Helenius vs. Engren

Kotijoukkue Jokerit lähtee tänäänkin suurena ennakkosuosikkina Atte Engrenin Atlant Mytištšiä vastaan. Voitokas Admiral-peli on unohdettu, ja siitä on toivottavasti otettu opiksi ettei hetkellisiinkään nukahduksiin ole varaa.

Ossi is back

Puolustus vahvistuu merkittävästi, kun Ossi Väänänen tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon. Väänänen tuo osaamista ja tasaisuutta alivoimapeliin, joten ainakin siltä osin odotettavissa on parannusta menneeseen.

Jobinpostia Admiral-matsissa tuli Riku Hahlin loukkaantumisen muodossa. Tomi Mäki nousee kakkoskentän sentteriksi Omarkin ja Harjun rinnalle Hahlin tilalle, viime pelissä hyvin toiminut Huhtala-Koukal-Moses on tänään nimellinen kolmosketju.

Atlantia ei pidä aliarvioida

Vastustaja tänään on huomattavasti torstaista parempi kaikilla osa-alueilla. Atlantin sarjataulukkosijoitus hämää, sillä tiistaisen vastustajan Vitjazin tavoin myös Atlant on pelannut valtaosan peleistään kärkiporukoita vastaan (mm. SKA, TsSKA, Magnitogorsk ja Kazan). Hyvän esimerkin tämänpäiväisen vastustajan iskukyvystä saa kun huomioi vieraissa otetun Kazan-voiton ja torstaisen 5-4 tappion Pietarin SKA:lle.

Maalilla nähdään Rauman oma Atte Engren. Vaikka omissa on heilunut jo 29 kertaa, on Engrenin torjuntaprosentti silti yli 91. Omissa papereissani Engren on edelleen sarjan top 6 -maalivahteja, toisin kuin torstaina maalilla vastassa ollut Ari Ahonen. 

Kuten kaikilla muilla joukkueilla paitsi Magnitogorskilla, myös Atlantilla on omat heikkoutensa. Joukkuetta leimaa tasapaksuus, eikä se ole yksilötaidoilla mitattuna sarjan kärkijoukkueita. Kun hyökkäyspäässä onnistumiset ovat kasaantuneet Andreas Engqvistin harteille, puolustajat ovat nousseet esille. Takalinjoilta on pommitettu miltei kolmasosa (7) joukkueen 22 maalista, joten Jokereiden pitää olla tänään tarkkana puolustajien nousujen kanssa.

Maalivahtipeli ratkaisee

Myös tänään nähdään suomalaisveskojen kohtaaminen, kun Jokereiden maalilla nähdään Riku Helenius. Itse haluaisin mikittää sekä Engrenin että Heleniuksen ottelun ajaksi ja myös jälkipeleihin, sen verran kovia velikultia pojat ovat.

Maalivahtipeli on tänään ratkaisevassa osassa. En jaksa uskoa siihen, että kolmatta kertaa peräkkäin nähtäisiin maalijuhlia. Tämän perustelen sillä, että vastassa on heikompi joukkue hyökkäysvoimaltaan kuin tiistaina, ja parempi joukkue puolustus- ja maalivahtipeliltään kuin torstaina. Mikäli Engren pelaa omalla hyvällä tasollaan, sillä jolla mies torjui viime vuonna Lev Prahan paidassa, saa Jokerit tehdä täyden päivätyön jokaisen maalin eteen. Ja jos Heleniuksella on tänään se odottamani pöljä päivä, ei 2-0 tai 3-1 -tyyliset lukemat jommalle kummalle joukkueelle ole ollenkaan mahdottomat.

Seuraa näitä

• Niklas Hagman vs. Andreas Engqvist – kumpi vie pistevoiton?
• Saako Harju-Omark -kaksikko vapauttavan osuman? Kiinnittäkää huomiota Harjun kiekonsuojaamistaitoon ja maskipelaamiseen.
• Helenius vs. Engren. Ei mene helppoja tänään.

Jokereiden kokoonpano

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
67 Linus Omark – 14 Tomi Mäki – 90 Johan Harju
61 Tommi Huhtala – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
18 Semir Ben-Amor – 71 Kurtis McLean – 76 Jere Sallinen

13 Ryan Gunderson – 47 Ville Lajunen
6 Topi Jaakola – 10 Jere Karalahti
55 Atte Ohtamaa – 4 Ossi Väänänen

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Vedonlyönti

Tänään panostetaan seuraavalla tavalla:

Barys Astana – Dynamo Moskova  2.25 – hei kamaan. Jos annat nousujohteisesti pelaavalle joukkueelle yli kakkosen kertoimen kriisijoukkuetta vastaan, on siihen pakko tarttua.
Dinamo Riika (1.85) – Admiral Vladivostok. Näittekö saman, minkä minä torstaisessa ottelussa? Vladivostokin maalivahdit ei saa mitään kiinni eikä pelaajat osaa luistella. Päivänselvä kotivoitto.
Torpedo Nizhni Novgorod (1.85) – Neftehimik  – Immonen, Salminen, Hietanen, Nokelainen. Parantunut peli. Huono vierasjoukkue. Salaatti.