Tappara on kaukana parhaastaan – maalintekijät puuttuvat

Kolmen viime kauden aikana kolme hopeaa saalistanut Tappara ei ole vielä löytänyt parasta virettään. Sama ongelma ilmeni viime syksynä, mutta keväämmällä huippukunto löytyi. Kuinka nopeasti Tappara nousee tällä kertaa tasolleen?

Tappara on pelannut viisi ottelua saalistaen vain yhdestä ottelusta täyden pistepotin. Sekin täysi potti tuli kauden avauksessa Ilvestä vastaan, joten Tapparan pelissä piilee vielä isoja ongelmia. Positiivista on kuitenkin se, että joukkue ei ole jäänyt vielä kertaakaan pisteittä: kirvesrinnat ovat voittaneet Ilves-ottelun jälkeen KooKoon ja KalPan jatkoajalla sekä hävinneet Lukolle ja Bluesille varsinaisen peliajan jälkeen.

Joukkueen suurin ongelma on tällä hetkellä otteluiden kääntämisessä. Tappara ei ole pystynyt iskemään kiekkoa verkkoon tärkeillä hetkillä paikoista huolimatta, minkä vuoksi täydet pistepotit ovat karanneet käsistä. Sen vuoksi tamperelaiset ovat keränneet vasta yhdeksän sarjapistettä.

Esimerkiksi eilen Tapparan olisi pitänyt pystyä kääntämään ottelu KooKoota vastaan varsinaisella peliajalla. Kouvolalaiset puolustivat visusti, kuten aiemminkin tällä kaudella, ja Tappara piti kiekkoa luoden vaarallisia hyökkäyksiä KooKoon päätyyn.

Viime vuoden Tapparasta löytyi nimekkäitä ratkaisijoita, jotka käänsivät pelit voitoiksi henkilökohtaisilla suorituksillaan. Pekka Jormakka ja Olli Palola olivat kieltämättä Liigan parhaimpia maalintekijöitä, joten heidän lähtemisensä ei voi olla näkymättä.

Tampereelta ei löydy tällä hetkellä tarpeeksi hyviä naulaajia. Teinitähti Patrik Laine on iskenyt viime otteluissa maaleja, joten hänestä on nousemassa pikkuhiljaa kirvesrintojen ykköstykki. Lisäksi Arttu Ilomäki on pelannut vahvan alkukauden, mutta tämän kaksikon jälkeen taso on laskenut.

Kristian Kuuselan, Jan-Mikael Järvisen, Jani Lajusen, Stephen Dixonin ja Veli-Matti Savinaisen yhteenlasketut pisteet ovat 1+6, mikä selittääkin Tapparan hyökkäyspään ongelmia.

Tapparan pelaamisessa on hyviä piirteitä eikä joukkue paini isojen ongelmien kanssa. Onkin vain ajan kysymys, milloin kärkipelaajat alkavat pelata omalla tasollaan, ja kun se tapahtuu, Tappara tulee nousemaan nopeasti sarjan kärkipäähän.

Tänään joukkueella on uusi mahdollisuus napata täysi pistepotti, kun TPS vierailee Hakametsässä.

TPS:llä vuoristoratamainen alku

Rajusti täksi kaudeksi vahvistunut Turun Palloseura aloitti kauden melko mallikkaasti. Ensimmäisessä ottelussa joukkue haali voiton HPK:sta, toisessa TPS esitti Kärppiä vastaan vahvaa peliä, mutta hävisi ottelun ja kolmannessa kamppailussa turkulaiset kaatoivat Sportin vieraissa maalein 6–1.

Sen jälkeen joukkue koki shokeeraavan tappion kotonaan KooKoolle 0–1. Eilen TPS hävisi puolestaan HIFK:lle Helsingissä 4-2, joten Tampereella nähdään tänään taatusti ärsytetty turkulaislauma.

KooKoo-ottelua lukuun ottamatta TPS:ltä on löytynyt hyökkäyksestä tulivoimaa. Eric Perrin, Tomi Kallio ja Lauri Tukonen ovat aloittaneet kautensa vahvasti ja pystyneet luomaan ottelusta toiseen huipputilanteita. Iso kiitos täytyy jakaa Petteri Nummelinille, joka useimmiten käynnistää turkulaisten vaaralliset hyökkäykset.

Tehokkaasti kautensa aloitti myös Ilkka Pikkarainen, mutta hän joutuu toistaiseksi olemaan loukkaantumisen vuoksi sivussa. Hyvää peliä on nähty myös Dave Spinalta ja Ville-Vesa Vainiolalta, vaikka tehopisteitä ole juuri vielä karttunutkaan. Joka tapauksessa Palloseuran hyökkäyspään peli on hyvällä tasolla ja ongelmat ovat olleet muilla osa-alueilla. Esimerkiksi eilen TPS kaatui maalivahti Aleksandar Georgieviin, joka päästi saman tien kolme maalia, joista kaksi upposi liian helposti.

Tappara-TPS-ottelusta on tulossa hyvin mielenkiintoinen: Kaksi nimekästä joukkuetta, jotka eivät ole vielä esittäneet parastaan. Molemmat ovat hyvänä päivänä Liigan eliittiä, mutta etenkin TPS:llä on liian suuri ero hyvällä ja huonolla päivällä. Tappara pelaa huononakin päivänä tasaisia otteluita, joten tänään on turha odotella ainakaan TPS:n show’ta.

Kierroksen muut ottelut:

  • JYP-HPK
  • Lukko-Pelicans
  • SaiPa-Kärpät

Kierros alkaa kello 18.30 ja voit seurata kamppailuja Nelonen Pro -kanavilla sekä Ruutu-palvelussa.

Pääkuva: All Over Press