Raanta, Pulkkinen ja Määttä viikonlopun valokeilassa

Metropolitan-divisioonan toisella sijalla majaileva New York Rangers pelaa tulevana viikonloppuna kaksi iltapäiväottelua villi kortti -joukkueita vastaan. Joukkueen ykkösmaalivahti Henrik Lundqvist on palaamassa normirytmiin, joten suomalaisten iloksi Antti Raannalle on tulossa vastuuta. Vastuun kantamiseen sisältyy tänä viikonloppuna nuorten suomalaisten kohtaamiset.

Ruotsalaisvahti Henrik Lundqvist on niskakipujen vuoksi ollut viikon päivät sivussa tositoimista. Antti Raanta on pelannut kaikki ottelut sillä välin voittaen kaksi ja häviten yhden. Magnus Hellberg kutsuttiin farmista vain rekvisiitaksi aitioon.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Lundqvist pelaa lauantaina, mutta molempien viikonlopun otteluiden pelaamiseen ei voi uskoa. Näin ollen Raanta pääsee suomalaisittain mukavaan katseluaikaan framille.

15 ottelusta on kirjattu voittotilille 8. Kauteen on mahtunut loistavia otteluita, mutta myös sysimustia jaksoja. Oli hieman jopa erikoinen valinta Alain Vigneaultilta jättää vaihtamatta Raantaa Islanders-ottelussa, vaikka vastustaja iski kiekon kolmesti Raannan taakse alle kahdessa minuutissa.

Kertooko se enemmän siitä, että halutaan pitää Raannan motivaatio paremmin kuosissa vai siitä, että Hellberg olisi vieläkin epäluotettavampi. Mene ja tiedä, veikataan ensimmäistä.

Lauantaina Rangersia vastaan asettuu tiukasti villiä korttia kädessään pitävä Detroit Red Wings. Viime aikoina(kin) ailahtelevasti pelannut Red Wings on ollut paha vastustaja ja ottelut ovat olleet vähämaalisia. Pudotuspeleissä viime kausina viihtynyt joukkue kiristää tehoruuvejaan varmasti runkosarjan lopulla.

Punasiivillä ei ole pitkäaikaisloukkaantuneiden Johan Franzenin ja Drew Millerin lisäksi loukkaantumishuolia. Rangersilla pois ovat alustavasti Rick Nash, Marc Staal ja Dylan McIlrath.

Teemu Pulkkinen pelaa joukkueensa ykkösylivoimassa, mutta muuten vastuu jää pieneksi. Kokonaispeliaika on heilunut kymmenen minuutin molemmin puolin, mikä ei auta rytmiin pääsemisessä. Pulkkinen elää ja saa vastuuta maaleista. Läpimurtoa ei vielä tullut tällä kaudella, mutta ensi kauden alustaminen saattaa hyvin alkaa Rangers-ottelussa.

Sunnuntai-illan Rangers vs. Penguins

Madison Square Garden heräilee sunnuntaipäivään aikaisin, sillä ottelu Penguinsia vastaan alkaa paikallista aikaa puoli yhdeltä. Tämä tarkoittaa puolta seitsemää Suomessa, koska Yhdysvallat siirtyi kesäaikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Kohtaamisessa on jaossa tärkeitä pisteitä, sillä Penguins havittelee kovasti paikkaa divisioonan kärkikolmikossa. Villi kortti -paikalle jääminen tietää jommankumman divisioonan voittajan kohtaamista pudotuspelien avauskierroksella, mikä ei noin lähtökohtaisesti kuulosta houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Sunnuntain kohtaamisessa Rangersin tehtävänä on jälleen pysäyttää nuori suomalainen. Olli Määttä ei ole aivan tulokaskautensa pistevauhdissa, mutta tehotilaston noteeraus on vahva: +26. Jyväskylästä kotoisin olevalla Määtällä tilastot ovat kunnossa myös jäähyminuuttien suhteen (20 minuuttia). Boksista ei tunnetusti otteluita voiteta.

Penguinsilla riittää rutiininomainen suoritus villin kortin hallussa pitämiseen, mutta mikäli joukkue haluaa divisioonan kolmen kärkeen, vaatii se vähintäänkin pientä puserrusta runkosarjan lopulla. Divisioonavastustajalta napatut kaksi pistettä sopisivat siihen juoneen mainiosti.

edit. Penguins-ottelun alkamisajankohtaa täsmennetty Yhdysvaltain kesäaikaan siirtymisen vuoksi.

Nauti suomalaisten esityksistä tänä viikonloppuna ja koko loppukauden Viaplay-palvelussa.

Kansikuva: Getty Images