MM-kisojen ensikertalainen: Esa Lindell

Vuosi sitten Helsingin Jokereissa 44 runkosarjan ottelua pelannut Esa Lindell ei osannut kuvitellakaan, että vuonna 2015 hän edustaisi Suomea Tšekeissä pelattavissa MM-kisoissa. Mies osallistui leiritykseen ja nyt sitten paikka MM-joukkueessa aukesi.

– En olisi kyllä silloin osannut kuvitella tätä. Jo paikka Karjala-turnauksessa tuli yllätyksenä. Mutta kun siellä meni hyvin, niin silloin asetin paikan MM-joukkueessa tavoitteeksi, Lindell paljastaa.

Jatkaminen Helsingin Jokereissa kävi mahdottomaksi Lindellille, kun Jokerit siirtyi KHL:n eikä nuorukainen ollut vielä siihen sarjaan valmis, ainakaan sillä hetkellä. Siirto Poriin ja Ässien riveihin oli Lindellille lottovoitto ja vastuuta tuli reippaasti. Loppu onkin sitten historiaa.

– Ei kausi olisi voinut paremmin henkilökohtaisesti mennä. Kun menin sinne, oli tavoitteena olla Ässien TOP-4 pakki ja päästä pelaamaan paljon. Yhtäkkiä olinkin sitten koko Liigan kärkipakkeja ja pisteitä tuli kanssa aika paljon siihen nähden, mitä edellisellä kaudella, Lindell miettii.

Esa Lindell pelasi vielä vuosi sitten junnukisoissa, nyt miesen MM-kisoissa (All Over Press)

Esa Lindell pelasi vielä vuosi sitten junnukisoissa, nyt miesen MM-kisoissa (All Over Press)

Porin Ässien kausi loppui liian aikaisin Lindellin näkökulmasta, mutta miehen oma kausi jatkui Leijonien mukana. Leirityksen alkutaipaleelta mukana ollut nuorukainen on nähnyt kuinka joukkue on rakentunut ja saanut seurata vierestä, kun kaverit vierellä ovat vaihtuneet.

– Leiritys on tuntunut hyvältä, vaikka periaatteessa jokainen viikko ollut omanlaisensa setti. Porukkaa on vaihtunut, äijää lähtenyt ja uutta lapannut sisään, niin sillä tavalla vähän vaikeata. Totta kai kaikki taistelee siitä kisapaikasta, mutta ilmapiiri oli hyvä ja kaikki otti rennosti, Lindell tuumi.

Jännittyneitä palavereja

Helsinkiläisnuorukaiselle leiritys oli uusi kokemus, mutta mies selvisi siitä kovalla työnteolla ja paikka joukkueessa liikeni. Pelikaverienkaan kanssa ei ongelmia syntynyt, vaan Lindell iloitsi siitä kuinka hänet otettiin uutena joukkueeseen vastaan. Taistelu MM-paikasta ei Lindellin mukaan näkynyt kuin silloin, kun leiriviikko tuli päätökseen.

– Leiriviikon loppuessa huomasi palaverissa, että oli hieman jännittynyt tunnelma, siitä saako jatkaa vai ei. Muuten koko viikon oli rento tunnelma ja pelasi, minkä itse pystyi. Pelien jälkeen päätösvalta oli sitten Kojolla (Kari Jalonen), Lindell valaisi.

Leiriviikon loppuvaiheissa joukkueeseen liittyi sellaisia pelimiehiä, joiden kanssa Lindell ei aiemmin ole pelannut, vaan lähinnä seurannut heidän pelaamistaan television välityksellä tai katsomosta käsin.

– Olihan se aika mageeta, kun itsekin olen aika nuori vielä, niin pari kolme vuotta sitten tullut kateltua telkkarista suurempaa osaa ja joitain tullut jopa fanitettuakin. Onhan aika hieno fiilis saada pelata heidän kanssaan, Lindell iloitsi.

Kisat alkavat tänään Suomen osalta USA:ta vastaan. Esa Lindell saa tänään ensikasteensa MM-jäille. Hän pelaa kakkoskentässä Anssi Salmelan parina. Mies itse on odottavaisin mielin kisoista ja katselee maailman menoa huuli pyöreänä.

– Mielenkiinnolla odotan, niin kuin ensimmäiset kisat on, niin kaikki on uutta. Lähdetään katsomaan millaista siellä on ja nauttimaan, Lindell kertoo.

Ottelu alkaa kello 17:15 ja sitä voi seurata MTV Katsomosta tai MTV Sport 1-kanavalta. Ottelu tulee myös ilmaiselta MTV3-kanavalta.