkään Sport on pelannut yhden ottelun, jossa se kohtasi SaiPan kotonaan. Lopputulos 3–0 Sportille.

Vaasalaisten peli on kehittynyt ja joukkue pystyy parhaimmillaan loistavaan puolustuspeliin. Sport ei vieläkään pysty hallitsemaan kenttätapahtumia kiekollisesti, mutta joukkueen viisikkopuolustus on ollut vahvaa. Nukahduksia ei ole enää tullut samaan tahtiin kuin aiemmin ja Sport-pystyy pitämään vastustajat nurkissa. Kaiken kruununa on seisonut maalivahti Mika Järvinen, joka on selvästi löytänyt hyvän vireen tekemiseensä.

Hyvän oman pään pelin lisäksi joukkueesta on löytynyt tehoja: jokaisesta kolmikosta löytyy suoraviivaisuutta ja vääntövoimaa, joilla vaasalaiset ovat pystyneet olemaan vaarallisia illasta toiseen. Sport-hyökkäyksessä on runsas määrä työmiehiä, joita ei tarvi kahdesti käskeä ajamaan maalille. Tällaisella kiekolla pärjätään keväisin, mutta taitoakin tarvitaan rinnalle.

Sitä taitoa on pohjalaisilta myös löytynyt. Charles Bertrandin lisäksi taitoa ovat tuoneet Jarkko Immonen, Henrik Koivisto, Ville Leskinen ja Teddy Da Costa. Etenkin Pelicansista vaihdossa tullut Da Costa on ollut loistava lisä Sport-hyökkäykseen, sillä hän on iskenyt seitsemässä ottelussa seitsemän pistettä.

Sportissa on tällä hetkellä vahva henkinen tila ja jokainen pelaaja jättää kaukaloon kaikkensa. Tämän saa myös kokea tänään HPK, joka tarvitsee visusti pisteitä.

Seuraa heitä:

Teddy Da Costa, Sport: Seitsemässä Sport-ottelussa on syntynyt tehot 2+5. Pelicansissa homma ei toiminut, mutta Vaasassa tämä taitoniekka on saanut ison roolin ja hän on käyttänyt mahdollisuutensa. Teddy on tuonut kotkapaitoihin ison lisän maalintekopuolelle.

Antti Miettinen, HPK: 35-vuotias NHL-konkari palaa tänään kokoonpanoon ja juuri häntä Kerho on kaivannut. Ei ole hyökkäyspäässä sellainen virtuoosi, joka ratkoisi yksin otteluita, mutta Miettinen tuo kokemuksellaan ison lisän Kerho-leiriin. Pelaa tänään poikkeuksellisesti keskushyökkääjänä.

Arvio:

HPK pelasi tiistaina Oulussa kaksi hyvää erää, mutta suli kolmannessa totaalisesti. Parhaimmillaan HPK kiusasi Kärppiä erittäin hyvin, mutta kiusaaminen ei riitä. Kerho janoaa pisteitä, sillä matka Sportiin on jo 13 pistettä. Tämä ottelu voi hyvinkin ratkaista Kerhon kohtalon, sillä ero voi olla jo 16 pistettä illan jälkeen, mikä käytännössä tarkoittaisi HPK:n kauden päättymista runkosarjaan. Isojen panosten peli, mikä näkyy tänään armottomana taisteluna. Sport on kuitenkin työteliäämpi ja sen suoraviivainen ryskytys tuottaa tänään kotijäällä tulosta. Voitto karkaa Sportille varsinaisella peliajalla ja HPK voi alkaa kaivaa kesäkuteitaan kaapista.

Kierroksen muut ottelut:

  • JYP-Ilves
  • Kärpät-SaiPa
  • Lukko-KalPa
  • Pelicans-HIFK
  • TPS-Ässät

Kierros alkaa kello 18.30. Voit seurata Liigan runkosarjan ratkaisuhetkiä tuttuun tapaan Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu -palvelussa.

Kansikuva: All Over Press