Tässä ovat Liiga-joukkueiden aliarvostetuimmat pelaajat

Kaikille ei aina heru kunniaa, vaikka näytöt sitä puoltaisivat. Faneille.com listasi jokaisen Liiga-joukkueen aliarvostetuimman pelaajan. Listan pelaajat ovat enemmän tai vähemmän arvostettuja omien seurojensa fanien silmissä, mutta eivät koko kiekkoilevan Suomen silmissä.

Blues: Antti Suomela

Bluesista on lähtenyt pelaajia enemmän kuin laki sallii, minkä vuoksi joukkueesta on tällä hetkellä hankala valita niin sanottuja aliarvostettuja pelaajia. Nuoresta joukkueesta löytyy kuitenkin muutamia lupauksia, jotka eivät ole isoissa otsikoissa pyörineet. Etenkin debyyttikauttaan pelaava Suomela on yksi heistä. Hyvällä pelisilmällä operoiva Suomela on saanut joukkopaon seurauksena isoa roolia ja hän on pystynyt vastaamaan huutoon. Iskenyt heti hyvin tehopisteitä ja osoittanut olevansa kovan luokan offensiivinen lupaus.

HIFK: Jasse Ikonen

25-vuotias KalPa-kasvatti debytoi Liigassa jo vajaa seitsemän vuotta sitten. Hän murtautui Liiga-pelaajaksi kaudella 2011-12 KalPan paidassa, mutta parhaat vuotensa Ikonen on pelannut HIFK:ssä. Helsingissä rooli on paljon vaihdellut, mutta hän on silti pystynyt olemaan tehokas aina terveenä ollessaan. Ikosessa on kuitenkin parasta hänen monipuolisuutensa. Siirto pienempään seuraan voisi olla hänen uransa kannalta käänteentekijä.

HPK: Otto Paajanen

Paajanen on jo pitkään ollut tärkeä roolipelaaja HPK:lle, mutta tänä vuonna hän on saanut viimeinkin isompaa ruutua. Aloitti kauden tehokkaasti, mutta viime ajat ovat olleet pisteiden valossa hankalampia. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että Paajanen on elintärkeä joukkuepelaaja, jolla on myös kykyä olla tuottelias hyökkäyspäässä. Joku voisi sanoa häntä nuoreksi ”rikuhahliksi”.

Ilves: Joonas Vihko

joonas-vihko-ilves-liiga-aop

Joonas Vihko on saanut uutta lentoa uralleen. (AOP)

Kaikki tietävät Joonas Vihkon, mutta kaikki myös tietävät hänen uransa olleen laskussa pitkään. Hän iski kaudella 2009-10 25 maalia runkosarjassa, mikä on ollut tähän asti Joonaksen paras kausi. Pisteet ovat laskeneet vuosi vuodelta eikä miehen esitykset ole enää olleet kovin erikoisia. Nyt hän on kuitenkin noussut Ilveksessä uuteen lentoon ja on kovaa kyytiä pelaamassa yli 30 tehopisteen kautta. Nopea laituri sai seurasiirron myös uutta potkua ja hän on ollut Ilveksen tärkeimpiä pelaajia alkukaudella. Markku Flinck ja kumppanit ovat vieneet kaiken huomion, minkä takia Vihkon meneillään oleva loistava kausi on jäänyt monelta huomioimatta.

JYP: Mikko Salmio

Iso ja röyhkeä laituri on pelannut kolmen viime kauden aikana JYPissä sekä JYP Akatemiassa. 24-vuotias hyökkääjä on saanut tällä kaudella budjettileikkausten ja loukkaantumisten vuoksi isompaa roolia ja Salmiosta onkin kasvanut tärkeä pelaajaa keskisuomalaisille. Salmio on ensisijaisesti tärkeä rouhija, mutta tehojakin on syntynyt, sillä JYP-kasvatti on paukuttanut 21 otteluun tehot 6+5=11.

KalPa: Jaakko Rissanen

26-vuotias kuopiolaismies on väläytellyt taitotasoaan jo useammalla kaudella, mutta viimeinen steppi on jäänyt ottamatta. Nyt kun se steppi on parhaimmillaan menossa, Rissasen teot ovat huomattu lähinnä vain Savossa. Rissanen on iskenyt 19 ottelussa yhtä monta tehopistettä ja hän on yksi suurimpia syitä KalPan hyville tuloksille. Loistava peliäly, hyvä liike ja taitavat kädet tuottavat viimeinkin sellaista tulosta, jota häneltä on odoteltu.

KooKoo: Ryan O’Connor

Nuori kanadalaispakki kävi viime vuonna floppaamassa Bluesissa, mutta nyt on hän on Liigan tehokkaimpia puolustajia. O’Connor on iskenyt 27 ottelussa tehot 7+7=14, mikä on kova tulos – etenkin KooKoon kaltaisessa joukkueessa. Hän on osoittanut olevansa Liigan parhaimpia offensiivisia puolustajia, mutta kaikki muistavat lähinnä vain viime kauden surkeat Blues-pelit.

