Pääkaupunkiseudun herruus matkalla Espooseen?

Torstain ainoassa Liiga-ottelussa toisensa kohtaavat Espoon Blues ja HIFK. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella viidesti ja voitot ovat espoolaisille 3-2. Torstaina pelattava ottelu on ensimmäinen Veikkauskierroksen otteluista. Toinen osa pelataan perjantaina.

Kauden kohtaamiset ovat menneet siten, että molemmat joukkueet ovat voittaneet omat kotiottelunsa. HIFK vei kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä 3-2 Helsingissä. Seuraava ottelu päättyi viikkoa myöhemmin Bluesin voittoon voittomaalikisan jälkeen lukemin 3-2. Joulukuussa helsinkiläiset löylyttivät espoolaisia lukemin 6-2.

Blues on aiempina vuosina ollut ”pikkuveljen” roolissa IFK:lle, mutta asetelmaan on tullut nyt pienoinen muutos ja espoolaiset ovat olleet niskan päällä tämän kauden otteluissa. Tämän vuoden puolella Barona Areenalla pelatut ottelut ovat päättyneet Bluesille 4-1 ja 5-4. Viimeisin tosin päättyi vasta voittomaalikisan jälkeen espoolaisille.

Lähtökohdat otteluun

HIFK ajelehtii tällä hetkellä kauden pisimmässä tappioputkessa ja kovassa otteluruuhkassa. Pelejä on melkein joka toinen päivä ja se näkyy myös kentällä väsymyksenä. Edellisestä voitosta on aikaa kulunut jo viikko, sillä viime tiistaina Helsingissä kaatui Sport lukemin 5-2. Tämän jälkeen on tullut kolme tappiota, joista tosin yksi vain varsinaisella peliajalla. Sekin vain maalin tappio – JYP haki voiton lauantaina Helsingistä numeroin 1-0.

Flunssakierre vaivaa edelleen helsinkiläisiä ja viimeisin sairastunut pelaaja on maalivahti Kevin Lankinen. Lankinen pelasi JYPiä ja Ilvestä vastaan, kun taas Ville Husso pelasi Bluesia ja Sportia vastaan. Todennäköistä on, että tänään torjuntavastuun kantaa Husso. MTV Sportin nettisivujen mukaan IFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundell olisi keskiviikkona pelannut joukkueen harjoituksissa maalissa.

Espoolaisilta poissa ovat Stefano Giliati ja Roope Talaja. Muuten joukkue pääsee HIFK:iä vastaan terveellä kokoonpanolla pelaamaan. Blues hävisi viime lauantaina Tapparalle tylysti lukemin 6-1. Sitä ennen heillä oli kaksi voittoa allaan. Kausi ei HIFK-voittoja lukuun ottamatta ole mennyt aivan nappiin. Jyrki Ahon suojatit majailevat sarjataulukossa kymmenentenä ja taistelevat kynsin hampain pudotuspelipaikasta.

Seuraa heitä:

Miro Aaltonen: Nuori joensuulaishyökkääjä ei ole pystynyt ottamaan odotettuja harppauksia urallaan, sillä miehen kehitys on polkenut paikoillaan jo parin kauden ajan. Taitava Anaheim Ducksin varaus on väläytellyt parempia otteita ja näyttänyt, että taito on vielä tallella, mutta tuloksellisesti nuorukaiselta odotetaan parempaa – Onnistunut kevätkausi voisi tuoda sopimuksen ison veden taakse.

Nikolai Goldobin: Venäläislupaus ei ole pystynyt parhaimpaansa alle 20-vuotiaden MM-kisojen jälkeen. Goldobinilta odotetaan offensiivista apua HIFK:lle, mutta näytöt ovat olleet harvassa.

Arvio:

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, on torstain ottelu Bluesin heiniä. Kotietu on ollut tällä kaudella näiden joukkueiden kohtaamisissa avainasemassa ja sitä se tulee olemaan myös tässäkin kamppailussa. Pelissä ei tule olemaan suurta eroa, mutta sillä pienellä erolla espoolaiset tulevat juhlimaan ottelun voittoa.

Kun soppaan laittaa vielä lisäksi sen, että HIFK:lle nämä Veikkauskierroksen ottelut ja varsinkin ”selvät” sellaiset ovat olleet myrkkyä, niin vaikeata tulee olemaan. Suurimmat odotukset HIFK:n voitolle ovat vasta perjantai-illassa, joten pistetilin karttumista ei torstaina kannata odottaa. Ottelussa on pienet marginaalit, ja mikäli HIFK saisi pelin vietyä voittomaalikisaan, niin mahdollisuudet voittoon olisi. Flunssakierre, peliruuhka sekä vierasottelu ovat ne suurimmat tekijät, miksi Blues tulee ottelun viemään.

Ottelu näkyy Nelonen Pro2 -kanavalta ja Ruutu-palvelusta. Kiekko putoaa jäähän kello 18:30 Espoon Baronalla.