Revanssin paikka – Ilves ja Ässät kuopassa

Liigan villi kortti -kierroksen toiset osaottelut pelataan tänään. Eilen voittoihin ylsivät HIFK ja SaiPa, joilla on myös tänään mahdollisuus pistää sarjat poikki.

Ilves-HIFK

Tampereen ottelusta on tulossa äärimmäisen mielenkiintoinen, sille eilen asetetut lähtökohdat lupaavat suorastaan mahtavaa kiekkotrilleriä. HIFK onnistui eilen naaraamaan kotikentällään 2-1-voiton, joten Ilveksellä on tänään pakko voitto edessään.

11

Kevin Lankinen on nappaamassa ykkösvahdin tontin. (AOP)

Ensimmäisessä kohtaamisessa nähtiin pudotuspelikiekkoa parhaimmillaan: taistelua, tasaisuutta, fyysisyyttä ja tunteita. Tänään onkin edessä samanlainen ottelu ja ilmassa leijuu todellinen räjähtämisvaara. Kummatkin joukkueet pelasivat eilen loistavan ottelun eikä pelillistä etua ole kummallakaan vaan päivän pelikunto ratkaisee voittajan. Ilves pelaa selkä seinää vasten, minkä vuoksi tamperelaisilta nähdään varmasti vieläkin kovempaa taistelua.

HIFK osoitti eilen, että se pystyy nostamaan tiukassa tilanteessa tasoaan, mutta tänään joukkueella ei ole tukenaan kotiyleisöä. Helsinkiläisten yksi suurimmista kysymysmerkeistä ennen pudotuspelejä oli maalivahtipeli, mutta ainakin eilinen ottelu loi uskoa kyseiselle osastolle. Nuori tulokasvahti Kevin Lankinen pystyi pelaamaan upealla tasolla ja oli yksi IFK:n voiton takuumiehistä. Jos pelaajat pystyvät luottamaan maalivahtiinsa, on joukkueen huomattavasti helpompi pelata ja tämän vuoksi vierasjoukkue voi lähteä luottavaisin mielin Ilveksen kaatoon.

Punanuttujen tilannetta ei kuitenkaan helpota se, että Thomas Nykopp ja Corey Elkins loukkasivat itseään ensimmäisessä ottelussa, mikä tuottaa peluutukseen pienoisia ongelmia. HIFK selvisi eilenkin kaksi erää ilman sentterikaksikkoaan, joten sekään tuskin nousee tänään ratkaisuksi.

HIFK:n heikko kohta on edelleen puolustuspäässä, missä ei ole tarpeeksi kovuutta, vaikka eilen joukkue näyttikin sillä saralla parempia otteita. Kotijoukkueen pitää tänään pystyä horjuttamaan IFK:n alakertaa fyysisyydellään. Tämä sarja on selvästi kovien äijien sarja, joten herrat Antti Tyrväinen, Tapio Laakso, Jiri Veistola ja muut lihaosaston kermat nousevat suureen arvoon.

Ässät-SaiPa

1111111

SaiPan uusin nappihankinta on Chad Rau. (AOP)

SaiPa pelasi runkosarjan viimeiset ottelunsa surkeasti eikä joukkueen odotukset olleet Ässiä vastaan kovinkaan suuret. Jotain kuitenkin tapahtui parissa päivässä ja SaiPa tui pudotuspeleihin aivan uutena joukkueena. Lähtikö Ässät hieman ylimielisenä sarjaan, vai mistä pohjanoteeraus johtui? Tulos 6-0 ei jätä sijaa selittelyille eikä porilaisten nousu näytä enää edes todennäköiseltä. SaiPalle voitto oli henkisesti niin iso asia, että tämä flow-tila voi kantaa vielä pitkällekin.

Lappeenrantalaiset olivat eilen kaikessa parempia ja joukkueen hyökkäyspeli sai aivan uusia ulottovuuksia: SaiPa iski runkosarjan viimeiseen viiteen otteluun neljä maalia, mutta eilen joukkue iski yhteen otteluun kuusi osumaa – vieläpä laajalla rintamalla. Monelta pelaajalta tippui pienikokoinen apina selästään, mikä toi rentoutta Idän Ihmeen peliin. Ykköskentän tehoilu oli varsinkin tärkeää SaiPalle, sillä Matti Järvisen (1+1) ja Chad Raun (1+1) panos on joukkueelle erittäin suuri.

Porilaisten pelissä oli monia epäkohtia ja tänään joukkueen kärkinimiltä vaaditaan suurtekoja, mikäli Ässät haluaa taistella tämän sarjan voitosta. Eero Elo, Mika Niemi, Sami Lähteenmäki ja Esa Lindell olivat runkosarjassa loistavassa lyönnissä ja heidän täytyy nousta esiin. Myös maalivahti Juuso Riksman oli runkosarjassa mahtilyönnissä, mutta eilen miehen selän taakse painui kuusi maalia.

Suurimman huolen aiheutti kuitenkin Ässien kakkoskenttä, jonka muodostavat Mike Hedden, Juha Kiilholma ja Niko Ojamäki. Tältä kentältä odotetaan tulitukea porilaisten ykköskentälle, mutta eilen kolmikko katseli vain aitiopaikoilta SaiPan maalitehtailua.

Paljon pitää muuttua, jotta Ässät pystyisi tänään nousemaan sarjassa tasoihin ja venyttämään ratkaisua Lappeenrantaan. Ässät tarvitsee loistavan alun, jotta se taas uskoisi itseensä ja pelaisi samalla tasolla kuin runkosarjan viimeisissä otteluissaan.