Tappara joutuu todelliseen testiin – momentum on nyt Kärpillä

Tappara nappasi välieräsarjan alussa kaksi vakuuttavaa voittoa Kärpistä. Jussi Tapolan joukoilla ei ollut kaukalossa hädänpäivää, vaan tamperelaiset ryöstivät kotiedun Tomi Karhusen huipputorjuntojen avulla. Kolmannessa kohtaamisessa Kärpät onnistui kuitenkin nappaamaan avausvoittonsa Tapparasta ja nyt kolmen viime kevään hopeajoukkue onkin todellisen testin edessä.

Tapparalle jäi paljon jossiteltavaa tappiosta. Joukkue sai ottelussa yhdeksän kaksiminuuttista, joista osa tuli suoraan sanottuna varsin kevyesti. Vastaavasti oululaisilta jäi muutamia koiruuksia viheltämättä. Tämä kuuluikin osaltaan Kärppien muutokseen aiempiin kamppailuihin verrattuna ja auttoi joukkueen voittoon.

Kärppien nelosvitja Jari SailioJuho KeränenIvan Huml teki kaikkensa päästäkseen tamperelaisten ihon alle. Tappara ei selvästi ollut varautunut tähän ja oululaiset onnistuivatkin tavoitteessaan mainiosti.

Tappion myötä paineet kirvesrintojen leirissä kasvavat entisestään. Ottelun jälkeisissä kommenteissa varsinkin Tapola antoi kovaa kritiikkiä tuomareiden suuntaan. Siinä ei ole toisaalta mitään väärää, mutta ainakin antaa vaikutelman, että Tapparan keskittyminen ei ole siellä oleellisessa: oman pelin korjaamisessa voiton saavuttamiseksi. Kärpät onnistui pakkovoiton nappaamisessa täydellisesti ja Lauri Marjamäen suojatit ovatkin parhaimmillaan tiukan paikan tullessa, sen ovat viime keväät osoittaneet.

Tappara kokee torstaille valtavan takaiskun, kun joukkueen kultakypärä Kristian Kuusela on sivussa illan ottelusta. Runkosarjan pistepörssin voittanut Kuusela on ollut pudotuspeleissäkin iskussa, kun kahdeksassa ottelussa on syntynyt tehot 3+6. Laitahyökkääjä onkin tamperelaisten hyökkäyksen tärkein palanen ja menetys on Tapparalle valtaisa. Kirvesrinnoilla on laaja hyökkäyspään materiaali, mutta kokeneen pelimiehen puuttuminen kirpaisee myös henkisellä puolella. Kuuselan paikan ykkösvitjassa ottaa aikaisemmissa peleissä kakkosketjua sentteröinyt Jan-Mikael Järvinen, jonka pudotuspelit ovat sujuneet alakanttiin. Runkosarjassa 36 pistettä saalistanut taituri on kartuttanut pistetiliään ainoastaan yhdellä syötöllä kahdeksassa edellisessä ottelussa.

Kärpät sai sen sijaan hyviä uutisia sairastuvalta, kun Sakari Manninen palaa kokoonpanoon ja ottaa paikkansa kakkosketjusta. Oululaisten laajaa materiaalia kuvaa hyvin se, että runkosarjassa 39 pistettä nakuttanut ja pudotuspeleissä yhdeksään otteluun pisteet 2+6 saalistanut Juuso Ikonen on joukkueen 13. hyökkääjä.

Seuraa heitä

Jan-Mikael Järvinen, Tappara: Järvisen pudotuspelit ovat toistaiseksi sujuneet alakanttiin. Nyt taituri saa tilaisuuden nousta jälleen parrasvaloihin, kun uusi pelipaikka löytyy ykkösvitjasta. Järvinen on parhaimmillaan kiekollisena, joten tänään tulosta pitäisi syntyä, kun puolustusvastuuta on astetta vähemmän kuin sentterinä.

Mika Niemi, Kärpät: Myös Niemen pudotuspelit ovat sujuneet mollivoittoisesti.  Tiistain kohtaamisessa oli kuitenkin jo viitteitä paremmasta, sillä Niemi kaapi muun muassa paljon tärkeitä aloitusvoittoja. Sentterin pudotuspelien aloitusprosentti on nyt 38,8, mikä on vielä aika vaatimaton verrattuna runkosarjan lukemaan 51,1. Tiistaina Niemi pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa pudotuspeleissä ja vähintään samaan on pystyttävä tänäänkin, mikäli Kärpät mielii voittaa.

Arvio

Kärpät onnistui horjuttamaan Tapparaa fyysisyydellään ja nappasi henkisesti tärkeän avausvoiton. Tänään paineet ovat kaikesta huolimatta erityisesti Tapparan leirissä. Kirvesrinnat tiedostavat, että joukkueen on napattava kotonaan pakkovoitto tai muuten oululaiset ovat liian vahvoilla kotiedun myötä. Tilanne sopii Marjamäen joukoille erinomaisesti ja Kärpät hakee tiukan taisteluvoiton.

Ottelu alkaa kello 18.30. Voit seurata kamppailua tuttuun tapaan Nelonen Prolta tai Ruutu -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press