Taistelu pudotuspelipaikoista jatkuu – HPK:lla elintärkeä kamppailu

Liigan runkosarjaa on vielä jäljellä viisi kierrosta eikä pudotuspelipaikkoja ole vielä jaettu. Kolmikosta Ilves, Ässät ja HPK selviytyy kaksi joukkuetta jatkopeleihin ja yhden kohtaloksi tulee ennenaikainen kesäloma.

Liigan loppukaudesta ei voisi tulla jännittävämpi kuin se on nyt: Ilves ja Ässät ovat vielä pudotuspelipaikassa kiinni 78 pisteellää, mutta HPK hengittää tämän kaksikon niskaan vain viiden pisteen päässä. HPK pelaakin tänään toistaiseksi kautensa tärkeimmän ottelunsa, kun se kohtaa Ässät Porissa. Täysi pistepotti Kerholle tietäisi sitä, että joukkueiden ero hupenisi vain kahteen pisteeseen. Myös Ilveksen tilanne kiinnostaa hämeenlinnalaisia, sillä jos Ilves voittaa tänään KalPan ja Ässät vie Kerhoa, olisi HPK:n playoff-unelma jo erittäin kaukana.

HPK:n ja Ässien viimeaikaiset esitykset eivät ole olleet parhaimmasta päästä ja molemmilla on ilmennyt ongelmia kauden tärkeimmillä hetkillä. HPK onnistui kuitenkin viime ottelussa palaamana voittokantaan, kun se kaatoi Pelicansin kotonaan maalein 3-1. Sitä ennen Kerho kärsi neljän ottelun tappioputkesta, joten Pelicans-voitto oli HPK:lle jälleen kerran elinehto. Hämeenlinnalaiset pelaavatkin kovaa kyytiä jo pudotuspelejä eikä virheisiin ole enää varaa. Joukkueen peliohjelma antaa ainakin Kerholle hyvät mahdollisuudet, sillä joukkue kohtaa heti Ässien jälkeen Ilveksen – eli kaksi pahinta kilpakumppaniaan. Lisäksi loppukauden aikana vastaa asettuvat vielä Sport, TPS ja Lukko.

HPK on voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelustaan vain kaksi, mutta Ässät on pistänyt vielä huonommaksi: porilaiset ovat voittaneet viimeisestä kymmenestä ottelustaan kaksi. Ässillä on ollut HPK:n tavoin ongelmia maalinteon kanssa ja ilman maaleja on vaikea voittaa.

Tasaiset lähtökohdat

1

Jesse Saariselta odotetaan huomattavasti enemmän. (AOP)

Kummallakaan joukkueella ei ole selvää etulyöntiasemaa illan otteluun, sillä joukkueiden historia tältä kaudelta on hyvin samanlainen. HPK ja Ässät ovat kohdanneet tällä sesongilla kolmesti, joista kaksi ottelua on päättynyt HPK:n voittoon. Ottelut ovat olleet hyvin tasaisia ja samaa voi odottaa illankinkin kamppailusta.

Keskinäisten kohtaamisten tehomies on ollut HPK:n Jesse Saarinen tehoin 1+4=5, mutta liukas laitahyökkääjä on ollut viime aikoina pahasti hukassa eikä ole pystynyt auttamaan joukkuettaan tarpeeksi. Sama pätee melkein kaikkiin muihin HPK:n avainpelaajiin, sillä useilla kärkipelaajilla on ollut pisteiden valossa ongelmia.

Ässiltäkään ei oly löytynyt tarpeeksi ratkaisijoita, vaikka vielä vähän aikaa sitten näytti siltä, että nimettömästä rosterista löytyisi useampikin roolinottaja. Maalipörssin kärkikahinoissa mukana oleva Eero Elo on yksi harvoista pelaajista, joka on ollut vaarallinen hyökkäyspäässä

Seuraa heitä:

Juha Kiilholma: HPK:ssakin uraansa luonut Kiilholma on kevään pelaaja ja hän on ollut porilaisten parhaimpia pelaajia viimeisen kuukauden aikana. Työteliäs hyökkääjä on ollut pisteiden valossa yllättävän tehokas, mutta hoitanut tonttinsa myös puolustuspäässä.

Zach Hamill: Taitavan Kerho-pelaajan alkukausi oli loistavassa, mutten sittemmin tehot ovat olleet enemmän tai vähemmän kadoksissa. Taitava Hamill pystyy parhaimmillaan olemaan todellinen ratkaisupelaaja, mutta miehellä riittää vielä tasaisuutensa kanssa tekemistä. HPK tarvitsee tämän miehen onnistumisia.

Arvio:

Huippujännittävästä ottelusta tulee vauhdikas, fyysinen ja tasainen, mikä takaa hienon kiekkoillan, mutta ottelun voittajasta on vielä paha lyödä vetoa. HPK sai viime ottelussa voiton alleen ja se saattoi antaa hämeenlinnalaisille aivan uuden ”buustin” loppukauden peleihin. Ässät on esittänyt parempia otteita viime otteluissaan, mutta tehottomuus meinaa koitua satakuntalaisten ongelmaksi.

Veikkaus: HPK voittaa 2-1.

Kierroksen muut ottelut:

  • Ilves-KalPa
  • JYP-Tappara
  • Kärpät-SaiPa
  • Lukko-Blues
  • Sport-HIFK
  • TPS-Pelicans

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.