Siipirikkoiset KalPa ja Pelicans ottavat mittaa toisistaan Lahdessa

Useista poissaoloista kärsivät Pelicans ja KalPa lyövät hynttyyt yhteen Liigan torstaikierroksella. Myös neljällä muulla paikkakunnalla pelataan tänään Liiga-kiekkoa.

Pelicansin ja KalPan kohtaamisesta on tulossa hyvinkin mielenkiintoinen, sillä kaukalossa nähdään paljon niin sanottuja reservinimiä – Molemmat joukkueet ovat kärsineet loukkaantumisista, ja varsinkin KalPan ketjuissa on isojakin aukkoja avainpelaajien ollessa lasaretissa. Kuopiolaisten ykkösmaalivahti Eero Kilpeläinen loukkaantui niin pahasti, että hän missaa koko loppukauden, mikä oli KalPalle erittäin iso kolaus. Torjuntavastuuta on kantanut 21-vuotias Samu Perhonen, jonka varaan ei voi vielä laskea mestaruushaaveita.

KalPan alakerta on kokonaisuudessaan kokenut kovia, sillä illan kamppailusta ovat sivussa vielä Antti Halonen, Juuso Riikola, Mikael Seppälä ja tuoreimpana tapauksena Joonas Lyytinen, joka koki kovia TPS:ää vastaan. Puolustajavajeen vuoksi Kuopiossa pelaavat lainalla HIFK:n Juho Tarkkanen sekä TPS:n Veli-Matti Vittasmäki.

Kotijoukkue Pelicans sai myös hiljattain huonoja uutisia, kun joukkueen kapteeni Juha Leimu viedään leikkauspöydälle. Leimun lisäksi Pelicans-leirin loukkaantumislistalle kuuluvat maalivahti Jere Myllyniemi, puolustajat Niko Tuhkanen ja Juha-Pekka Pietilä sekä hyökkääjät Vili Sopanen ja Jesse Rohtla, joten Lahdessakin riittää päänvaivaa poissaolojen vuoksi. Lahtelaiset hakivat myös helpotusta pelaajapulaansa ja hankkivat puolustaja Antti Jaatisen riveihinsä Rauman Lukosta. Erikoisinta on se, että Pelicansissa pelasi jo aiemmin samanniminen pelaaja, mutta toinen Antti on pelipaikaltaan hyökkääjä.

Jatkuvatko kotivoitot?

Pelicans ja KalPa ovat kohdanneet kolmesti kuluvalla kaudella ja kaikki väännöt ovat päättyneet kotivoittoihin: Pelicans on voittanut Lahdessa kahdesti ja KalPa Kuopiossa kerran. Outoa onkin, että tänäänkin joukkueet kohtaavat jälleen Lahdessa, mikä varmasti sopii Pelicansille.

KalPa on kuitenkin ottelun ennakkosuosikki, sillä joukkue on sarjataulukossa upeasti sijalla kolme, kun Pelicans taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista sijalla 12. KalPa on lukuisista loukkaantumisistaan huolimatta voittanut viimeisestä neljästä ottelustaan kolme ja viimeisin tuli tiistaina TPS:n vieraana. Tuolloin KalPa oli selvin lukemin parempi, kun taululla komeilivat 0-5-lukemat ottelun päätyttyä.

Pelicansin pelissä on ollut selvästi enemmän ongelmia kuin KalPan ja viimeisestä kolmesta ottelusta lahtelaiset ovat napanneet vain yhden voiton, kun joukkue kaatoi kotikentällään Ilveksen voittolaukauskilpailussa. Pelicansin peli on kärsinyt enemmän loukkaantumisista kuin KalPan, sillä kotijoukkueen kiekollinen peli on ollut viime aikoina todella heikkoa.

Illan mielenkiintoisin taistelupari nähdään maalivahtiosastolla, kun nuoret lupaavat maalivahdit KalPan Perhonen sekä Pelicansin Janne Juvonen kohtaavat toisensa – Molemmat nuorukaiset ovat nousseet seurojensa ykkösmaalivahdeiksi, kun Kilpeläinen ja Myllyniemi ovat kärsineet loukkaantumisista. KalPan 21-vuotias Perhonen on torjunut neljään viimeiseen otteluun kaksi nollapeliä ja päästänyt yhteensä vain viisi maalia. Pelicansin 20-vuotias Juvonen ei ole yltänyt aivan samanlaisiin lukemiin, mutta hän on pelannut hyvin lahtelaismaalissa eikä homma ole jäänyt hänestä kiinni. Kolikolla on tietysti aina kääntöpuolensa ja näiltäkään nuorukaisilta ei nähdä aina tasaisen varmaa suoriutumista.

Vierasjoukkue KalPa on ollut hyökkäyspäässä selvästi parempi joukkue ja savolaisilta löytyy hyvin laajuutta – Esimerkiksi viime ottelussa esiin nousi uusi ratkaisija, kun 17-vuotias Jonne Tammela iski uransa ensimmäiset Liiga-maalinsa viimeistelemällä kaksi maalia TPS:n verkkoon. Erittäin lupaava Tammela sai kakkoskentästä Jukka Voutilaisen ja Michal Birnerin rinnalta paikan ja kiitti luottamuksesta. Tämän kolmikon lisäksi kuopiolaisilta löytyy kolme muuta kenttää, joilta on nähty tulosta viime aikoina.

Pelicansin materiaali ei ole todellakaan yhtä laaja, mutta löytyy lahtelaisiltakin tehoja: viimeisimpien otteluiden ehkäpä vaarallisin pelikaani on ollut JYPistä hankittu hyökkääjä Antti Jaatinen, joka on viimeistellyt Pelicans-nutussa viiteen otteluun tehot 4+1. Pelicansin ulkomaalaiskaksikko Michal Repik Tyler Redenbach ovat myös pystyneet pitämään tehoiluaan yllä.

Seuraa heitä:

Antti Jaatinen: Hyökkääjä-Jaatinen on päässyt uuteen lentoon uudessa seurassaan ja pelaaminen maistuu. Mies ei ole ikinä ollut pistenikkari, mutta tällä hetkellä tehoja syntyy liukuhihnalta.

Jonne Tammela: Nuori ja lupaava Tammela on erittäin taidokas ja nopea pelaaja, joka on pienestä kropastaan huolimatta yllättävän valmis miesten peleihin. Saattaa olla jo ensi kaudella iso nimi KalPassa, mutta voi napata vakioroolin jo kevään aikana, mikäli pisteitä alkaa syntymään kunnolla.

Arvio:

Pelicans on selvästi kotonaan vahvempi kuin vieraissa, mutta joukkueen peli on silti ollut melko heikoin näköistä. KalPa sen sijaan on pystynyt yllättävän hyviin temppuihin siipirikkoisena ja saattaa hyvinkin napata kauden ensimmäisen voittonsa Lahdesta.

Veikkaus: KalPa voittaa tasaisen ottelun jatkoajalla maalein 4-3.

Kierroksen muut ottelut:

  • Blues-HIFK
  • Lukko-Kärpät
  • TPS-Sport
  • Ässät-SaiPa

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata matseja Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.