Seuraa näitä asioita illan Liiga-kierroksella: Kiehuuko Hakametsässä?

Liiga jatkuu lauantaina seitsemän ottelun voimin. Odotettavissa on erittäin mielenkiintoisia kamppailuja, kun esimerkiksi Juhamatti Aaltonen ja HIFK vierailevat jälleen Oulussa sekä Tappara ja Sport kohtaavat toisena iltana putkeen. Tässä tärkeimmät pointit illan mielenkiintoisiin otteluihin.

Onko HPK:sta pysäyttämään TPS:n liitoa?

TPS on ollut yksi syksyn suurimmista yllättäjistä. Joukkue on kärsinyt alkukaudella vain yhden tappion ja Hämeenlinnaan TPS matkaa peräti kuuden ottelun voittoputkessa. Turkulaiset ovat onnistuneet kääntämään erityisesti kaikki tiukat ottelut lähes poikkeuksetta edukseen. Lisäksi joukkueen avainpelaajat ovat olleet heti kovassa iskussa, minkä lisäksi riveistä on noussut Patrik Virran kaltaisia uusia vastuunkantajia. Myös HPK on ollut viime aikoina hyvässä iskussa. Joukkueella on allaan kolme peräkkäistä voittoa, jotka ovat kaikki tulleet joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

KalPan tai KooKoon tappioputki päätökseen

KooKoon alkukausi on ollut todella hankala. Joukkueella on alla neljä peräkkäistä tappiota ja joukkue on valahtanut sarjan jumbopaikalle. Viidestä vieraspelistään KooKoo ei ole voittanut vielä ainuttakaan. Varsinkin puolustuksen kanssa on ollut ongelmia: kouvolalaisten verkkoon on tehty kahdeksassa kamppailussa peräti 33 osumaa. KooKoon pelaajat miehittävät Liigan tehotilaston neljä viimeistä sijaa, kun Eero Savilahden, Ryan O’Connorin, Kai Kantolan sekä Mikko Lehtosen tehotilasto on peräti yhdeksän astetta pakkasen puolella. KooKoo sai vähän balsamia haavoille nousemalla torstaina Lukkoa vastaan sekunti ennen päätöstä tasoihin, mutta Lauri Tukonen ratkaisi lopulta jatkoajalla voiton raumalaisille. Lauantaina vastaan asettuu KalPa, jonka syksy on ollut pääpiirteittäin pirteä. Nyt alla on kuitenkin kolme katkeraa maalin tappiota. Jomman kumman joukkueen tappioputki tuleekin lauantaina päätökseen.

Kurittaako Juhamatti Aaltonen jälleen Kärppiä?

Helsinkiläiset hakivat perjantaina jatkoaikavoiton JYPistä ja matka jatkui samoin tein Ouluun, jossa vastaan joukkue kohtaa toistamiseen tällä kaudella Kärpät. Joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta muodostui Juhamatti Aaltosen show, kun laituri saalisti 3-1 -voitossa tehot 2+1. Aaltonen oli pelipäällä perjantainakin, kun mies ratkaisi komealla osumalla voiton JYPistä. HIFK onnistui myös vihdoin tekemään ylivoimamaalin, kun Corey Elkins tasoitti pelin reilu minuutti ennen loppua ja päätti HIFK:n reilut 30 minuuttia kestäneen kuivan kauden ylivoimalla. Kärppien syksy on ollut suurista muutoksista johtuen haastava. Oululaiset saivat kuitenkin torstaina vähän valoa pimeyteen, kun joukkue raapi voiton KalPasta. Voittomaalikilpailuun päättyneen ottelun jälkeen Kärppien tuuletuksista olikin havaittavissa vapautuneisuutta.

Joko SaiPan käyrä kääntyy nousuun?

