TOP 10: Liiga-kevään todennäköisimmät siirtyjät

Ruutu LogoSeuraa maan parasta kiekkoa Ruutu-palvelussa

Liigan siirtoraja menee umpeen tällä kaudella vasta maaliskuun alussa, joten pelaajasiirtoja tullaan näkemään vielä runkosarjan viimeisillä kierroksillakin. Tällöin myös pudotuspelijoukkueet ovat suurimmalta osin selvillä, joten tänä keväänä pelaajasiirtoja tullaan todennäköisesti näkemään aiempaa enemmän.

Faneille.com päätti listata kevään siirtomarkkinoiden kuumimmat nimet, koska muutamat joukkueet saavat kohta puolin heittää kirveensä kaivoon tämän kauden osalta, vaikka teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin ovatkin vielä pitkään olemassa. Fakta on kuitenkin se, että HPK:n, Jukurien ja Sportin pudotuspelipaikka on enää kaukainen unelma. Myös KooKoon ja Ilveksen ero kymmenenteen sijaan on jo 13 pistettä, joten näiden viiden joukkueen toimistoilla on varmasti jo harkinnassa kärkipelaajien kauppaaminen.

Vaikka runkosarjaa on vielä rutkasti jäljellä, päätimme röyhkeästi aloittaa siirtospekuloinnin jo tässä vaiheessa. Ilman kärkikymmenikön suurempia sulamisia pysyvät Ilves, KooKoo, Sport, HPK ja Jukurit viiden huonoimman sakissa.

TOP 10: Liiga-kevään todennäköisimmät siirtyjät:

10. Sami Sandell, Ilves

Sami Sandell on taatusti halutuimpia nimiä kevään siirtomarkkinoilla, mutta hänen asemansa Ilveksessä on niin iso, ettei lähtö tapahdu kevyin perustein. Tupsukorvien johto pyrkii kynsin ja hampain sorvaamaan tähdelleen jatkosopimuksen ensi kaudeksi, minkä vuoksi hänen siirtonsa kesken kauden muualle ei ole sieltä todennäköisimmästä päästä. Parin loukkaantumisten sävyttämän kauden jälkeen hyökkääjä on pystynyt pelaamaan suurimman osan kauden peleistä, ja tulostakin on syntynyt: Sandell on paukuttanut 35 ottelussa 28 tehopistettä, ja sen myötä ottajia olisi vähän joka paikassa. Mikäli Sandell on jo sorvannut ensi kaudeksi sopimuksen isompaan seuraan, voi siirto toteutuakin ennen maaliskuuta, mikäli Ilveksen pudotuspelimahdollisuudet ovat lopullisesti menneet.

9. Siim Liivik, KooKoo

Mikäli KooKoo jää pudotuspelijunasta, olisi Kouvolassa tarjolla kelpo alempien kenttien työmyyrä, joka toisi jokaiseen joukkueeseen tarvittavaa kokemusta. Liivik on hyvä kahden suunnan pelaaja, joka tykkää pelata kovaa. Hän on parhaimmillaan juurikin kevään ratkaisupeleissä, joten esimerkiksi miehen vanha seura HIFK saattaisi olla kiinnostunut miehen palveluksista, vaikka varsinaista tarvetta Helsingissä ei kuitenkaan ole. Jokainen menestyvä joukkue tarvitsee kuitenkin laajan ja laadukkaan pelaajaringin, joten Liivik voisi olla oiva täsmähaku mestaruutta tavoittelevalle joukkueelle. Miehen sopimus Kouvolaan päättyy tähän kauteen, joten siirto ennen maaliskuuta on täysin mahdollinen.

8. Olavi Vauhkonen, Sport

194-senttinen ja yli 100-kiloinen hyökkääjäjärkäle ei ole järin fyysinen, nopea tai taitava, mutta hän osaa tehdä maaleja. Oikeissa olosuhteissa Vauhkonen nakuttaa kovaa jälkeä, joten laiturille riittää varmasti kysyntää. Vauhkonen on iskenyt tällä kaudella Sportissa 35 ottelussa 12 maalia ja 21 tehopistettä, joten näyttöjä löytää tältäkin kaudelta. Mies ei pakosta jatka uraansa Vaasassa ensi kaudella, joten seuravaihto saattaa olla edessä jo parin kuukauden sisällä.

