Näkyykö ”Hirson” kokoinen aukko Bluesin pelissä?

Joukkopako ja talousvaikeudet sekoittavat Bluesin kautta, mutta pystyykö joukkue kääntämään tilanteen edukseen?

Joukkueen ykkössentteri, paras pelaaja, kapteeni ja suuri johtaja pakkasi kamansa ja poistui Bluesin joukkueesta. Kim Hirschovitsin lähtö Kärppiin jätti Espooseen erittäin suuren aukon, minkä on pakko näkyä pitkässä juoksussa.

Eilisessä CHL-ottelussa Blues vei Kärppiä ja espoolaisilta voidaankin odottaa hetkellisesti hyviä tuloksia, sillä joukkue pursuaa näytönhalua. Nuoret pelaajat saavat isompaa ruutua ja he antavat kaikkensa joukkueen eteen, mikä tekeekin Bluesista ärsyttävän vastustajan.

Fakta on kuitenkin se, ettei espoolaisten riveistä löydy tarpeeksi taitoa porskuttaa koko kautta. Joukkue on täynnä kelpo pelaajia, mutta keväällä tarvitaan rautaisia yksilöitä, jotka kääntävät otteluita joukkueensa eduksi.

Blues tulee olemaan vahva lähitulevaisuuden aikana, mutta arki paiskautuu vielä päin naamaa. ”Hirson” lisäksi joukkue on menettänyt jo Kai Kantolan, Siim Liivikin sekä Kalle Kaijomaan. Hyökkäysvoimaa, kokemusta ja johtajuutta.

Espoon illassa fyysinen vääntö

Tänään Blues kohtaa kotonaan Lahden Pelicansin. Vastakkain on kaksi erittäin työteliästä ja fyysistä joukkuetta, mikä lupailee ottelusta hyvin viihdyttävää.

Blues nollasi eilen Kärpät ja se tulee tänään olemaan yhtä vahvassa vedossa, mutta löytyykö joukkueen hyökkäyksestä tarpeeksi tehoja? Joukkueen paras pistemies on nyt puolustaja Otso Rantakari, joka on tehnyt 25 ottelussa 12 tehopistettä. Rantakarin lisäksi Ville Korhonen ja Roope Talaja ovat tehneet yli kymmenen tehopistettä. On sanomattakin selvää, että Bluesista puuttuu kosolti hyökkäystaitoa. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että Pelicansilta löytyy seitsemän pelaajaa, jotka ovat tehneet kymmenen tehopistettä tai enemmän.

Kotijoukkueelta täytyy löytyä uusia vastuunkantajia ja kaikilla on nyt reilu mahdollisuus napata tonttia. Katseita voi kääntää esimerkiksi Ilmari Pitkäsen, Markus Poukkulan, Samsom Mahbodin, Jussi Makkosen sekä nuorten Antti Suomelan ja Iikka Kangasniemen suuntaan. Tästä kuusikosta voi hyvinkin löytyä Bluesille uusia pistenikkareita.

Blues-hyökkäyksen suurin ongelma on ”Hirson” lähdön myötä sentteriosastolla: Joukkueen sentterinelikon muodostavat tänään Makkonen, Peter Tiivola, Suomela ja Mahbod. Ylivoimaisesti Liigan huonoin sentterinelikko.

Paperilla Pelicans on huomattavasti vahvempi, sillä lahtelaisten riveistä löytyy kaksi vaarallista hyökkäyskenttää ja kelvolliset alemmat kentät. Antti Erkinjuntti, Ryan Potulny, Vili Sopanen, Sebastian Repo ja kumppanit tekevät Pelicansista erittäin iskukykyisen joukkueen, mikä onkin näkynyt viime aikoina. Pelicans on kolmen ottelun voittoputkessa ja se on noussut jo suoran pudotuspelipaikan tuntumaan.

Voittoputken aikana on kaatunut Tappara, TPS sekä Sport, mikä tekeekin pelikaanien tempusta erittäin kovan.

Yksi asia Bluesilla on kuitenkin tällä hetkellä mallillaan: Maalivahtiosasto. Nuori Kaapo Kähkönen on osoittanut olevansa jo nyt huippuveskari ja hän pystyy torjumaan espoolaisille voittoja.

Arvio:

Blues taistelee ja pitää ottelun tänään tasaisena. Kotijoukkueelta tuskin nähdään montaa maalia, mutta kotijoukkue ei myöskään päästä montaa maalia. Ratkaisu nähdään joukkueiden ylivoimapelaamisessa. Pelicans-ylivoimassa on Juha Leimun johdolla oikeanlaista juonikkuutta ja lahtelaisten ylivoima onkin ollut keskivertoa parempaa. Bluesin ylivoima on ollut puolestaan Liigan surkeinta, ja nyt kun ykkösylivoiman aivot on lähtenyt, ei Espoossa kannata odotella kovin suurta parannusta tähän. Pelicans tulee voittamaan ottelun pienellä erolla. Veikkaajien kannattaa suosia myös alle 4.5 maalia -kohdetta.

Kierroksen muut ottelut:

TPS-SaiPa

Seuraa Liiga-kiekkoa Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa. Illan kierros alkaa kello 18.30.

Kansikuva: All Over Press