Tapparalla ei ole varaa toiseen ohipeliin – korkea aika herätä finaaleihin

HIFK kuittasi ensimmäisestä finaalista vakuuttavan voiton. Tapparalla on lauantaina lähes pakkovoiton paikka, mikäli tamperelaiset mielivät kirkastaa kolmen edellisen kevään hopean kirkkaammaksi.

Tappara oli täysi vastaantulija perjantain kohtaamisessa. Tamperelaiset olivat koko kamppailun ajan jäljessä eivätkä pystyneet haastamaan HIFK:ta kunnolla missään vaiheessa. Lauantain ottelu tulee nopeasti vastaan, joten palautumiseen ei jää juurikaan aikaa. Muutoksen onkin ensisijaisesti tapahduttava pään sisällä.

Tappara pelasi välierissä Kärppiä vastaan pitkän ja raskaan seitsemään otteluun venyneen sarjan. Kirvesrinnat onnistuivat lopulta karistamaan kahden edellisen kevään peikkonsa ja peittosivat viimein Kärpät. Voitolla oli suuri merkitys henkiselläkin puolella, ja tämä näkyi perjantaina negatiivisesti kaukalossa. Tamperelaiset eivät olleet vielä valmiita finaaleihin.

HIFK:n puolustus on ollut viime aikoina kovassa iskussa. Ville Husso on pitänyt maalinsa puhtaana jo reilut 120 minuuttia putkeen. Avausfinaalissa nuorukaisen ei tarvinnut edes venyä moneen huippupelastukseen, vaan nollapeli irtosi rutiiniesityksellä.

Monen Tapparan hyökkääjän ruuti on ollut pudotuspeleissä litimärkää verrattuna runkosarjaan ja sama jatkui vielä perjantainakin. Muun muassa Juhani Jasulle ja Jere Karjalaiselle avautui loistavat maalipaikat, mutta kaksikon suoritukset olivat lievästi sanottuna heikkoja. HIFK onnistui ainakin avausottelussa pimentämään Patrik Laineen lähes täysin, vaikka superlupaus pystyikin henkilökohtaisella taidollaan luomaan pari puolittaista maalipaikkaa.

HIFK ei esittänyt perjantaina vielä mitään maagista. Antti Törmänen antoikin pelin jälkeen Nelonen Pron haastattelussa kritiikkiä omiensa suuntaan ja vaatii jatkossa vielä parempaa esitystä. HIFK:n avaus finaaleissa oli kuitenkin tasainen suoritus eikä heikkoja hetkiä ollut.

Helsinkiläiset jatkoivat perjantaina kuitenkin totutun tasokkaasti. Törmäsen suojatit ovat pelanneet oikeastaan neljännen välierän avauserän jälkeen todella hyvin. HIFK on päästänyt näiden otteluiden 11 erässä yhteensä vain kolme maalia, kun taas helsinkiläiset ovat onnistuneet maalinteossa 14 kertaa.

Seuraa heitä

Jukka Peltola, Tappara: Joukkueensa kapteeni on onnistunut pudotuspeleissä vain kertaalleen maalinteossa, ja sekin tuli tyhjään maaliin. Viimeisteli runkosarjassa kuitenkin 17 täysosumaa, joten potentiaalia on paljon parempaakin. Rooli on nyt astetta puolustavampi ja Peltola repii sekä raastaa esimerkillisesti, mutta nyt kiekon pitäisi löytää verkkoonkin.

Ville Husso, HIFK: On pitänyt kymmenessä pudotuspelissä maalinsa puhtaana jo kolme kertaa. Husson on mukava pelata HIFK:n raudanlujan puolustuksen takana ja maalivahdin yhteistyö puolustuksen kanssa toimiikin erinomaisesti. Pudotteli avauspelissä muutamia laukauksia, mutta helsinkiläisten puolustus siivosi maalinedustaa esimerkillisesti. Joutuu tänään kevään toistaiseksi kovimpaan testiin, joten on mielenkiintoista nähdä, että minkälaisiin torjuntoihin Husso pystyy venymään.

Arvio

Tappara tulee varmasti parantamaan huomattavasti kotiyleisönsä edessä. Edellisestä ottelusta on alle 24 tuntia, joten mitään kaneja ei pysty vetämään hatusta. Tamperelaisten kohdalla muutoksen onkin tapahduttava erityisesti pään sisällä ja tämän Jussi Tapolan joukot varmasti tekevätkin. HIFK pääsee otteluun itseluottamusta uhkuen ja paineet ovat tällä hetkellä täysin Tapparan leirissä. Kotijoukkue tarvitseekin otteluun hyvän alun. Mikäli helsinkiläiset onnistuvat jälleen nopeassa avausmaalissa, niin vierasvoitto ei ole kaukana.

Toinen kamppailu on jo huomattavasti tasaisempi, mutta HIFK ryöstää vierasvoiton maalein 3-2.

Toinen finaali alkaa kello 17.00 ja illan ottelu näkyy myös Neloselta. Voit seurata Liigan finaalit ratkaisuun asti tuttuun tapaan Nelonen Pron kanavilta tai Ruutu -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press