Tappara on löytänyt kysmysmerkkeihin vastaukset kevään kynnyksellä

Kolmena peräkkäisenä keväänä finaaliin yltänyt Tappara kuuluu jälleen suosikkien joukkoon. Tampereella on saatu vihdoin vastauksia maalivahtikysymykseen.

Tomi Karhusen kautta on vaivannut epätasaisuus. Kuluvalle kaudella Kärpistä Tapparaan siirtynyt maalivahti on saattanut pelata ensin todellisen huippupelin, mutta seuraavana iltana mikään ei ole tarttunut kiinni. Kevään lähestyessä Karhunen on kuitenkin astumassa jälleen parrasvaloihin.

Karhunen on pelannut helmikuusssa seitsemässä ottelussa. Voittoja on kertynyt kuusi ja torjuntaprosentti on ollut kuusi kertaa yli 95.

Dominik Hrachovina pelasi tammikuussa loistavasti ja näytti siltä, että nuori tshekkivahti tulisi kantamaan ykköstorjujan viittaa kevään tärkeimmissä peleissä. Hrachovinan käyrä on ollut kuitenkin päinvastainen Karhuseen verrattuna. Nuorukainen on vaihdettu pois maalilta kahdessa edellisessä ottelussaan. Näiden otteluiden lisäksi Hrachovinalla on helmikuulta tilillään kaksi peliä, joista molemmat päättyivät Tapparan häviöön.

Karhusen mainio pelivire on erinomainen asia Tapparan kannalta. Mikäli Kirvesrinnat haluaa kirkastaa hopean vihdoin kullaksi, niin joukkue tarvitsee kivikovan maalivahdin kevään peleihin. Edellisinä vuosina Tappara pystyi nojaamaan Juha Metsolaan, joten Karhusella on suuret saappaat täytettävänään.

Tapparan onneksi 26-vuotiaalta Karhuselta löytyy jo hyvin kokemusta pudotuspeleistä. Miehen kaksi edellistä kevättä päättyivät Kärppien paidassa kultajuhliin ja otteluita pudotuspeleissä kertyi kahtena keväänä 23.

Se ei silti poista täysin kysymysmerkkejä Karhusen harteilta. Viime keväänä hän torjui neljä ensimmäistä finaalipeliä ja Kärpät johti voitoin 3-1. Viidennessä ottelussa Karhunen vaihdettiin päätöserässä maalilta ja loput pelit hoiti virkaveli Iiro Tarkki.

Tapparan kannattajat voivat ainakin toistaiseksi olla vielä levollisin mielin. Karhunen on pelannut viime aikoina erinomaisesti, mikä lupaa tamperelaisten kannalta hyvää kevättä ajatellen. Sen sijaan Hrachovinan tilanne on hankalampi. Alla on kaksi epäonnistunutta ottelua, mutta Tapparalla runkosarjaa on jäljellä vain kuusi ottelua. Nuorukainen saanee vielä näyttöpaikan ennen pudotuspelejä, mutta siinä on onnistuttuva täydellisesti. Muuten Hrachovinan pelit tältä kaudelta voi olla pelattu.

Valokeila kohdistuukin Karhuseen. Hänen on nyt näytettävä, että kuuluu Liigan parhaimpien torjujien joukkoon. Se vaatii torjumista korkealla tasolla illasta toiseen eikä ailahtelevuutta saa olla. Muuten Tapparan keväästä voi tulla odotettua lyhyempi.

Tappara kohtaa tänään paikallisottelussa Ilveksen ja ottelu alkaa kello 18.30. Voit seurata kamppailua tuttuun tapaan Nelonen Pron kanavilta tai Ruutu -palvelusta.

Illan muut ottelut

HIFK-Pelicans

Kärpät-TPS

Kansikuva: All Over Press