Kärpät: Saku Mäenalanen

saku-maenalanen-karpat-liiga-aop

Saku Mäenalanen on antanut viitteitä paremmasta. (AOP)

Kärpistä on hankala valita aliarvostettuja pelaajia, sillä lähes kaikki pelaajat ovat saaneet jonkinlaista kunniaa. Kärpistä löytyy paremminkin yliarvostettuja pelaajia. Aliarvostettuihin voidaan kuitenkin luokitella nuori Saku Mäenalanen – nuorten maailmanmestari – josta on odotettu isoa maaliruiskua Liiga-tasolle. Nashville Predatorsin varaama hyökkääjä voitti nuorten MM-kisojen maalipörssin pari vuotta sitten, minkä vuoksi odotukset häntä kohtaan kasvoivat. Kärpistä ei ole kuitenkaan löytynyt roolia eikä läpimurto ole ollut vielä lähelläkään. Hän on kuitenkin pelannut tällä kaudella erittäin hyvin ja tehojakin on alkanut syntymään. Mäenalasesta on tulossa kovaa kyytiä huippuluokan pelaaja, mutta tällä hetkellä se ei vielä näy otsikoissa.

Lukko: Rony Ahonen

28-vuotias puolustaja, joka jäi aikoinaan HIFK:ssä varamiehen rooliin, minkä jälkeen edessä oli muutaman vuoden Mestis-reissu. Nousi 26-vuotiaana SaiPaan, jossa hän viiletti kaksi viime kautta. Esitti jo viime kaudella hyviä otteita Lappeenrannassa, mutta nyt hän tekee viimeistä läpimurtoaan Liiga-tasolle. Hän on Lukon tehotilaston kärkinimi saldollaan +9. Ahonen pelaa myös pisteiden valossa uransa parasta kiekkoa, sillä hän sivuaa jo nyt yhden kauden piste-ennätystään Liigassa tehoillaan 2+7=9. Ahonen on kuitenkin ennen kaikkea loistava oman pään pelaaja, joka ei jäädy kiekon kanssa.

Pelicans: Marko Pöyhönen

Tästä nopeasta hyökkääjästä on tullut Pelicansille tärkeä pelaaja. Pöyhösen voi heittää kentälle jokaiseen mahdolliseen tilanteeseen ja hän suoriutuu siitä hyvin. Hän on osoittanut olevansa myös tuottelias hyökkäyspäässä ja tällä kaudella onkin syntynyt 14 tehopistettä 24 ottelussa. Loistava kahden suunnan hyökkääjä.

SaiPa: Kalle Maalahti

SaiPan oma kasvatti on taistellut tiensä Mestiksen kautta Liigaan. Ei ole kovin iso puolustaja, mutta hyvä fysiikka ja asenne tekevät hänestä vahvan vääntäjän. Kaiken lisäksi Maalahti pelaa varmaa kiekollista peliä ja on onnistunut myös tällä kaudella pisteiden teossa. Tilillä on jo tehot 1+12=13, kun takana on 27 pelattua ottelua.

Sport: Lassi Kokkala

Entinen junioritähti, jolla kesti kauan yltää Liiga-tasolla kärkipelaajaksi. Nyt hän on Sportin ykkössentteri ja erittäin tärkeä pelaaja vaasalaisille. Pelaa monipuolista peliä eikä taso heittele illasta toiseen. Hän on saanut pelata viimeinkin terveenä, mikä selittää hyvin pitkälti Lassin läpimurtokautta.

Tappara: Aleksi Elorinne

aleksi-elorinne-tappara-liiga-aop

Aleksi Elorinne teki läpimurtonsa viime kaudella. (AOP)

Elorinne on kieltämättä Liigan parhaimpia oman pään puolustajia, minkä on huomannut myös A-maajoukkueen johto. Karjala-turnauksessa viilettänyt Elorinne alkaa olla jo tuttu nimi suomalaisille kiekkofaneille, mutta hän ei tule koskaan viemään suurimpia otsikoita. Pyyteetöntä perusduunia illasta toiseen eikä virheitä juuri tule. Hyvä sijoittuminen, hyvä ykkössyöttö ja hyvä liike isoksi mieheksi. Elorinteellä riittää jatkossa taatusti ottajia ulkomaita myöten.

TPS: Henrik Tallinder

Tallinder menee myös tunnettujen pelaajien kategoriaan, mutta kaikki eivät tajua ruotsalaispakin hyvyyttä. Tallinder pelaa hirmuminuutteja ja hän on ehdottomasti Liigan parhaimpia puolustajia, vaikkei hän taistelekaan puolustajien pistepörssin voitosta. Kokeneen Tallinderin liike on sulavaa, hän pelinlukutaitonsa on A-luokkaa ja hän tekee kiekon kanssa kokoajan oikeita ratkaisuja.

Ässät: Niko Ojamäki

Suurimman huomion vievät Jarno Kärki ja Aleksi Saarela, mutta Ojamäkeä ei voi missään nimessä unohtaa. Nopea laitahyökkääjä hakeutuu hanakasti maalintekopaikoille ja viimeistelee hyvällä prosenttilla. Ajaa tilanteet loppuun asti eikä luovuta koskaan. Monipuolinen pelaaja, jonka potentiaali on korkeammalla kuin Liigassa. Ikää on vasta 20 vuotta, mutta tehoja tulee jo hyvään tahtiin. Iskenyt tällä kaudella 30 ottelussa 10 maalia ja 17 tehopisttä.

Kansikuva: All Over Press

Twitter: Trajamaki11