Porilaispataljoona tiukan paikan edessä Kuopiossa

Alkava Liiga-viikko starttaa harvinaisesti, sillä tänään ovat kaikki 14 joukkuetta tulessa. Loukkaantumisista kärsivä Ässät on kovan paikan edessä, kun joukkue kohtaa Kuopiossa KalPan ilman tähtipelaajiaan.

Ässät sai viime viikolla erittäin huonoja uutisia, sillä joukkueen ykköskentän Sami Lähteenmäki ja Eero Elo ilmoittautuivat sairasosaston puolelle. Kaksikko tulee olemaan viikkoja sivussa, mikä tekee kieltämättä porilaisten asetelmat huonoiksi – Ässät on yksi niistä joukkueista, jotka tarvitsevat visusti pisteitä loppukauden aikana, jotta pudotuspelit kutsuisivat. HPK, Blues, Ilves, SaiPa ja Ässät tulevat todennäköisesti ratkomaan viimeiset jatkopaikat ja yksi näistä joukkueista päättää kautensa runkosarjaan.

Elo-Lähteenmäki-kaksikko oli sivussa jo viikonlopun Lukko-otteluista, ja Ässät näyttikin pärjäävänsä hyvin ilman tähtipelaajiansa, mutta pitkässä juoksussa ongelmat saattavat koitua isoiksi. Elo johtaa nimittäin koko Liigan maalipörssiä 20 osumallaan ja Lähteenmäki on ollut elintärkeä lenkki Ässien ykköskentässä loistavalla monipuolisuudellaan. Ykköskentän ainut terve nimi on sentteri Mika Niemi, joka punnitaan nyt toden teolla, kun ketjukaverit ovat asteen huonompia.

Ailahteleva Kalevan Pallo

Isäntäjoukkue KalPa voisi nousta tänään voitolla sarjataulukon toiseksi, mutta se vaatisi myös HIFK ja JYPin häviämistä. KalPan asetelmat ovat kuitenkin loistavat ja se on pystynyt kotonaan ottamaan isojakin päänahkoja, kuten tammikuun tasaus -viikonloppuna JYPin päänahan. KalPa iski perjantaina pelatussa ottelussa jyväskyläläisten verkkoon peräti kuusi maalia ja kuopiolaiset ovatkin erittäin vaarallinen joukkue offensiivisesti.

KalPasta löytyy iso määrä taitoa, mikä on puolestaan Ässien heikkous tällä hetkellä – Porilaiset ovat kuitenkin näyttäneet pärjäävänsä myös alempien kenttiensä panokselle, minkä sai kokea Lukko viime viikonloppuna. Ässät pisti raumalaiset todella kovilla ja onnistui nappaamaan myös ensimmäisessä ottelussa voiton kotiin – Toinen ottelu päättyi puolestaan dramaattisesti Lukolle, kun raumalaiset iskivät ratkaisumaalin kaksi sekunttia ennen päätössummeria.

KalPa ei ole pystynyt tasaisen hyvään suoriutumiseen vaan joukkueen otteet ovat ajoittain ailahdelleet pahasti. Kotikentällään savolaiset ovat kuitenkin vaarallisia, kun iso jää palvelee kuopiolaisten taitopelaajia optimaalisesti.

Vierasjoukkueen etu onkin tänään maalivahtipelissä, joka on Porissa ollut tällä kaudella hyvää – KalPa on puolestaan pienissä ongelmissa kyseisellä osastolla, sillä ykkösvahti Eero Kilpeläinen on koko loppukauden sivussa ja torjuntavastuuta on kantanut nuori Samu Perhonen. Kuopioon hankittiin myös kokenut Andy Chiodo, mutta kanadalaisen nykykunto on vielä arvoitus. Ässät-maalissa show’n on varastanut Juuso Riksman, joka on ollut kieltämättä Liiga-kauden parhaimpia kassareita. Kokeneneen Riksmanin tilastot eivät valehtele (torjunprosentti 93,68%, päästettyjen maalien keskiarvo 1,86).

Seuraa heitä:

Kasperi Kapanen: Nuorisotähti ei ole pystynyt enää samanlaiseen pistetehtailuun, vaikka luistin onkin kulkenut mallikaasti. Kapaselta vaaditaan ratkaisuja hyökkäyspäässä, sillä hän KalPan ehdotonta eliittiä ja rooli on sen mukainen.

Niko Ojamäki: Kapasta vuoden vanhempi Ojamäki on saanut loukkaantumisten myötä isompaa roolia ja hoitanut tonttinsa hyvin. Nopea laituri on näyttänyt kykyjään ja hän on ehdottomasti Ässien tulevaisuuden suurimpia nimiä.

Arvio:

KalPa hallitsee kiekollista peliä tänään ja joukkue on erittäin vaarallinen ylivoimalla, mutta Ässien kurinalainen puolustuspeli ja kovatasoinen maalivahtiosasto pitävät lukemat tasaisina. KalPa on kuitenkin sen verran vahvempi, että Ässät kaatuu niukasti ja joutuu lähteä Poriin nolla pistettä taskussaan.

Veikkaus: KalPa voittaa maalein 4-3.

Kierroksen muut ottelut:

  • Pelicans-HIFK
  • TPS-JYP
  • Kärpät-Ilves
  • SaiPa-Lukko
  • Sport-Blues
  • Tappara-HPK

Kierros starttaa kello 18:30 ja voit seurata matseja tutusti Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.