Palolan resepti maalikunkuksi: Nuppi kuntoon ja kiinnostu kropasta

Olli Palola pahanteossa HIFK:ta vastaan (All over press)

Olli Palola pahanteossa HIFK:ta vastaan (All over press)

Tapparan riveissä runkosarjan maalipörssin voittanut Olli Palola on mielenkiintoinen tapaus. Juniorivuosina erittäin lupaavasti pelanneen nuorukaisen ura ei urjennut saman tien huipulle, vaan mies haki välillä vauhtia Mestiksestä, kunnes 25-vuotiaana kaudella 2013-2014 kaikki loksahti kohdalleen Tapparassa.

Palola on pelannut liigaa Ilveksen, Lukon ja nykyisin Tapparan riveissä. Ennen tätä kautta Palola oli tehnyt 167 ottelussaan 14 maalia ja kerännyt 31 tehopistettä. Kaudella 2013-2014 yhtä äkkiä kaikki loksahti kohdalleen ja Palola pokkasi 27 runkosarjamaalillaan Aarne Honkavaara –palkinnon runkosarjan parhaana maalintekijänä.

Mitä ihmettä tapahtui Olli Palola?

– Vuosien työ alkaa tuottaa tulosta. Kyllä sitä kun jaksaa paiskia töitä, niin se palkinto sieltä tulee.

Mitä asioita teit nyt niin sanotusti oikein kun nyt kaikki loksahti tehojen suhteen hyvin nopeasti kohdilleen?

– Omasta kropasta kiinnostuminen. Se on helposti sanottu, mutta monella jätkällä siihen menee viisi tai kymmenenkin vuotta ja jotkut huomaa sen vasta uran loppupuolella. Minä huomasin sen nyt ja sitä kautta alkoi tulla pistetilastoon merkintöjä.

– Erot ovat niin pienet, kaikki ovat niin kovia urheilijoita. Silloin nousee venyttelyt, lihashuolto ja miten päätä osaat huoltaa isoon rooliin. Urheilu olisi helppoa, jos se olisi paras kuka treenaa eniten. Paljo pitää tehdä toki töitä, mutta muutakin myös.

Miten se näkyi käytännön tekemisessä, kun kaikki loksahti kohdalleen nuppia myöden?

– Se klassinen ketsuppipulloilmiö. Kun maaleja tulee, niin sen jälkeen alkaa kiekot pomppimaan huonoistakin paikoista sisään.

Seuraavaksi Palola lähtee tekemään maaleja pudotuspeleissä. Katso alla olevasta videohaastattelusta muun muassa millaiset mietteet Palolalla on alkavista playoffseista.