Kärppäjuna parkkeeraa kuuden ottelun voittoputkessa Poriin

Uusi Liiga-viikko tuo mukanaan uudet kujeet. Tänään pelataan viisi ottelua, joista Faneille.com ennakoi Ässät-Kärpät-vääntöä.

Oulun Kärpät saapuu Poriin hienossa kuuden ottelun voittoputkessa. Oululaiset nappasivat ennen maajoukkuetaukoa viisi voittoa peräkkäin ja sama meno jatkui viime viikolla, kun Kärpät kävi ryöväämässä Espoosta täyden pistepotin. Lisäksi Kärpät pelasi ennen maajoukkuetaukoa yhden CHL-ottelun ja toisen maajoukkuetauon jälkeen napaten niistä voitot, joten todellisuudessa joukkueen voittoputki on jo kahdeksan ottelun mittainen.

Vierailijoiden alkukausi ei ollut täysin ruusuilla tanssimista, sillä joukkueen peli oli todella vuoristoratamaista. Lisäksi joukkueen avainpelaajat alisuorittivat illasta toiseen, mutta nyt meno näyttää selvästi paremmalta. Kärpät on noussut voittoputkensa myötä ja sarjataulukon toiselle sijalle eikä sarjakärki Lukko ole kuin kolmen pisteen päässä. Täytyy kuitenkin huomioida, että Kärpät on pelannut Lukkoa kaksi ottelua enemmän.

Ässien alkukausi on ollut hieman päinvastainen, sillä porilaiset aloittivat kautensa paremmin kuin monikaan uskalsi odottaa. Hyvän startin jälkeen totuus iskeytyi kuitenkin päin naamaa ja Ässät on voittanut loka- ja marraskuun aikana vain kolme ottelua, joista viimeisin tuli viime viikon lauantaina SaiPan vieraana.

Ässät näyttikin maajoukkuetauon jälkeen parempia otteita: Torstaina joukkue taisteli Kuopiosta yhden pisteen, mutta lauantaina Lappeenrannasta irtosikin täysi pistepotti. Ässät päästi viime viikon kahdessa ottelussa vain kolme maalia ja joukkueen puolustuspeli olikin mainiota.

Joukko uinuvia tähtiä

Vaikka Kärppien peli on parantunut, ovat useat kärkipelaajat pelanneet liian heikoin tehoin: Patrick Davis, Juha-Pekka Haataja, Mikä Pyörälä, Dan Spang ja Adam Masuhr ovat etunenässä alisuorittaneet, vaikkakin monet heistä ovat pystyneet esittämään kelpo otteita. On kuitenkin selvää, että kärppäjohto vaatii heiltä paljon tehoja eikä vain hyvääsuorittamista.

Kärppien nuoret pelaajat ovatkin kantaneet hienosti vastuuta ja viime viikon Blues-ottelussa he olivatkin pääroolissa. Joonas Donskoi-Joonas Kemppainen-Julius Junttila -kolmikko on ollut oululaisten paras ase ja heiltä nähdään vahvaa suoriutumista jokainen ilta. Myös kokenut Ivan Huml täytyy nostaa esiin, sillä tshekkikonkari on päässyt hyvin tehoille alkukauden aikana. Humlin vierellä on pelannut nuori Sakari Manninen, joka kuuluu myös näihin nuoriin oululaisonnistujiin.

Ässiltä on löytynyt myös nuorta verta: Niko Ojamäki, Teemu Vuorisalo, Aleksi Saarela ja Jarno Kärki ovat esiintyneet syksyn aikana enemmän tai vähemmän pirteästi, muttei heistä ole vielä ollut kärkipelaajien rooliin. Nelikko on kuitenkin täydentänyt ässälaumaa hyvin ja tulevaisuudessa heistä tullaan kuulemaan varmasti.

Ässien ehdoton ykköskenttä on ollut Eero Elo-Mika Niemi-Sami Lähteenmäki -kolmikko, mutta viime viikko meni heiltä penkin alle. Ässät kuitenkin elää pitkässä juoksussa heidän onnistumisistaan. Viime viikolla vastuuta otti porilaisten kakkoskenttä, jossa häärii muun muassa tuore vahvistus Mike Hedden. 29-vuotias pohjoisamerikkalainen on tullut hyvin esiin ja iski viime viikolla kaksi maalia kahdessa ottelussa.

Seuraa heitä:

Eero Elo: Raumalaiskasvatti on tunnettu hyvin oikukkaana tapauksena, sillä miehen otteet ovat aina olleet silkkaa vuoristorataa. Nyt Elolta on kuitenkin nähty tasaisen hyvää suorittamista ja mies onkin jo iskenyt ykköskentässä kymmenen maalia ja seuraavan maalin myötä Eero on iskenyt uransa parhaan maalilukeman. Jatkuuko tasaisuus vai alkaako vuoristorata taas pyöriä?

Sakari Manninen: Nuori Kärpät-kasvatti on noussut varkain avauskokoonpanon pelaajaksi Oulussa ja näyttänyt hyviä otteita Ivan Humlin vierellä. Taitava pelintekijä on väläytellyt osaamistaan ja on vain ajan kysymys, milloin tehoja alkaa tippua tosissaan.

Arvio:

Ässät pelasi viime viikolla hyvin ja jatkaa varmasti kotonaankin hyviä otteita, mutta Kärppien meno on myös ollut vakuuttavaa. Oululaisilla on hyvä rento meno päällä, minkä vuoksi Kärpät lähtee pienoisena ennakkosuosikkina illan otteluun. Ässät rummuttaa suoraviivaista peliä kärppäpäätyyn, mikä tuottaa aina Porissa vastustajalle ongelmia, mutta mikäli vierasjoukkue selviytyy tänään avauskympistä, tulee Kärpät kääntämään pelin edukseen.

Veikkaus: Kärpät hakee jatkoaikavoitoin lukemin 3-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • Blues-Lukko
  • Ilves-HPK
  • KalPa-Sport
  • JYP-SaiPa

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Nyt sinulla on mahdollisuus lunastaa VIP-liput tuleviin CHL puolivälieriin. Tarjolla lippuja Kärppien, HIFK:n, SaiPan ja Lukon kotipeleihin. Tsekkaa lisätiedot linkin takaa!