Tapparan ”joka paikan höylä” haluaa jäähyjen vähenevän

Tappara ratkaisi eilen puolivälieräsarjan Helsingin IFK:ta vastaan kuudennessa pelissä vasta jatkoajalla. Tamperelaiset jäähyilivät ottelussa paljon, sillä joukkue kärsi peräti seitsemän kahden minuutin jäähyä ja yhden viisiminuuttisen. Joukkueen keskushyökkääjä Jarkko Malinen toivoo jäähyilyn jatkossa vähentyvän, kun panokset kovenevat entisestään, mies kertoo Faneille-sivuston haastattelussa.

– Alivoiman pitää parantua huomattavasti HIFK-sarjasta. Heidän ylivoimansa oli toki tosi tehokas. Alivoimat sotkevat kaikkien pelaajien rytmejä. Meidän, jotka pelaamme paljon sitä ja niiden, jotka eivät pelaa laisinkaan. Paljon pitää vähentää jäähyjä jatkossa.

Siirryit kahteen viimeiseen HIFK-otteluun kolmosketjuun Jukka Peltolan ja Antti Erkinjuntin väliin. Miten peli on siinä sujunut?

– Ihan ok on mennyt. Ensimmäisen pelin pelasimme käytännössä koko ajan Teemu Ramstedin ketjua vastaan. Onnistuimme siinä, sillä he eivät saaneet maalia ja voitimme pelin. Parantamisen varaa löytyy kuitenkin kaikilla ja emme ole missään nimessä vielä tyytyväisiä. Voitostahan tässä vain pelataan se pitää muistaa, Malinen sanoo.

Kuinka tavanomaista on pelata jotain tiettyä vastustajan ketjua vastaan?

– Aika harvoin sitä tulee pelattua jotain tiettyä kenttää vastaan, ainakaan runkosarjassa. Se monesti sotkee omaa pelaamista, kun rytmit menevät sekaisin.

– Peliä pitää ajatella silloin enemmän puolustuksen kautta kuin normaalisti. Yleensä hyökkäys on kuitenkin paras puolustus vastustajan kärkikenttiä vastaan. Kiekkoa pitäisi pystyä pitämään hyökkäyspäässä mahdollisimman paljon.

Oletko ollut tyytyväinen pelaamiseesi henkilökohtaisella tasolla?

– Tiedän, että pystyn vielä parantamaan. Teen sellaisia asioita, jotka auttavat joukkueen voittoon. Tapan alivoimaa ja hyökkäyspäässä yritetään saada tehoja. Niitä pitää saada lisää. Nähtäväksi jää pelaammeko taas jotain tiettyä kenttää vastaan vai mitä tehdään.

Kohtaatte Lukon kolmatta kertaa peräkkäin välierissä. Minkälaista sarjaa odotat?

– Tulee varmasti tiukka sarja. Tarkkaa peliä meillä oli ainakin viime kohtaaminen runkosarjan lopussa. 1-0 taisimme voittaa sen, joten varmasti tulee vähämaalisempia pelejä kuin IFK:ta vastaan.

Herättääkö entisen ketjukaverisi Ville Niemisen kohtaaminen sinussa tunteita?

– Kiva päästä pelaamaan Villeä vastaan. Ville on hieno pelaaja ja loistava tyyppi, Malinen sanoo arvostusta huokuen Tappara-legendaa kohtaan.

Pelit jatkuvat perjantaina, mitä sitä ennen tapahtuu?

– Päivän saamme varmasti vain ladata akkuja kuuden tiukan pelin jälkeen ja jokainen tekee sitä mitä tykkää. Itse hoitelen kotona vaan lapsiani, Malinen kertoo hymyillen.