TOP 10: Liigan läpimurtopelaajat

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

Liigan runkosarja lähestyy loppuhuipennustaan. Tälläkin kaudella monet pelaajat ovaat pystyneet nousemaan uudelle tasolle, kun nuoret pelaajat ovat ottaneet ennakkoluulottomasti vastuuta. Monille hieman vanhemmille pelaajille vastaavasti maisemanvaihto on tehnyt erittäin hyvää. Tässä listä pelaajista, jotka ovat nousseet kauden aikana täysin uudelle tasolle Liigassa.

10. Antti Lehtonen, Ilves

Antti Lehtonen on vallannut Ilveksen ykköstorjujan viitan kuin varkain ja 23-vuotias maalivahti on ollut iso tekijä tamperelaisten viimeaikaisen mainion vireen taustalla. Lehtonen piti hiljattain yli 220 minuuttia maalinsa puhtaana, millä irtoaa viides sija Liigan maalivahtien pisimpien nollaputkien listauksessa. Lehtonen on pelannut hämmentävän kypsästi, sillä maalivahdilla oli aiemmin kokemusta Liigasta vain kolmen ottelun edestä. Mainiot otteet palkittiinkin Ilveksen toimesta kahden vuoden jatkosopimuksella.

9. Ville Leskinen, Kärpät

Kärpät on kärsinyt tällä kaudella valtavasti loukkaantumisista, minkä lisäksi osa avainpelaajista on pelannut alle odotusten. Tämä on avannut tilaa esimerkiksi Ville Leskiselle, joka on vastannut huutoon mainiosti. 23-vuotias laituri on saalistanut 51 ottelussaan tehot 16+13, millä hän on Kärppien toiseksi paras pistemies Mika Pyörälän jälkeen. Ennen tätä kautta Leskinen oli nakuttanut 71 ottelussa Liigassa tehot 7+14, joten parannus on ollut melkoinen. Valtavalla itseluottamuksella illasta toiseen pelaava hyökkääjä on viimeistellyt tällä kaudella myös useita todella komeita osumia eikä ole pelännyt ottaa ratkaisijan viittaa otteluiden tärkeimmillä hetkillä.

8. Otto Koivula, Ilves

18-vuotias Otto Koivula on aloittanut liigauransa ryminällä ja johtaa tulokkaiden pistepörssiä saalistettuaan 47 ottelussa tehot 10+19. Osumista peräti kuusi on ollut voittomaaleja, mikä on puolet enemmän kuin Ilveksen toiseksi eniten voittomaaleja tehneellä pelaajalla. Ylivoimien erikoismies omaa erinomaisen laukauksen, minkä lisäksi Koivula käyttää isoa kroppaansa mainiosti hyödykseen ja erittäin vaikeasti pideltävissä maalin edustalla. New York Islandersin viime kesän neljännen kierroksen varaukselle on erittäin kirkas tulevaisuus edessään.

7. Matias Myttynen, KalPa

Tryoutin kautta sopimukseen KalPaan saanut Matias Myttynen on yllättänyt kaikki ja pelannut loistavan sesongin. Mainiot otteet palkittiinkin jo hyvissä ajoin kahden vuoden jatkosopimuksella. 26-vuotias Myttynen on jo lähes tuplannut kuuden vuoden takaisen piste-ennätyksensä, kun hyökkääjä on nakuttanut KalPan paidassa 52 ottelussa tehot 13+24. Viime vuosina Ruotsin ja Kazakstanissa kiekkoilleen Myttysen edellinen piste-ennätys oli kaudelta 2010-11, kun hyökkääjä viimeisteli Ilveksen paidassa tehot 9+10.

Myttynen on tehnyt tällä kaudella 52 ottelussa 37 pistettä. Uran aiemmissa 198 ottelussa pisteitä kertyi yhteensä 53. Kuva: AOP

6. Emil Larmi, HPK

Emil Larmi kamppailee Koivulan kanssa tiukasti vuoden tulokkaan tittelistä. 20-vuotias Larmi on pelannut heti debyyttikaudellaan neljänneksi eniten minuutteja Liigan maalivahdeista ja on ollut HPK:n erinomaisen sesongin selkäranka. Viime kaudella Peliitoissa ja Pelicansin A-nuorissa kiekkoja pysäyttänyt Larmi on pitänyt jo ensimmäisellä kaudellaan Liigassa maalinsa puhtaana peräti kuusi kertaa, mikä on sarjan isoin lukema yhdessä Kevin Lankisen kanssa.

