Päivän MM-poiminta: B-lohkossa jännitys tiivistyy

Jääkiekon MM-kisojen B-lohkon tilanne on hyvin mielenkiintoinen: pudotuspelipaikasta taistelee vielä kuusi joukkuetta ja tänään saatetaan nähdä ratkaisuja suuntaan tai toiseen. Meneekö sarja vielä kimurantimmaksi vai joko nähdään irtiottoja?

B-lohko – eli Ostravan lohko – tarjoilee tänään kolme kiivasta kamppailua: Valko-Venäjä-Venäjä, Suomi-Slovakia ja Tanska-Norja. Ainoastaan Tanska ei taistele enää jatkopaikasta, mutta loput viisi ovat pelissä vielä mukana, joten tänään pelataan isoin panoksin.

Yhdysvallat kaatoi eilen Tanskan maalein 1-0 ja siirtyi lohkon kärkeen. Jenkit huilaa tänään, koska se on pelannut jo viisi ottelua, kun taas muilla pudotuspelipaikasta taistelevilla joukkueilla on alla neljä ottelua. B-lohkossa nähdään varmasti tänään liikehdintää, sillä erot on erittäin pieniä.

Lohkon top 6:

  • Yhdysvallat 12p
  • Valko-Venäjä 10p
  • Suomi 9p
  • Venäjä 9p
  • Slovakia 7p
  • Norja 6p

Tämän vuoksi jokainen ottelu on tärkeä, eikä esimerkiksi Leijonilla ole tänään varaa tappioon Slovakiaa vastaan: Slovakia nousisi voitolla kymmeneen pisteeseen, Venäjä nappaa todennäköisesti Valko-Venäjältä pisteet ja Norja kaatanee Tanskan nousten Suomen kanssa tällöin tasapisteisiin.

Nämä tulokset olisivat Leijonien kannalta kaikista huonoimmat, mutta B-lohkossa on kaikki mahdollista. Venäjä on ollut surffaileva porukka eikä heiltä ole nähty läheskään parasta mahdollista kiekkoa, minkä vuoksi Valko-Venäjällä on tänäänkin loistavat yllätyssaumat.

Norja voidaan myös katsoa uhaksi, joten Leijonat on tänään Tanskan puolella: Norjan loppuohjelma näyttää herkulliselta, sillä kovat maat on jo kohdattu ja Norjan peli on kulkenut mallikkaasti, joten viikinkilaumaa ei voi missään nimessä unohtaa. Tanskalla on kuitenkin kaikki mahdollisuudet voittaa tänään Norja, mikä kelpaisi suomalaisille paremmin kuin hyvin.

Leijonille merkitsee lopulta kuitenkin vain yksi: Suomi-Slovakia. Voitolla Leijonat nousisi Jenkkien kanssa tasapisteisiin ja Slovakia olisi jo viiden pisteen päässä Suomesta. Suomella on tänään luvassa ensimmäinen tärkeä ottelu ja se Leijonien täytyy harjata. Muuten lohkotilanne menee täysin arpapeliksi ja Leijonien jatkopaikka olisi jo vaakalaudalla.

Päivän betsipoiminnat

Näyttökuva 2015-05-09 kello 12.31.48

Kohteet on poimittu Betsson.comista.