SaiPa–Ässät: Kisapuistossa kuuden pisteen kamppailu

Liiga jatkuu torstaina kolmen ottelun voimin. Herkullisin taistelu käydään Lappeenrannassa, missä iskevät yhteen samoista sijoista taistelevat SaiPa ja Ässät.

SaiPa taistelee tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta. Lappeenrantalaiset ovat ottelun vähemmän pelanneena vain pisteen kuudetta sijaa pitävän Tapparan perässä. Idän ihme jatkoi tiistaina mainiota kotivirettään nappaamalla makean 3-1-voiton Lukosta. SaiPa ei ole jäänyt viidessä tammikuun kotiottelussaan kertaakaan ilman pisteitä. Saldona on neljä suoraa voittoa sekä rankkaritappio HPK:lle.

Tammikuun ottelusuman myötä loukkaantumiset ovat sekoittaneet Keltamustien pakkaa. Tiistaina neljästä vakiokokoonpanon sentteristä oli sivussa peräti kolme: Ville Koho, David McIntyre sekä Markku Flinck. Kolmikon pelaaminen torstaina selviää vasta ottelupäivän aamujäiden jälkeen.

SaiPan ja Ässien kolmen viime kauden yhteensä 11 kohtaamisesta peräti yhdeksän on päättynyt maalin erolla. Siihen nähden SaiPan kahden viikon takainen päätöserän sulaminen Porissa oli hieman yllättävä. Ässät takoi päätöserässä neljä maalia ja pisteet jäivät Poriin lukemin 7-1.

Porilaisten idän kiertue jatkuu

Myös Ässät taistelee tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta ja torstaina onkin edessä todellinen kuuden pisteen kamppailu. Tieto Eero Elon ja Sami Lähteenmäen loukkaantumisten vakavuudesta ei lannistanut patapaitoja, vaan idän reissun avausottelussa Kuopiosta irtosi 1-0-voitto puolustaja Patrik Parkkosen uran toisella Liiga-maalilla.

Porilaisten muutaman vuoden takainen taaperrus vieraskentillä on historiaa, sillä Pekka Rautakallio on saanut piiskattua joukkueensa pelaamaan kurinalaista peliä erityisesti vieraskaukaloissa. Patapakka onkin kerännyt selvästi enemmän pisteitä vieraista kuin kotikaukalostaan.

Juuso Riksman on pelannut uhrautuvan puolustuksen takana erinomaisen kauden: 37-vuotiaan konkarin torjuntaprosentti (93,90) ja päästettyjen maalien keskiarvo (1,78) ovat Liigan veskareista parhaat. Hieman yllättäen Riksman torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä vasta tiistaina Kuopiossa.

Seuraa heitä:

Dave Spina: Valtaosan kaudesta SaiPan kultakypärää kantanut laituri saalisti Lukkoa vastaan tehot 2+1. 15 edellisessä ottelussa hän oli tehnyt vain yhden maalin, mikä näkyikin ajoittain selvänä turhautumisena. Tippuiko jättiläiseksi kasvanut apina vihdoin selästä?

Esa Lindell: Nuorukainen on noussut yllättäen patapakan puolustuksen johtohahmoksi. Rooli korostuu erityisesti vähämaalisissa kamppailuissa, vaikka pisteiden tekeminenkin onnistuu. Lindell on puolustajien pistepörssin viidennellä sijalla tehoin 8+15=23. Joukkueen peliaikaykkönen pelasi Kuopiossakin lähes 26 minuuttia. Näkyykö se raskasrakenteisen puolustajan otteissa vieraskiertueen seuraavassa koitoksessa?

Arvio:

Rankka reissaaminen näkynee porilaisten pelissä ja joukkue pyrkii pelaamaan puolustusvoittoista peliä. Ässät on sarjan paras vierasjoukkue, joten helpolla SaiPa ei tule pääsemään, vaikka lappeenrantalaiset ovatkin olleet mainiossa vireessä kotikaukalossaan.

Veikkaus: SaiPa voittaa jatkoajalla 3-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • HPK – Lukko
  • Blues – Ilves

Kierros starttaa kello 18:30 ja voit seurata matseja Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.