7. Tapio Laakso, Ilves

Ilves-kapteenin ura saattaa jatkua ensi kaudella jossain muualla kuin Tampereella, minkä vuoksi kokeneen sentterin lähtö muille maille on mahdollista. Laakso on arvostettu kahden suunnan pelaaja, joka olisi loistava kolmos- tai jopa nelossentteri kärkiseuroille. Esimerkiksi paluu kotiseuduille Turkuun voisi olla mahdollinen skenaario.

6. Ari Gröndahl, Sport

Puolustaja Gröndahl on lähdössä ensi kaudeksi Kuopioon KalPaan, joten miehen siirto Savoon voi tulla eteen jo kevätkaudella. Gröndahlista on kehittynyt Vaasassa loistava yleispuolustaja, joka sopisi KalPan tämän kauden joukkueeseen mainiosti. Kuopiossa halutaan jälleen mennä keväällä pitkälle, joten KalPa tarvitsee täsmähankitoja ryhmäänsä, ja savolaisten toimistolla tehdään varmasti töitä sen eteen, että Gröndahl saadaan joukkueeseen jo tänä keväänä.

5. Zach Budish, Jukurit

Jenkkihyökkääjä Budish takoo jo toista kautta hyvää tulosta Liigassa, kun viime kaudella mies iski 38 tehopistettä ja tälläkin kaudella on syntynyt 36 ottelussa 24 tehopistettä. Budishille riittänee ottajia ensi kaudeksi muissakin seuroissa, joten niin riittää tänäkin keväänä. Budish on hyvä maalintekijä, mutta ei kovin kummoinen johtava ykköstykki. Hän voisi olla kuitenkin kelpo täsmäase kakkoskentälliseen ja kakkosylivoimaan, joten isot seurat ovat varmasti hereillä.

4. Michael Parks, Sport

Sportin jenkkihyökkääjä aloitti kauden väkevästi, ja ei olisi ihme, jos hän olisi jo syksyllä sorvannut sopimuksen isompaan seuraan ensi kaudeksi. Kauden edetessä Parksin otteet ovat heikentyneet selvästi, ja tällä hetkellä hänen pelistään paistaa lähinnä turhautuminen. Fakta on kuitenkin se, että Parksilla on potentiaalia olla loistava hyökkääjä Liiga-tasolla, mutta se vaatii oikeita olosuhteita. Hän tuskin jatkanee uraansa Vaasassa, joten Sport saattaa hyvinkin päästää miehen menemään kesken kauden.

3. Oula Palve, HPK

25-vuotias sentteri on ottanut isoja kehitysaskeleita tällä kaudella, ja Palve onkin latonut kauden 32 ottelussa 23 tehopistettä. Miehen sopimus päättyy tähän kauteen, ja jatkaminen Kerhon leivissä alkaa näyttää epätodennäköiseltä. Moni isompi seura on varmasti Palven perässä, mutta haluaako HPK luopua tähdestään kesken kauden? Hän ei ole kallis pelaaja HPK:lle, joten taloudellinen hyöty ei olisi suuri, mutta toisaalta jos hänellä on jo sopimus ensi kaudeksi muualle, voi Palve vaihtaa maisemaa jo ennen maaliskuuta.

2. Markus Nenonen, Sport

Nenonen tunnetaan huimasta rannelaukauksestaan, mutta tällä kaudella hän on osoittanut olevansa myös paljon muutakin. Hyökkääjä on huippuvaarallinen ase hyökkäyspäässä, mutta myös kelpo yleispelaaja, joka viihtyy laidoilla ja pelaa kelvollista kahden suunnan peliä. Nenonen saanee ensi kaudeksi hyviä sopimustarjouksia, minkä vuoksi Sport tippunee kuvioista pois. Tämän vuoksi siirto loppukaudeksi muualle on jopa todennäköinen.

1. Jake Newton, KooKoo

Jenkkipuolustaja Newton on sarjan pelätyimpiä viivamiehiä, kun mies on tykittänyt tällä kaudella 38 ottelussa yhdeksän maalia ja 26 tehopistettä. Tämän tason puolustaja kelpaisi seuraan kuin seuraan, ja hänen tulevaisuutensa on tuskin Kouvolassa. Tämän vuoksi Newton voidaan jo kaupata kesken kauden, sillä hän ei ole KooKoon halvimpia pelaajia, joten seura saisi siirrosta myös kivan taloudellisen hyödyn.

Kansikuva: All Over Press