Sportilla edessään lähes mahdoton urakka

Vaasan Sportin meno on ollut tilastojen valossa heikkoa eikä tilastojen kaunistelu tule olemaan tällä viikolla helppoa, sillä vaasalaiset kohtaavat kaksi isoa.

Kotkapaidoilla on jo takana kuuden ottelun tappioputki, jonka aikana vaasalaiset ovat keränneet vain yhden runkosarjapisteen. Tilasto on hämmästyttävä, sillä Sport oli ennen tappioputkea neljän ottelun voittoputkessa.

Heikot otteet näkyvätkin sarjataulukossa, sillä vaasalaiset ovat tippuneet jo kolmanneksi viimeiseksi. Erot ovat pieniä, minkä takia parikin voittoa voi nostaa joukkueen useamman sijan ylöspäin. Sportille nuo pari voittoa kuulostaa melko hankalalta, sillä tämän viikon otteluissa Sport yrittää katkaista tappioputkeaan Kärppiä ja Tapparaa vastaan. Sport ja Kärpät kohtaavat tänään Oulussa Liigan ainoassa kamppailussa.

Kun mietitään vaasalaisten ongelmia, esiin ei nouse mitään radikaaleja asioita. Esimerkiksi TPS-ottelussa kotkapaitojen tappio johtui yksilöiden virheistä ja tämä on ollut trendinä Vaasassa viime aikoina. Sport hallitsi TPS:ää ensimmäisen puoliskon eikä turkulaisilla ollut mitään saumaa punapaitoja vastaan.

Sport voitti kaksinkamppailuja, pääsi paineen alta pois ja rakenteli hyökkäyksiä mallikkaasti, mikä johti myös maaleihin. Tällaisilla suorituksilla Sport tulee menestymään, mutta sen täytyy pystyä pitämään pakettinsa kasassa koko 60 minuuttia.

Vaasalaisten ongelma on tällä hetkellä henkisellä puolella, mikä näkyy etenkin maalinteossa. Sport on pysynyt tappioputken aikana peleissä mukana ja erot ovatkin olleet pieniä, mutta viimeinen puristus maalintekopaikoilla on puuttunut. Tällä hetkellä joukkueesta löytyy neljä vaarallista hyökkäyspään nimeä, jotka pystyvät ottamaan roolia ja olemaan vaarallisia: Tuomas Vänttinen, Ville Leskinen, Lassi Kokkala ja Charles Bertrand. Ongelma on siinä, etteivät muut pysty tarjoamaan heille tulitukea.

Tässä voitaisiin etenkin kuuluttaa Tero Koskirantaa ja Sami Blomqvistia, joilla on maalinteon taito ja heille on myös annettu roolia, mikä on näkynyt maalintekopaikkoina. Ruuti on kuitenkin ollut märkää.

Putki jatkunee Oulussa

Vaikka Sport pelaisikin parasta kiekkoaan, sen on todella hankala naarata tänään voittoa Oulusta. Eilen CHL:ssä jatkoon kömpinyt Kärpät ei pelaa aina edes hyvin, mutta pystyy siltikin kääntämään otteluita edukseen.

Oululaiset ovat olleet viime aikoina paremmassa lennossa, sillä se on voittanut kolme viimeistä Liiga-kamppailuaan, joista viimeisin on lauantailta, kun Kärpät kuritti IFK:ta lukemin 8–2.

Kärppien hyökkäysmateriaali on yksinkertaisesta liian kova pala Sportille purtavaksi. Vaasalaisille sattuu jokaisessa ottelussa lapsuksia, eikä Kärpät jätä käyttämättä sille tarjottuja paikkoja.

Liigassa nähdään yllätyksiä kokoajan, joten pohjalaisilla on toki mahdollisuudet tehdä jättipaukku Oulun Raksilassa. Sport on nälkäinen ja näytönhaluinen, eikä Kärpät varmasti pääse tänään helpolla. Viimeksi kun nämä joukkueet kohtasivat, Sport voitti Kärpät kotonaan maalein 4–1.

Arvio:

Sportissa tiedetään tilanne ja tänään nähdään taatusti erittäin taisteleva vaasalaisnippu. Yksilövirheet vähenevät, ja vieraat tulevat antamaan kaikkensa omalla puolustusalueellaan, mikä ei tee Kärppien urakasta helppoa. Kärpät pelasi eilen CHL:ää, mikä oli joukkueelle ehdottomasti viikon tärkein kamppailu. Oululaiset saattavatkin esittää tänään löysähköjä otteita, mikä avaa Sportille ison mahdollisuuden. Kärppien rutiini ja materiaalin laajuus ovat kuitenkin liikaa ja kotijoukkue nappaa tänään niukan voiton hankalan illan päätteeksi.

Ottelu alkaa kello 18.30 ja voit seurata kamppailua Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press