TPS on noussut ryminällä mestarisuosikkien joukkoon

Turun Palloseura on ollut viime vuosina yksi iso vitsi, mutta nyt satsaukset näyttävät tekevän tulosta.

Porin Ässät lähtee tänään testaamaan TPS:n kunnon, kun Palloseura isännöi patapaitoja. Ässien tilanne ei ole helppo, sillä vastassa on tulikuuma turkulaislauma, joka on osoittanut potentiaalinsa syksyn aikana.

Turussa on nähty aina nimekkäitä joukkueita, joiden odotukset ovat olleet korkealla. Täksikin kaudeksi TPS haali kovia nimiä, mutta yleisö pysyi silti skeptisenä heikkojen viime vuosien takia. Nyt se on kuitenkin tapahtunut: TPS on palannut takaisin suurten joukkoon.

Organisaatiomuutokset olivat ensimmäinen askel oikeaan suuntaan. Muutosten myötä TPS pystyi hankkimaan kovia kaloja haaviinsa kuten Tomi Kallion, Eric Perrinin sekä Henrik Tallinderin.

Ari-Pekka Selin on tehnyt valmennustiiminsä kanssa loistavaa työtä, eikä Palloseuran alkukauteen ole sattunut isoja notkahduksia. Kokenut pelaajisto ja leveä materiaali ovat mahdollistaneet tasaisen pelaamisen ja juuri nämä asiat tulevat nousemaan keväällä esille, kun taistelu mestaruudesta alkaa.

Syksyn aikana TPS on kerännyt 22 ottelussa 38 pistettä, joka oikeuttaa seuran sarjataulukon viidennelle sijalle. TPS on kärkituntumassa ja siellä se tulee myös pysymään koko kauden. Maaottelutauon jälkeen Palloseura on pelannut yhden CHL-ottelun ja kaksi Liiga-ottelua. CHL:ssä turkulaiset pönkivät jatkoon tiputtamalla norjalaisseura Storhamarin ja Liiga-otteluista TPS nappasi täydet kuusi pistettä.

Turussa on hyvät kärkiäijät, neljä vahvaa kentällistä, paljon kokemusta ja kova kilpailutilanne, mikä tekee TPS:stä varteenotettavan mestarisuosikin. Etenkin turkulaisten terävin kärki aiheuttaa kateutta ympäri Suomen ja sen avulla TPS tulee niittämään jatkossakin menestystä. Kallio, Perrin, Dave Spina, Lauri Tukonen ja Ilkka Pikkarainen muodostavat huikean kärkiviisikon.

Tämän viisikon vuoksi TPS pelaa myös Liigan parasta ylivoimapeliä. Onnistumisprosentti 25,35 on selvästi sarjan paras ja tässä on taas yksi syy lisää, miksi TPS tulee tekemään jatkossakin kovaa tulosta.

Ylivoimapelillä Ässät kumoon?

Vaikka Ässien alivoimapeli on ollut loistavaa, se ei voi jäähyillä tänään samaan tahtiin kuin aiemmin. Ässät on ottanut Liigassa kolmanneksi eniten jäähyjä, mikä tuntuu TPS:n tasoista joukkuetta vastaan.

Ässien tiivis viisikkopuolustus ja suoraviivainen hyökkäyspeli voivat olla turkulaisille myrkkyä, mutta erikoistilanteet ratkaisevat tänään normaalia enemmän. Jos Ässien jäähyaitiota ei kuluteta liialti, on porilaisilla oiva mahdollisuus hakea vierasvoitto Turusta.

Vierailta on löytynyt viimeaikoina enemmän maalintekovoimaa ja joukkueesta löytyykin nyt pari vaarallista kentällistä. Aleksi Saarela, Masi Marjamäki, Juha Kiilholma, Jarno Kärki ja Niko Ojamäki ovat ottaneet roolia ja vieneet Ässiä eteenpäin.

Tulokset eivät vieläkään mairittele, mutta porilaiset ovat menossa oikeaan suuntaan. Joukkue kaipaisi nyt visusti voittoa, sillä Ässät on pystynyt nappamaan viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden voiton.

Arvio:

Paikallispelit sytyttävät aina, ja nämä kaksi joukkuetta saavat varmasti aikaiseksi viihdyttävän ottelun. Ässien armoton taistelu pitää ottelun tasaisena ja täysin viisikoin pelatessa porilaiset pystyvät haastamaan kotijoukkueen. Kaikki riippuukin Ässien jäähyilystä: TPS ei tarvi montaa ylivoimaa onnistuakseen, minkä vuoksi patapaidoila vaaditaan äärimmäisen tarkkaa pelaamista. Ässien ”rapatessa roiskuu” -mentaliteetti tuottaa kuitenkin ongelmia, ja sen myötä TPS tulee viemään ottelun loistavan ylivoimapelinsä turvin.

Kierroksen muut ottelut:

  • JYP-Sport
  • Pelicans-KooKoo

Kierros alkaa kello 18.30 ja voit seurata illan otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press