Sarjakärki Kärpät matkustaa jumbojoukkueen vieraaksi Pohjanmaalle

Vuoden ensimmäinen Liiga-kierros on täynnä tohinaa, kun kaikki 14 joukkuetta ovat tänään tulessa. Sarjakärki Oulun Kärpät haastaa Vaasan Sportin, joka pyristelee vieläkin Liigan hännillä. Faneille.com tarjoaa lukijoilleen myös kilpailun iloa. Veikkaa Sport-Kärpät-ottelun lopputulos ja voita VIP-lippu Kärppien CHL-välieräotteluun itsellesi ja kaverille. Kilpailuun pääset tästä.

Illan ottelun lähtökohdat ovat hyvin epätasaiset, mikäli tilastoihin tuijottaa: Kärpät on yltynyt loistavaan vireeseen ja voittanut viisi edellistä kamppailuaan, minkä ansioista oululaiset ovat nousseet Liigan piikkipaikalle.

Kotijoukkue Sport tarjosi ennen joulutaukoa positiivista ilmettä ja joukkue pystyikin kääntämään kelkkaansa syksyn edetessä, mutta joukkueen kinkku ei ole sulanut vatsalaukussa odotettuun tahtiin ja viimeaikaiset tulokset ovat olleet heikkoja. Sport hävisi ennen joulutaukoa kaksi viimeistä otteluaan ja sama meno jatkui tauonkin jälkeen – Vaasalaiset hävisivät ennen vuodenvaihdetta Ässille ja Ilvekselle.

Sportin perisynti on ollut vähemmän yllättäen maalinteko eikä joukkue ole neljän ottelun tappioputkessaa iskenyt kuin viisi maalia. Sen sijaan maalivahti- ja puolustuspeli ovat sujuneet kelvollisesti ja varsinkin maalivahti Hannu Toivonen on ollut loistava vaasalaisten tolppien välissä. Toivonen onkin se herra, joka tarjoaa joukkueelleen mahdollisuuden voittoon illasta toiseen, mutta Kärppiä vastaan myös hyökkäysosaston on toimittava.

Oululaiset ovat iskeneet viiden ottelun voittoputkensa aikana 16 maalia ja päästänyt omiin vain viisi maalia, mikä kielii joukkueen kovasta kunnosta. Kärppä-nipun syyskausi ei mennyt aivan odotusten mukaan, mutta kun kevät lähenee, on myös oululaislauma löytänyt tasoaan.

Joukkueiden suurimmat erot ovat hyökkäyspelissä, ja vaikka Sport pystyy jäädyttämään vastustajan peliä hyvällä prosentilla, on vaasalaisten yllettävä tänään pienoiseen ihmeeseen, mikäli joukkue haluaa taistella täydestä pistepotista. Kärpiltä löytyy neljä vahvaa hyökkäyskolmikkoa, jotka pystyvät tehoilemaan illasta toiseen. Vierailta löytyy ehkäpä koko Liigan toimivin kolmikko, sillä koko kauden yhdessä pelanneet Joonas Kemppainen, Joonas Donskoi ja Julius Junttila ovat näyttäneet suorastaan mahtavaa kemiaa. Viime ottelussa tämä kolmikko pyöritteli Bluesin nurin.

Perjantai-ilta Vaasassa tietää vastustajalle epämukavia oltavia ja tämä onkin isäntien iskunpaikka. Mikäli Sport pystyy horjuttamaan Kärppiä alusta lähtien aktiivisella ja fyysisellä pelillään, on kotkapaidoilla mahdollisuuksia tänään. Sport tarvitsee myös kärkiyksilöiltään urotekoja, kuten Charles Bertrandt – Damien Fleury -kaksikolta.

Seuraa heitä:

Ari Gröndahl: Kookas Sport-pakki nousi vähän myöhemmällä iällä Liiga-pelaajaksi ja on väläytellyt monesti taitojaan menneenä syksynä. Pystyy hyvän kiekollisen pelin lisäksi myös puolustamaan ja tämä herra saattaa nousta vielä isoksi osaksi vaasalaisryhmää.

Patrick Davis: Kanadalaishyökkääjä on taas päässyt pelikentille ja osuikin viime ottelussa Bluesia vastaan. Kausi ei ole mennyt aivan odotusten mukaan, mutta Daviskin on nousemassa pikkuhiljaa viime vuotiseen lentoonsa, vaikka tekemistä vielä riittääkin.

Arvio:

Sport voi aluksi olla mukana pelissä hyvällä intensiteetillään, mutta Kärpät nappaa valtikan alkahuuman jälkeen. Oululaisten nykykunto on sen verran kovaa luokkaa, että Sportin materiaali ei vain yksinkertaisesti riitä sarjakärkeä vastaan. Kärpät luo useita maalipaikkoja ja Toivonen saattaa pelastaa monia tilanteita, mutta lopputulos tulee olemaan hyvin selvä.

Veikkaus: Kärpät hakee vieraspotin maalein 5-2.

Muista osallistua kilpailuun ja voita 1+1 VIP-lippu CHL:n välieriin.

Kierroksen muut ottelut:

  • HIFK-SaiPa
  • HPK-Pelicans
  • KalPa-JYP
  • Lukko-Ilves
  • Tappara-TPS
  • Ässät-Blues

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.