SaiPan syksy on ollut vaikea ja joukkue majaileekin sarjataulukon kolmanneksi viimeisellä sijalla. Lauantain kamppailuun Pelicansia vastaan lappeenrantalaiset lähtevät allaan neljä peräkkäistä tappiota. Viime aikoina murheena ovat olleet myös lukuisat loukkaantumiset, mutta nyt tunnelin päässä on näkyvissä valoa: John McFarlandin, Matti Järvinen ja Jussi Markkanen palaavat mahdollisesti kehiin lauantaina. Myös SaiPan tuorein hankinta, perjantaina kaupunkiin saapunut Brock Trotter, on pelikelpoinen lauantaina. Pelicans hakee niin ikään kamppailussa paluuta voittojen tielle, kun Jukurit haki perjantaina pisteet Lahdesta maalein 1-0. Pelicans ja SaiPa kohtaavat jo toistamiseen tällä kaudella. Lahtelaiset veivät kauden avauskohtaamisen kaksi viikkoa sitten nimiinsä lukemin 4-2.

Kuumeneeko tunteet Tapparan ja Sportin toisessakin kohtaamisessa?

Tappara on aloittanut kauden väkevästi. Mestaruuskrapulasta ei ole ollut tietoakaan, vaan Jussi Tapolan suojatit ovat jyränneet alkukaudella vahvasti. Perjantaina Tappara kipusi jälleen sarjan piikkipaikalle, kun joukkue haki eleettömästi voiton Vaasasta maalein 3-2. Tunnetta kaukalosta, tai oikeastaan vaihtoaitoista, ei kuitenkaan puuttunut. Varsinkin Tommi Tikan taklaus Valtteri Kemiläiseen kuumensi tunteet. Tikalle tuomittiin tilanteesta 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta varsinkin Sportin käskijällä Tomek Valtosella riitti tilanteen jälkeen asiaa vieraiden vaihtoaitioon. Tilanteesta on nähtävissä video Ruutu -palvelussa. Joukkueet kohtaavat uudestaan heti lauantaina, joten odotettavissa on varsin lämminhenkinen kamppailu.

Kauden toinen Satakunnan derby

Lukolle syksy on ollut haastavaa aikaa eikä uusi aikakausi Juha Vuoren alaisuudessa ole lähtenyt aivan toivotulla tavalla käyntiin. Kahdeksasta ottelusta pisteitä on kertynyt vain seitsemän. Varsinkin maalinteko on tuottanut tuskaa raumalaisille. Joukkue on pystynyt hallitsemaan monia kamppailuja, mutta aivan viimeinen terävyys on puuttunut maalipaikoista. Kauden ensimmäisen Satakunnan derbyn nimiinsä vienyt Ässät lähtee Raumalle toiseen kohtaamiseen allaan taisteluvoitot Sportista ja Pelicansista. Vieraskaukaloissa porilaisilla on vastaavasti tökkinyt pahemman kerran. Kolmessa matkapelissä joukkue on onnistunut maalinteossa vain kertaalleen eikä kotimatkalle ole lähtenyt vielä ainuttakaan pistettä.

Jukurit hakee jo kauden kuudetta voittoa

Alkukauden suurimmasta yllättäjästä ei liene epäselvyyttä. Varmaksi sarjajumboksi tuomittu Jukurit on aloittanut kauden ennakkoluulottomasti ja raapinut kahdeksasta ottelusta peräti viisi voittoa, millä irtoaa sarjataulukon kolmas tila. Perjantainen voitto Pelicansista kuvaa Jukureiden peliä hyvin. Mikkeliläisten peli ei silmiä häikäise, mutta tyylipisteillä ei sarjataulukossa teekään mitään. Risto Dufvan suojatit tekevät valtavasti töitä illasta toiseen ja joukkue on todella yhtenäinen. Heikkoja lenkkejä ei ole, vaan kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Lauantaina vastaan asettuu JYP, jolle syksy on ollut haasteellinen. Kahdeksasta ottelusta on irronnut kymmenen pistettä, millä irtoaa sarjataulukon kymmenes sija. Jyväskyläläisillä on ollut erityisesti ongelmia johtoasemassa pelaamisessa. Joukkue on hävinnyt peräti neljä kamppailua, joita joukkue on johtanut. Viimeksi näin kävi perjantaina, kun johtoasema kääntyi viime hetken tasoituksen ja jatkoaikaratkaisun myötä tappioksi HIFK:ta vastaan.

Valtaosa lauantain kamppailuista alkaa kello 17.00. Poikkeuksena ovat Lukko-Ässät (18.30) sekä Jukurit-JYP (19.00). Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilla tai Ruutu+ -palvelun kautta.

Kansikuva: AOP