MM-kisojen lohkovaihe huipentuu – puolivälieräparit hahmottuvat

Jääkiekon MM-kisojen jälkimmäinen viikko pyörähtää tänään käyntiin. Lohkopelit loppuvat huomenna, ja viimeisten kierrosten panokset ovat nousseet korkealle. Pudotuspelipaikoista käydään kovaa taistelua, mutta mielenkiintoa riittää myös B-lohkon häntäpäässä, missä taistellaan sarjapaikan puolesta.

Tshekki pisti homman tukalaksi

A-lohkon voittajaksi oli menossa Tshekki, joka kaatoi turnauksen alkupuoliskolla sekä Ruotsin että Venäjän. Tämä tiesi sitä, että slaavit menisivät lohkovoittoon, mikäli joukkue kaataisi kaikki pienemmät maat. Tshekki kuitenkin suli sunnuntaina, kun se hävisi Tanskalle voittolaukauskilpailussa. Tämä tarkoittaa sitä, että Ruotsilla ja Venäjällä on vielä mahdollisuudet mennä Tshekin ohi ja napata lohkovoitto.

Tshekille riittää se, että joukkue voittaa huomenna viimeisessä ottelussaan Sveitsin, mutta savotta ei ole helppo, sillä sveitsiläiset taistelevat vielä pudotuspelipaikasta ja tarvitsevat visusti pisteitä. Venäjä on kolme pistettä Tshekkiä jäljessä, mutta turnausisännällä on vielä kaksi lohkopeliä jäljellä. Tänään Venäjä haastaa Norjan ja huomenna Ruotsin.

Todennäköisin skenaario on se, että Tshekki painelee lohkovoittoon ja saa B-lohkon neljänneksi sijoittuneen joukkueen vastaansa. Lohkon kakkossija ratkeaisi taas Venäjä-Ruotsi-ottelussa, jossa turnausisäntä on selvä ennakkosuosikki.

Kun Kazakstan on jo varmistanut tippumisensa B-sarjaan, kääntyvät katseet sijoille 4-7. Viimeisestä pudotuspelipaikasta käydään hurja taisto, sillä paikasta taistelee peräti neljä joukkuetta: Sveitsi, Tanska, Latvia ja Norja. Paras tilanne on tällä hetkellä Tanskalla, joka päättää lohkopelinsä tänään Kazakstan-otteluun. Juutit ovat kahdeksassa pisteessä Sveitsin kanssa, ja sveitsiläiset kohtaavat päätöspelissään huomenna Tshekin.

A-lohkon ottelut:

 • Venäjä-Norja
 • Tanska-Kazakstan
 • Tshekki-Sveitsi
 • Latvia-Norja
 • Venäjä-Ruotsi

Suomi vai Kanada lohkovoittoon?

B-lohkossa suurin mielenkiinto kohdistuu tiistai-iltaan, milloin Suomi ja Kanada iskevät yhteen. Molemmat joukkueet ovat selvinneet puhtaalla pelillä tänne asti, joten tuon ottelun voittaja menee lohkovoittoon ja saa puolivälieriin selvästi helpomman vastustajan kuin ottelun häviäjä. Olettaen, että Kanada hoitaa tänään Ranskan.

Lohkon päätöskierroksilla riitää muuallakin mielenkiintoa, sillä USA ja Slovakia taistelevat vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta. USA voi vielä ohittaa kolmantena olevan Saksan, joka yllätti jenkit sunnuntain ottelussa nappaamalla täydet pisteet. Saksa kohtaa viimeisessä ottelussaan tänään Unkarin, joten voitto varmistaisi keskieurooppalaisten kolmannen sijan.

USA ja Slovakia ratkovat paremmuuttaan huomenna päiväottelussa, jossa Yhdysvallat tarvitsee vähintään yhden pisteen päästäkseen pudotuspeleihin.

Kuudentena oleva Ranska ei voi tippua sarjatasoa alemmaksi, sillä maa isännöi ensi vuonna MM-kisoja, joten putoamispeikkoa ei ole. Sen sijaan Ranskalla on vielä teoreettinen mahdollisuus päästä pudotuspeleihin, mutta sen pitäisi kaataa tänään Kanada ja huomenna Valko-Venäjä. Urakka on liian iso, joten ranskalaisten turnaus päättynee lähes varmasti huomenna.

Viimeisestäkin sijasta on vielä kova taistelu, sillä häntäpäässä paikkaansa pitävät tasapisteissä Valko-Venäjä sekä Unkari. Unkari kohtaa tänään Saksan, ja Valko-Venäjä huomenna Ranskan. Tasapisteissä Unkari pitäisi lohkon seitsemännen sijan, joten Valko-Venäjällä on jättimäiset paineet lohkon päätöspelissään.

B-lohkon ottelut:

 • Kanada-Ranska
 • Saksa-Unkari
 • USA-Slovakia
 • Valko-Venäjä-Ranska
 • Kanada-Suomi

Arvio puolivälieräpareista:

 • Tshekki-USA
 • Venäjä-Saksa
 • Ruotsi-Suomi
 • Tanska-Kanada

Voit seurata kisoja MTV Sport -kanavilta ja Katsomo-palvelusta. Betsson tarjoaa MM-kisoissa 20 euron riskittömän vedon, millä saat lisäjännitystä peleihin. Pääset lunastamaan tarjouksen tästä.

Kansikuva: All Over Press