Pelicans iski HIFK:n omilla aseilla – pomput lahtelaisten puolella maaleissa

Pelicans kavensi 5-1-voitolla ottelusarjan 3-2:een, kun se iski avauserässä kovalla karvauksella HIFK:n pelaajiin ja voitettujen kaksinkamppailujen kautta piti ottelun hallinnan valtaosin itsellään.

Avausmaalista vastasi Pelicans, joka pääsi iskemään 3-2-ylivoimahyökkäyksellä HIFK-alueelle. Tarkka poikittaissyöttö takatolpalle tavoitti hyökkäykseen nousseen Jordan Rowleyn ja jäätä pitkin mennyt laukaus yllätti Atte Engrenin längistä – tilanne 1-0.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Pelicans joutui alivoimalle. Artturi Toivolan omalta alueelta lähettämä kiekko pomppasi pari metriä ennen maalia ja yllätti HIFK-veskari Atte Engrenin. 2-0-tilanteessa lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.

Myös toinen erä alkoi Pelicans-osumalla. Toisella minuutilla Hynek Zohorna laukoi nopeassa hyökkäyksessä lukemat 3-0:aan.

HIFK oli lähellä kavennusta muutamaa minuuttia myöhemmin, sillä Juha Jääskä pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia Juho Olkinuoran myöhästyneen vastaantulon jälkeen, mutta Juhamatti Aaltonen ehti omalle maalilleen ja katkaisi tyhjää maalia kohti menneen kiekon tulon ilmasta mailallaan.

Tämän jälkeen Pelicansilla oli monta tilaisuutta siirtyä isompaankin johtoon, sillä vaarallisia tilanteita syntyi etenkin hyvän syöttöpelin ja ylivoimahyökkäysten kautta. Tällöin Atte Engren oli mies paikallaan ja toisaalta Pelicans herkutteli hieman liikaa joissakin maalipaikoissa.

Reilut viisi minuuttia ennen erätaukoa nähdään kaksi videotarkistusta peräkkäin, kun HIFK:n Micke-Max Åsten saa kiekon maaliin hurjan maalinedushässäkän takia. Maali hyväksytään ensin, mutta Ville Niemisen haaston jälkeen osuma hylätään pitkän videotarkistuksen jälkeen, sillä tilanteessa tulkittiin kiekon olleen Olkinuoran räpylän alla.

Kahden erän jälkeen Pelicans johti 3-0.

Kolmannessa erässä Pelicans saa alkuun ylivoimamahdollisuuden, ilman tulosta. Muutamaa minuuttia myöhemmin HIFK saa viimein kuparisen rikki. Kyle Quincey nousee hyökkäykseen ja kääntyy taitavasti kiekon kanssa b-pisteiden välissä. Matkalla Quincey törmää Olkinuoraan ja suupaisee kiekon rystyltä sisään ollessaan selkä maaliin päin. Pitkän videotarkistuksen jälkeen maali hyväksytään ja tilanne muuttuu 3-1:een.

Heti seuraavassa vaihdossa HIFK tulee ryminällä päätyyn ja Juhani Tyrväinen rysäyttää erittäin kovan, mutta puhtaan näköisen taklauksen Pelicansin Casimir Jürgensiin, joka loukkaantuu. Pelicans-pakki Henrik Nilsson hermostuu tästä ja kaataa Tyrväisen jäähän, joten Pelicans joutuu alivoimalle.

HIFK ei saa ylivoimalla lisäkavennusta aikaan, mutta Pelicans sen sijaan hyödyntää omansa. Juhamatti Aaltonen kimmottaa kiekon Juho Keräsen jalan kautta maaliin ja Pelicans siirtyy reilut seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän loppua turvallisen tuntuiseen 4-1-johtoon.

Lopussa HIFK saa hieman painetta Pelicans-päätyyn, mutta maalivahtia ei enää oteta pois. Pientä asetelmien hakua nähdään, joten Ville Nieminen ottaa vielä aikalisän noin minuutti ennen loppua rauhoitellakseen omiaan. Pelicans vastaa HIFK:n provosointeihin vielä yhdellä osumalla ja loppulukemat ovat 5-1.

Loppusummerin jälkeen nähdään vielä pientä nujakointia ja suunsoittoa puolin ja toisin. Kuudes ottelu pelataan huomenna Helsingissä.