Sensaatiopuolustajan tehot tulevat rohkeuden avulla: ”Olen aina uskaltanut yrittää”

Blues teki ennen kautta todellisen täsmähankinnan, kun se värväsi riveihinsä 21-vuotiaan puolustaja Otso Rantakarin. Viime vuonna Mestiksessä dominoinut nuorukainen on ollut Liigassa tulokkaiden pistepörssissä täysin suvereeni 11+18=29 tehoillaan. Hän rikkoi juuri tulokaspuolustajien maaliennätyksen. 182-senttinen peluri paljastaa Faneille-sivustolle pelilliset vahvuutensa ja odotuksensa ennen kautta.

– Olen nauttinut täysillä pelaamisestani. Uuden vuoden jälkeen lähti tosi hyvin rullaamaan. Tavoitteeni ovat rehellisesti sanoen kauden mittaan muuttuneet. Aluksi halusin vain saada pelipaikan, mutta nyt haluan pelata hyvällä tasolla ja tasaisesti sekä olla vastuuni arvoinen.

Jo tehoistakin huomaa, kummassa päässä kenttää Rantakarin vahvuudet tulevat esiin.

– Pelilliset vahvuudet minulla on selkeästi hyökkäyspäässä. En ole silti ikinä pelannut hyökkääjänä, vaikka siellä päässä peli kulkee. En toki kieltäydy vastuusta alivoimallakaan.

– Olen aina ollut hyvä luistelemaan ja uskaltanut yrittää. Ne ovat selkeitä vahvuuksiani, Rantakari toteaa.

Blues on ollut kevään kovakuntoisimpia joukkueita, vaikka tiistaina tappio JYPille tulikin. Seuraavassa pelissä SaiPaa vastaan ratkeaa joukkueen runkosarjasijoitus.

– Tykkään pelata sellaisissa peleissä, joissa on panosta, mutta jokainen peli on kuitenkin sarjassa yhtä tärkeä. Kaikki pelit pitää aina lähteä voittamaan. Latautumisen kanssa minulla ei ole koskaan ollut ongelmia, puolustaja sanoo.

Rantakari korostaa Bluesin menestyksessä joukkuehengen merkitystä.

– Henki on joukkueessa ihan loistava. Läppä lentää ja koppi on hyväntuulisia äijiä täynnä, Rantakari paljastaa.