Tehottomuus vaivaa HIFK:iä – Bluesille voittoon riitti yksi maali

Vielä pari viikkoa sitten HIFK kuului sarjan kuumimpiin joukkueisiin, mutta tammikuun edetessä kohti loppua, on helsinkiläisseura hävinnyt viisi edellistä otteluaan. Viimeisimmät tappiot tuli Espoon Bluesille Veikkauskierroksen otteluissa. Blues haki Helsingistä voiton numeroin 1-0 ja edellisenä iltana Barona Areenalla päättynyt ottelu päättyi espoolaisille 4-0-lukemin.

Maalinteko on vaivannut HIFK:ta viime peleissä ja edellisestä maalista on kulunut jo 132 minuuttia ja 42 sekuntia. Tomas Zaborsky onnistui maalinteossa Ilvestä vastaan ajassa 27:18, jonka jälkeen punapaidat eivät ole verkkoja heilutelleet. Kotona edellinen maali on nähty 123 minuuttia ja 46 sekuntia sitten. Vaasan Sportia vastaan Arttu Luttinen teki maalin ajassa 56:14.

– Ne maalit tulee edelleen samalla tavalla. Meidän pitää edelleen mennä enemmän sinne maalin eteen ja ottaa niitä iskuja vastaan. Se ei varmaankaan ole mikään hirveä kuvio, kun se seuraava maali tehdään, todennäköisesti pomppaa jonkun hanurista tai jalasta sisään. Se avaa meidän peliä taas aivan uudella tavalla, mutta luonnollisesti meidän on se yksi maali saatava tehtyä tavalla tai toisella, Luttinen analysoi.

Väsymyksen piikkiin ei Luttinen halua maalinteko-ongelmaa laittaa, vaikka kyllä silläkin osansa on. HIFK on pelannut tammikuun aikana 12 ottelua hyvin tiiviiseen tahtiin. Jäljellä on vielä tässä kuussa kolme ottelua. Tiistaina helsinkiläiset matkustavat Lahteen Pelicansin vieraaksi, mutta ennen sitä luvassa on vapaa viikonloppu.

– Tässä on ollut aika tiukka tahti ja nyt otetaan pari päivää irti hallilta. Otetaan pientä huilia pääkopalle ja kropalle samalla. Sitten otetaan viimeinen rypistys ennen taukoa. Toivotaan, että se auttaa meidät takaisin maalinteko- ja pistekantaan, Luttinen toivoi.

Juomat vain puuttuvat

Jos loukkaantumishuolia on pelaajista, niin aivan terveidenkirjoissa ei valmennuksessakaan tällä hetkellä olla. Antti Törmänen valmentaa joukkuetta käsi paketissa, eikä ole päässyt vetämään harjoituksia normaaliin tapaan kaukalon puolelle.

– Franciksenä kun tuossa laatikon reunalla on, mutta juomat vain puuttuvat, Törmänen vitsaili viitaten HIFK:n entiseen päävalmentajaan Bob Francisiin.

HIFK ei ole voittanut yhtäkään ottelua sinä aikana, kun Törmäsellä on käsi ollut paketissa. Törmänen luuli tappioihin olevan myös toinenkin syy.

– Ajattelin että kun Levonen oli monta peliä putkeen meidän tuomarina, että siinä on syy meidän tappioihin mutta tänään ei Levonen ollut tuomarina, niin se ei voi siitäkään johtua. Sen aikaa kun käsi on ollut paketissa, niin aina ollaan hävitty. Pitää saada paketti nopeasti pois kädestä, Törmänen mietiskeli.

Törmäsen vitsailut kertovat sen, että tappioista huolimatta hän tietää missä joukkue menee. Kauteen mahtuu aina huonoja hetkiä ja hyviä hetkiä. Nyt IFK:lla on menossa mollivoittoisempi hetki, mutta luotto tekemiseen helsinkiläisseurassa on kuitenkin kova.

– Nämä vahvistavat meitä, kun otetaan nämä oikein ja aletaan vihaamaan sitä häviämistä. Kyllä tuolla oli jo merkkejä pukukopissa siitä, että ärräpäät lentävät ja mailat menevät säpäleiksi, kun harmitus on niin kova. Kun se saadaan aina kanavoitumaan sinne tekemiseen ja jokainen jätkä nostaa pikkaisen tasoa vielä, niin tulee hyviä tuloksia, Törmänen tietää.