Sportin konkarihyökkääjä korostaa pelaajien välistä kunnioitusta: ”Olisin voinut liiskata Opan ihan paskaksi”    

Liigan viime päivien puheenaiheeksi on jälleen noussut päähän kohdistuneet taklaukset, kun Vaasan Sportin Filip Riska taklasi Lahden Pelicansin Taavi Vartiaista päähän keskiviikkona. Tilanteesta ei tuomittu ottelussa jäähyä, mutta Liigan kurinpitäjä mätkäisi Riskalle viiden ottelun pelikiellon jälkikäteen. Tapaus oli jo kahdeksas tämän kauden Liigassa, kun päätälleistä jaettiin pelikieltoja.

Riskan joukkuekaveri Tuomas Vänttinen kertoo Faneille.comin haastattelussa 653 liigaottelun kokemuksella, mitä mieltä hän on kyseisistä tempuista.

– Ne ovat ikäviä tilanteita. Kukaan ei toivo sellaisia, koska melkein kaikki tuntevat toisensa tässä sarjassa, Vänttinen sanoo.

33-vuotias hyökkääjä harmittelee Riskan tapausta, muttei lähde erityisempiin puolustuspuheisiin.

– Filip on niin himputin kova tekemään duunia. Ei hän edes tajunnut, mitä tapahtui.

Liigan kurinpitäjän antamat pelikiellot ovat selkein viesti siihen, että päähän kohdistuneet taklaukset pitää kitkeä kokonaan pois jääkiekosta. Vänttinen myöntää, että ”rapatessa roiskuu”, mutta on silti pari peliä pidempien pelikieltojen kannalla.

– Ne pitää olla tuntuvia, että jengi tajuaa ettei niin voi pelata. Tietysti vastaanottajalla on myös vastuu, mutta itse ainakin yritän katsoa miten kaveri on.

– Tuskin kukaan siellä tahallaan päähän taklailee, mutta kannattaa pitää pää ylhäällä.

Vänttinen muistaa hyvin tapauksen Kouvolassa KooKoota vastaan pelatussa ottelussa, jolloin hän käytti ihailtavaa maalaisjärkeä taklaustilanteessa.

– Olisin voinut liiskata Grönholmin ”Opan” (Ossi-Petteri) ihan paskaksi laidan vieressä, mutta tyydyin viemään vain kiekon lavasta. Hän oli niin huonossa asennossa. Tilanteen jälkeen Opa tuli sanomaan, että ”Kiitti, Vänä”, kokenut hyökkääjä kertaa.

Hyökkääjä on myös itse saanut urallaan tällin päähänsä kertaalleen. Tuolloin päässä sumeni.

– Se oli Tampereella aikoinaan. Selvisin siitä viikon huililla. Minulla on niin saatanan kova pää. Olin kysynyt lääkäriltä 59 kertaa sekunnin välein, mitä oli tapahtunut, Vänttinen muistelee värikkäästi.

Liigassa pelataan lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros. Seuraa maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelusta. 

Kuva: Jari Pekkarinen / AOP