TOP 5: Shekkivihkot auki – Liigan siirtoikkunan kuumimmat nimet

Liigan siirtoikkuna on vielä reilut kolme viikkoa auki, mutta osa joukkueista metsästää jo nyt kuumeisesti viimeisiä vahvistuksia erityisesti kevättä, mutta myös tulevia kausia ajatellen. Sarjataulukon häntäpään joukkueiden osalta pudotuspelihaaveet alkavat näyttää jo heikoilta, joten piakkoin saatetaan nähdä muutamia avainpelaajien myyntejä, jotta taloudellista katastrofia saisi edes vähän siistittyä.

5. Brock Trotter, SaiPa

Brock Trotter on ollut yksi SaiPan haastavan kauden valopilkkuja. Lokakuussa joukkueeseen liittynyt Trotter on pystynyt edes lähes pitämään tasonsa läpi vaikeiden aikojen. Kanadalainen omaa mainion pelisilmän ja toisi lisää leveyttä joukkueen hyökkäykseen, mutta todellista sateentekijää pudotuspeleihin miehestä ei kannata odottaa. Toki maisemanvaihto voisi tehdä terää ja Trotter onkin ollut läpi aikuisuransa hyvässä vireessä nimenomaan pudotuspeleissä. Erityisen selvien vahvuuksien puuttumisen myötä joukkueet eivät ole jonossa Trotterin perässä, varsinkin kun puolustuspelaamisen suhteen on paljon parannettavaa. Kanadalainen olisi kuitenkin täsmähaku paikkaamaan loukkaantuneita tai tuomaan lisää syvyyttä hyökkäyskalustoon ja variaatioita ylivoimapeliin.

4. Curtis Hamilton, SaiPa

Kymmenen ottelun jälkeen Curtis Hamiltonia huhuiltiin KHL:ään eikä kanadalaisen uskottu pelaavan Suomessa saati sitten SaiPassa kauden loppuun. Pimeimmän syksyn saavuttua Hamiltonin ruuti kuitenkin kastui pahasti. Laituri viimeisteli ensimmäisessä kymmenessä ottelussa peräti yhdeksän täysosumaa, mutta tämän jälkeisissä 26 ottelussa maaleja on syntynyt vain kaksi. Kauden alku osoitti, että Hamilton on etevä maalintekijä ja laittaa paikan tullen kiekkoa pussiin. Kanadalainen ei kuitenkaan ole pelaaja, joka pystyisi yksin kannattelemaan joukkuettaan ja luomaan paikkoja tyhjästä. Maisemanvaihto voisi tehdä terää, sillä Lappeenrannassa ura on ajautunut melkoiseen umpisolmuun. SaiPakaan tuskin mahdollisista tarjouksista kieltäytyisi.

3. Steven Seigo, Lukko

Monet seurat kamppailevat puolustajapulan kanssa, mutta Liigasta ei irrotettavia puolustajia juurikaan löydy. Yksi heistä on Lukon Steven Seigo, jonka sopimus päättyy tähän kauteen. Ensimmäistä kauttaan Raumalla kiekkoilevan kanadalaisen kausi on ollut kohtalainen, vaikka syksyn jälkeen pistetili ei ole karttunut aivan alkukauden tahtiin. Rauman sekavaa tilannetta kuvaa hyvin se, että Seigon tehotilasto on tasan nolla ja kanadalainen on tällä joukkueen jaetulla ykkössijalla. 26-vuotias puolustaja on tasaisen vahva paketti, joka olisi erinomainen vahvistus oikeastaan mihin tahansa joukkueeseen. Eri asia on, kuinka monella riittäisi paukut kanadalaisen hankkimiseen. Seigolta löytyy aiempaa historiaa TPS:stä, kun kanadalainen kiekkoili Turussa kaudet 2013-14 ja 2014-15.

2. Aaron Gagnon, Lukko

Aaron Gagnon on tehnyt vajaan neljän kauden aikana Raumalla hurjaa jälkeä ja keskushyökkääjä on takonut Liigassa jo 67 maalia. Tilastojen valossa kuluva kausi on ollut Gagnonin heikoin Suomessa, mutta Lukon ongelmat eivät luonnollisestikaan ole helpottaneet kokeneen hyökkääjän sesonkia. Kanadalainen on kuitenkin Lukon sisäisen pistepörssin hopeasijalla tehoin 11+15, joten täysin penkin alle kausi ei missään nimessä ole mennyt. 30-vuotias keskushyökkääjä on saalistanut Liigan pudotuspeleissä 34 ottelussa tehot 8+16 ja olisi todellinen täsmävahvistus jollekin mestaruudesta kamppailevalle joukkueelle. Gagnonin sopimus Lukon kanssa kattaa vain tämän kauden loppuun, mutta iso tilipussi karsii jo osan kosijoista auttamattomasti pois. Isomman budjetin seuroille erinomainen aloittaja ja hyvä maalintekijä olisi todellinen täsmäapu pudotuspeleihin.

1. Matti Järvinen, SaiPa

Kolmatta kauttaan SaiPassa kiekkoileva Matti Järvinen on noussut Lappeenrannassa laadukkaiden liigasenttereiden kerhoon. 27-vuotias keskushyökkääjä on SaiPan paras pistemies tehoin 6+19, mutta meno on hieman hyytynyt alkukauden jälkeen eikä Järvinen ole pystynyt kannattelemaan joukkuetta harteillaan. Järvisellä lienee maisemanvaihto edessä viimeistään kesällä, sillä sopimus SaiPan kanssa päättyy tähän kauteen ja keskushyökkääjä on hieman junnannut paikallaan pari edellistä kautta. Tasonsa osoittaneelle, mainiolle pelintekijälle ja erinomaiselle aloittajalle olisi kuitenkin varmasti kysyntää useammassakin liigajoukkueessa ja SaiPan toimistolla saadaan vastailla vielä useisiin kyselyihin seuraavien viikkojen aikana.

Unibet tarjoaa kattavan kerroinvalikoiman Liigaan – kierroksen kertoimet löydät täältä!

Liiga jatkuu ensi viikolla 20 ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista on kuumimmillaan. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press