5. Iikka Kangasniemi, Pelicans

Iikka Kangasniemi aloitti taipaleensa Pelicansissa väkevästi ja häikäisi jo heti syyskaudella. Kiekollisesti erittäin taitava laituri pystyy kaukalossa täysin poikkeuksellisiin ratkaisuihin, jonka myötä 22-vuotias hyökkääjä on saalistanut 43 ottelussa tehot 10+28. Pienikokoinen hyökkääjä väläytteli jo viime kaudella Bluesissa potentiaaliaan, mutta on pystynyt nousemaan tällä kaudella joukkueensa tärkeimpien palasten joukkoon. Ikävät loukkaantumiset ovat hidastaneet hieman tahtia, mutta kokonaisuutena Kangasniemen kausi on ollut erinomainen.

4. Antti Suomela, JYP

Kangasniemen tavoin Antti Suomela sai jo viime kaudella mainiosti vastuuta Bluesissa ja keskushyökkääjä takoikin 52 ottelussa mainiot pisteet 13+13. Tällä kaudella Suomela on kuitenkin noussut uudelle tasolle Jyväskylässä. 22-vuotias sentteri on ollut läpi kauden jyväskyläläisten hyökkäyspään tärkein palanen ja kannatellut joukkuetta läpi vaikeidenkin aikojen. 42 ottelussa Suomela on saalistanut erinomaiset pisteet 21+21 ja noussut aina EHT-joukkueeseen asti.

3. Jasper Lindsten, TPS

Jasper Lindsten on napannut väkevillä otteillaan ison roolin TPS:n nimekkäästä hyökkäyskalustosta. 22-vuotias hyökkääjä on saalistanut 56 ottelussa tehot 10+24, millä irtoaa kolmas sija turkulaisten sisäisessä pistepörssissä. Lindsten teki jo viime kaudella tuhoisaa jälkeä Mestiksessä, mutta hyppy pääsarjaan isoon rooliin on sujunut todella sulavasti. Lindstenin arvoa joukkueelleen ei kuitenkaan mitata vain pisteissä. Nuorukainen tekee kaukalossa valtavasti töitä illasta toiseen ja tasapainottaa ketjunsa peliä loistavasti. Tästä kertookin muun muassa miehen tehotilasto, joka on peräti 26 astetta plussan puolella, mikä on Liigan paras lukema.

2. Miika Koivisto, Jukurit

Miika Koivisto edustaa listauksen kokeneempaa kaartia. 26-vuotiaalla puolustajalla on käynnissä jo viides kausi Liigassa, mutta Mikkelissä Koivisto on pystynyt nousemaan täysin uudelle tasolle. Sportin kasvatti on pelannut keskimäärin reilut 27 minuuttia ottelua kohden, mikä on Liigan isoin lukema. Eikä iso vastuu ole sattumalta tullut, sillä Koivisto on ollut Liigan parhaimpia puolustajia. Maajoukkueeseen noussut Koivisto johtaa puolustajien pistepörssiä, kun 53 ottelussa on syntynyt tehot 4+33. Koivisto on yksi isoimpia palasia Jukureiden mainion debyyttikauden takana. Puolustajan edellinen piste-ennätys oli kahden vuoden takaa, kun Koivisto saalisti KalPan paidassa tehot 0+18.

1. Simon Suoranta, Ässät

Simon Suorannalle maisemanvaihto on tehty ihmeitä. Sportin kasvatti yritti neljän kauden ajan läpimurtoa Kärpissä, mutta vastuu jäi vaatimattomaksi. Ässissä 24-vuotias hyökkääjä on noussut joukkueen tärkeimpien palasten joukkoon. Suoranta on takonut Ässille peräti 18 osumaa tällä kaudella. Uransa aiemmissa 181 liigaottelussa täysosumia syntyi 16, joten parannus on ollut huima. Suoranta nousi tällä kaudella myös maajoukkueeseen, mitä kovin moni tuskin osasi arvata vielä syksyllä. Isokokoinen Suoranta on erittäin röyhkeä hyökkääjä ja käyttää kokoaan loistavasti hyödkseen, minkä lisäksi hän on mainio luistelija ja omaa hyvän laukauksen. Tällä yhdistelmällä pääsee yleensä varsin pitkälle pelissä nimeltä jääkiekko.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan tällä viikolla 18 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press