SaiPa hakee ensimmäistä voittoaan Kärpistä tällä kaudella

Liigan viimeinen kierros ennen joulutaukoa pelataan tänään. Tulessa ovat otteluparit SaiPa-Kärpät ja HIFK-Sport.

Lappeenrannan SaiPa isännöi tänään Oulun Kärppiä, josta on muodostunut isännille erittäin hankala vastus tällä kaudella: joukkueet ovat kohdanneet kolmesti ja oululaiset ovat poistuneet jokainen kerta voittajana kaukalosta. Kahdesti CHL:n merkeissä ja kertaalleen Liigan merkeissä. Kärpät on ollut SaiPalla paha vastus, mutta nyt lappeenrantalaiset pääsevät hyvässä vireessä kotiyleisönsä edessä Kärppien kimppuun.

SaiPa on napannut viimeisestä kuudesta Liiga-ottelustaan peräti viisi voittoa ja joukkue on päästänyt näissä otteluissa vain 11 maalia, mistä suurin kiitos kuuluu huippuvireeseen yltäneelle Jussi Markkaselle. Konkariveskari on saalistanut peräti kolme nollapeliä viimeisen kuuden ottelun aikana.

Kärppien meno on ollut myös hyvää heikosti sujuneen alkukauden jälkeen: viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on kerännyt 12 runkosarjapistettä häviten yhden ottelun. Viime viikolla oululaiset kaatoivat Sportin kotonaan ja HIFK:n vieraissa päästäen molemmissa otteluissa vain yhden maalin. Kyseissä voitoissa maalilla torjui Tomi Karhunen, joka on näyttänyt nousevansa odotetulle tasolleen. Tänään nähdäänkin kahden hyväkuntoisen maalivahdin taisto.

Kärppien nuorisotähdet sivussa

Joukkueiden kokoonpanoissa ei nähdä suuria muutoksia. Ainoastaan Kärpät on menettänyt kaksi pelaajaansa nuorten MM-leirille, sillä Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi taistelevat paikasta Kanadaan. Myös Julius Junttila on tänään sivussa ja hänen paikallaan pelaa Saku Mäenalanen, joka ei ole pystynyt vielä lunastamaan potentiaaliaan Liiga-tasolla. Nyt miehellä on loistava paikka säväyttää, kun vierellä pelaavat Joonas Donskoi ja Joonas Kemppainen.

Donskoi-Kemppainen-kaksikko on ollut koko kauden loistavassa lennossa – Taiturimainen Donskoi on iskenyt pisteitä hyvään tahtiin ja ansaitsi paikan Sotshin EHT-joukkueesta. Kemppainen on säestänyt Donskoin vierellä pelaamalla loistavaan kahden suunnan peliä eikä ole suuri vääryys sanoa, että Kemppainen on Liigan parhaimpia kahden suunnan senttereitä.

Kärpiltä löytyy tulivoimaa myös muista kentistä ja varsinkin kakkoskentässä, jossa kokeneet Ivan Huml ja Juha-Pekka Haataja temmeltävät. Kaksikon alkukausi oli hankala, mutta viime kuukausien otteet ovat olleet selvästi parempia, mikä on myös nostanut koko oululaisnipun osakkeita.

Kotijoukkueen riveissä on myös paljon toimivia kolmikoita ja varsinkin kakkoskentässä pelaavat Tommi Jokinen, Dave Spina ja David McIintyre ovat löytäneet toisensa mallikaasti. Spina on liukkaana laiturina ollut todella vaarallinen maalintekijä, joka on nauttinut McIntyren ja Jokisen tarjoiluista.

Myös joukkueen ykköskenttä on löytänyt peliään paremmin ja paremmin. Kapteeni Ville Koho johtaa ykköstä laidoillaan Jesse Mankinen ja Janne Tavi.

Oman lisämausteensa illan otteluun tuo vielä viime kaudella SaiPassa pelanneet Dan Spang sekä Ryan Glenn, jotka kuuluivat SaiPan eliittiin viime sesongila. Sen sijaan Patrick Davis on sivussa Kärppien rosterista. Davis oli viime kaudella SaiPan ehkä jopa tärkein pelaaja.

Seuraa heitä:

Dave Spina: SaiPa onnistuu vuodesta toiseen hankkimaan kovia ulkomaalaispelaajia ja Spina on yksi näyte tästä. 28 ottelua, 13 maalia ja 25 tehopistettä ovat kovia lukemia  ja Spina on ollut alkukauden vaarallisimpia hyökkääjiä koko sarjassa.

Saku Mäenalanen: Nashville Predatorsin varaama laituri kohautti vuosi sitten voittamalla Nuorten MM-kisojen maalipörssin, kun Pikkuleijonat vuoli kultaa. Potentiaalia löytyy kuin pienessä kylässä, mutta se ei ole vielä realisoitunut pisteiden valossa. Joko tulosta alkaisi syntymään Donskoin rinnalla?

Arvio:

Illan otteluun lähdetään hyvin tasaisista merkeistä, sillä molemmilla on hyvä vire yllään, loistavat maalivahdit tolppien välissä ja paljon maalintekopotentiaalia hyökkäyspäässä. Kärpät on kuitenkin ottanut SaiPasta niskalenkin ja tuottaa kotijoukkueelle henkisellä tasolla harmaita hiuksia. Tämän vuoksi Kärpät poistuu tänään kaukalosta voittajana.

Veikkaus: Kärpät vie maalein 4-3.

Illan ottelut alkavat kelo 18:30 ja voit seurata matseja tutusti Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.