TOP 5: Siirtorajan loppuhetkien kovimmat siirrot Liigassa 

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Liigan ottelut Ruutu+ -palvelun kautta.

Liigan pidennetty siirtoikkuna umpeutui keskiviikkona. Häntäpään osalta nähtiin odotetusti tyhjennysmyyntejä ja monet kärkijoukkueet vastaavasti vahvistivat rivejään. Tässä kovimmat hankinnat siirtorajan parin viimeisen viikon ajalta.

5) Jake Newton, JYP

Jake Newton oli KooKoon paidassa yksi sarjan parhaita kiekollisia puolustajia. Vaikka JYPin takalinjoilta löytyy Mikko Mäenpään ja Mikko Kaltevan kaltaisia pelureita, niin kestomenestyjiin lukeutuvan joukkueen puolustuksesta ei löydy liikaa kiekollista osaamista. Newton onkin erinomainen täsmävahvistus pudotuspelejä ajatellen. 29-vuotias amerikkalainen on kiekkoillut kolme JYPin otteluaan Ossi Ikosen pakkiparina, mutta selvästi hieman hakee vielä asemaansa joukkueessa. Loppukauden mittaisen sopimuksen JYPin kanssa tehnyt Newton tulee kuitenkin varmasti olemaan tärkeä palanen pudotuspeleissä.

4) Oula Palve, TPS

Kuluva kausi on ollut Oula Palveelle todellinen läpimurto ja 26-vuotias sentteri onkin tuplannut edellisen sesonkinsa pistesaldon. Palve onkin tehojen 13+31 myötä Liigan pistepörssin sijalla 11. Palokan Kiekon kasvatti on erinomainen vahvistus varsinkin turkulaisten ajoittain tökkineelle ylivoimalle: Palve on saalistanut ylivoimalla peräti 28 tehopistettä, mikä on ylivoimaisesti Liigan suurin lukema. TPS:llä on kasassa erinomainen ja varsinkin hyökkäyksestä löytyy viimeistään nyt laajuutta. Tämä ei ole huono asia, sillä joukkue on ollut ajoittain liikaa konkaripelaajien varassa.

3) Kristian Vesalainen, Kärpät

Kärpät on tällä hetkellä mestarisuosikki numero yksi. Oululaisten runkosarja on ollut erinomainen eikä vähiten Mikael Ruohomaan johtaman ykkösvitjan johdosta. Kärppien terävin kärki on ollut hurjassa iskussa, mutta joukkueessa ei ole ollut kuitenkaan liikaa syvyyttä. Vaikka esimerkiksi Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen ovat olleet erinomaisia, niin oululaiset ovat olleet toisinaan liikaa ykkösnyrkkinsä varassa. Hurjan laukauksen omaava Kristian Vesalainen onkin erinomainen lisä mestaruudesta taistelevaan nippuun. Superlupaus on iskenyt jo 20 täysosumaa, joista peräti 13 on syntynyt ylivoimalla. 18-vuotias laituri onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan Kärppien paidassa. Osuma syntyi vähemmän yllättäen vaarattomalta vaikuttaneesta tilanteesta, mutta tulinen laukaus löysi tiensä verkon perälle.

2) Henrik Haapala, Tappara

Tapparalla on ollut kuluvalla kaudella ongelmia pelaajahankintojen suhteen. Hallitseva mestari on hankkinut pelaajia enemmänkin määrän kuin laadun perusteella. Esimerkiksi yhteensä 15 ottelua Kirvesrinnoissa viihtyneiden Tyler Redenbachin ja Curtis Hamiltonin hankinnat olivat todella kummallisia. Erityisen kummallisen tilanteesta tekee se, että Tapparan laituriosasto oli todella vahva jo syksyllä, kun taas senttereiden suhteen tilanne ei ole sama. Silti vahvistuksia on hankittu enemmänkin laidalle. Jokainen Liigaa viime kaudella seurannut tiedostaa Henrik Haapalan tason. Pohjois-Amerikan valloitus ei mennyt 24-vuotiaalta kiekkoilijalta aivan putkeen, mutta eivät ne pelitaidot ole mihinkään kadonneet. Isoin kysymysmerkki onkin Haapalan nykykunto. Otteluita on kertynyt kuluvalla kaudella vain kourallinen, minkä lisäksi harmina ovat olleet loukkaantumiset. Täydessä iskussa ollessaan Haapala on silti loistava lisä Tapparan osittain pahasti alisuorittaneeseen nippuun.

1) Vladimir Denisov, SaiPa

SaiPa vastasi siirtoikkunan lopun kenties mielenkiintoisimmasta hankinnasta, kun lappeenrantalaiset ilmoittivat helmikuun puolivälissä Vladimir Denisovin liittyvän joukkueeseen. 33-vuotias valkovenäläinen on kiekkoillut edelliset kahdeksan kautta KHL:ssä ja kokenut puolustaja on myös tuttu nimi Valko-Venäjän maajoukkueesta. Kokemus ja rutiini ovatkin näkyneet kaukalossa välittömästi ja Denisov on lunastanut ansaitusti paikkansa lappeenrantalaisten takalinjoilta. Kovista pommeistaan tunnettu puolustaja ei häikäise kiekollisesti, mutta hoitaa oman ruutunsa puolustusalueella loistavasti. Suurimpana ongelmana Denisovilla lienee totuttauminen Liigan tuomarilinjaan, koska taklauksista rankaistaan herkästi. Isot rangaistukset voivat kääntyä kiihkeissä pudotuspeleissä välittömästi omaa joukkuetta vastaan. Joka tapauksessa kyseessä on äärimmäisen hyvä hankinta SaiPalla, sillä joukkueen puolustuspelaamisessa on ollut parantamisen varaa. Tähän valkovenäläinen tuo valtavasti apuja. Lappeenrantalaiset osoittivat jälleen erinomaisuutensa siirtomarkkinoilla. Pienelläkin budjetilla voi tehdä hienoa työtä, kunhan hankinnat tehdään huolellisesti.

Kansikuva: All Over Press