Engren: ”Peli ei pysy kasassa”

Perjantaina SKAn sensaatiomaisesti voittaneen Atlant Mytištšin suomalaismaalivahti Atte Engren oli keskiviikkoisen Jokerit-pelin jälkeen mietteliäällä päällä.

– Vaikea peli oli, aika kovaa Jokerit tuli maalille eikä siellä hirveästi nähnyt kiekkoja. Vähän kaatui samoihin asioihin kuin aikaisemminkin, peli ei pysy kasassa. Tulee liikaa kiekonemenetyksiä ja sitä kautta vastahyökkäyksiä, siihen se tänäänkin kaatui.

Niin, Jokereiden kolmesta maalista kaksi tuli puolustuksen karkeiden kiekonmenetysten seurauksena, joten Engrenin puheissa on perää.

Alkukausi on ollut Atlantille vaikea

Alkukauden otteluista Atlant on onnistunut voittamaan vain neljä, ja läntisessä konferenssissa joukkue on toiseksi viimeisenä. Matkaa pudotuspeliviivaan on yhdeksän pistettä.

Engren on ollut moskovalaisjoukkueen maalilla täystyöllistetty. Torjuntoja on kertynyt keskimäärin 28 ottelua kohden, ja vaikka päästettyjen maalien keskiarvo on miltei tasan kolme, torjuntaprosentti 90.6 kertoo siitä että kiekkoja on myös tarttunut räpylään. Vertailun vuoksi Jokereiden Henrik Karlssonin vastaavat luvut ovat 2.61 ja 88.6.

– Ihan OK alkukausi ollut. Kun ei voiteta, niin eihän se liian hyvinkään ole mennyt. Parantamisen varaa toki on, mutta suhteellisen tyytyväinen olen omaan suoritukseen.

Atlantin vaisu alkukausi ei Engrenin mukaan kuitenkaan näy joukkuehengessä.

– Itse asiassa ei tunnu siltä, että oltaisiin hävitty paljon pelejä. Ihan hyvä fiilis joukkueessa on. Onhan se toki henkisesti raskasta, kun ei tule voittoja tasaisesti.

Perjantain iso voitto SKA:sta ei kantanut Jokereita vastaan, mitä Engren harmitteli. Pelirytmi ei maalivahdin omasta mielestä kadonnut mihinkään, vaikka taukoa peleistä oli KHL-rytmissä poikkeuksellisen paljon, peräti neljä päivää.

Kärsivällisyyttä kaivataan

Atlant on hävinnyt paljon tiukkoja otteluja maalilla tai kahdella, ja Engrenillä on selkeät lääkkeet siihen, miten nuo tiukat tappiot saadaan käännettyä voitoiksi

– Ihan hyvin se meni tänäänkin niitä muutamia virheitä lukuunottamatta. Ei tässä hirveästi tarvitse mitään muuttaa. Pidetään peli simppelinä, pysytään kärsivällisenä ja luotetaan siihen, että tehdään ne tarvittavat maalit.

Atlant kohtaa seuraavaksi Medvescak Zagrebin kotonaan sunnuntaina, jonka jälkeen edessä on viiden ottelun mittainen vierasputki. Faneille.com toivottaa sekä Atelle että Atlantille tsemppiä tuleviin matseihin!