Pikkuleijonien pelaajaesittelyt: Hyökkääjät

Nuorten MM-kisat ovat jo nurkan takana, joten on aika tutustua Pikkuleijonien joukkueeseen. Tässä jutussa käsitellään Suomen hyökkäysosastoa.

Kasperi Kapanen, KalPa – 23.7.1996

Pittsburgh Penguinsin huippulupaus on viilettänyt kauden aikana KalPan nutussa tehoillen lähes piste per peli -tahtia. Tuulennopealta taiturilta odotetaan isoja tekoja Pikkuleijonissa ja hänen täytyy ottaa samanlaista roolia kuin Teuvo Teräväinen otti viime vuonna. Kapasen täytyy olla dominoiva pelaaja hyökkäyspäässä ja hänellä on kaikki ainekset siihen. Kuopiolaisen ympärillä riittää silti kysymyksiä, sillä edessä on vasta nuorukaisen ensimmäiset U20-kisat ja Kapaselta ei olla aina nähty maajoukkuepaidassa täydellisiä otteita.

Artturi Lehkonen, Frölunda – 4.7.1995

Lehkonen oli jo viime vuonna isossa roolissa Malmössä ja on nytkin Kanadassa. Monipuolinen Lehkonen raataa molemmissa päissä kenttää, mutta nyt täytyy syntyä myös tehoja. Lehkosen potentiaali on korkealla ja miehellä on takana onnistunut syksy Ruotsin pääsarjassa, joten odotukset ovat Artturinkin kohdalla äärimmäisen korkealla.

Mikko Rantanen, TPS – 29.10.1996

Heikohkon alkukauden Liigassa pelannut Rantanen ei pakosta nauti vielä kärkipelaajan roolia näissä kisoissa, vaikka taitoa löytyy. Hyvällä pelisilmällä ja loistavalla fysiikalla varustettu TPS-kasvatti on kisoissa suurennuslasin alla, sillä Mikolle odotetaan ensi kesän NHL Draftissa ykköskierroksen varausta. Nämä kisat ovatkin loistava näytönpaikka miehelle, sillä Liigassa nähdyt otteet eivät ole olleet vielä sitä parasta Rantasta.

Juuso Ikonen, JYP – 3.1.1995

Väkkärämäinen Ikonen on kasvanut pelaajana paljon ja ottanut viimeinkin odotettuja kehitysaskeleita. Pelannut hyvää kiekkoa tällä kaudella JYPissä ja Ikoselta odotetaan myös paljon tehopisteitä Kanadassa. Nopeana pelaajana pysyy myös pienessä askissa pohjoisamerikkalaisten perässä, mutta fyysiset ominaisuudet nousevat aina Ikosen kohdalla esille. Kokoisekseen melko fyysinen, mutta antaa selvästi etua vastustajille pituudessaan.

Aleksi Mustonen, Ilves – 28.3.1995

Mustonen on Pikkuleijonien ykkössentteri ja esitti jo viime vuodenvaihteessa lupaavia otteita. Taitava, nopea ja kova taistelija tuottaa harmaita hiuksia vastustajille illasta toiseen, mitä ei aina uskoisi otsikoita tuijottamalla, sillä Mustonen on hyvin aliarvostettu pelaaja – Kisojen jälkeen tilanne saattaa olla toinen, sillä Mustosen lentokeli on kestänyt Liiga-jäillä pitkään ja tehot siirtyvät hyvin todennäköisesti myös MM-jäille. Muodostanut Ilveksessä hyvän duo’n Roope Hintzin kanssa ja kaksikko nähdäänkin yhdessä myös Leijona-paidassa.

Roope Hintz, Ilves – 17.11.1996

Hintz nousi puskista tällä kaudella esiin Liigassa ja näyttänyt huikeita otteita useassa pelissä. Saattaa hyvinkin muodostaa tuhoisan parivaljakon yhdessä Mustosen kanssa, sillä ainakin seurajoukkueessa homma on toiminut. Isokokoinen, mutta hyvin liikkuva Hintz on taitava pelintekijä, joka pystyy myös maalintekoon ja hän onkin nostanut osakkeitaan ensi kesän NHL Draftissa. Nämä kisat saattavat nostaa miehen ykköskierroksen varaukseksi, mikäli kaikki menee nappiin.

Hannes Björninen, Pelicans – 19.10.1995

Pelicans-hyökkääjä ei tule iskemään Suomen joukkueen kovimpia pistelukemia, mutta tämän miehen rooli saattaa nousta hyvinkin isoksi. Björninen on loistava kahden suunnan keskushyökkääjä, joka aloittanee turnauksen kärkikentissä johtuen Pikkuleijonien sentteripulasta. Björninen raataa ja taistelee tehden ketjukavereilleen tilaa hyökkäyspäässä. Loistava joukkuepelaaja.

Jesse Puljujärvi, Kärpät – 7.5.1998

Suomi-kiekon suurin lupaus lähtee kisoihin opintomatkalle, mutta saattaa iskeä jo nyt kovaa tulosta. Voisi ikänsä puolesta pelata vielä jopa neljät nuorten MM-kisat, mutta NHL vie tämän lahjakkuuden todennäköisesti jo hyvissä ajoin. Mieletön potentiaali hyökkäyspäässä ja tekee jo näissä kisoissa upeita suorituksia. Heikkoudet kokonaisvaltaisessa pelissä, mikä on ymmärrettävää, kun ikämittarissa on 16 vuotta. Muodostanut Antti Kalapudaksen sekä Sebastian Ahon kanssa kovetun kolmikon ja kyseiset kärppäjuniorit täyttävätkin todennäköisesti Suomen kolmoskentän.

Antti Kalapudas, Kärpät – 22.7.1996

Kärppien sopimuspelaaja, mutta pelannut koko kauden lainalla Mestiksessä Kajaanin Hokissa. Loistava pelinrakentelija Kalapudas on ollut Hokin johtavia pelaajia ja iskenut 18 vuoden iässä kovia pistelukemia Mestis-jäillä. Miehen hyökkäyspään taidot ovat loistavat ja hän tekee ketjukavereistaan kokoajan parempia, mutta kuten Puljujärvelläkin, kahden suunnan peli ei ole parasta mahdollista.

Sebastian Aho, Kärpät – 26.7.1997

Kärppäkentän kolmas lenkki Aho on niin ikään alaikäisenä kisoissa mukana, mikä voi näkyä myös negatiivisesti kolmikon pelissä. Kukaan ei heistä loista puolustuspään pelissä eikä fysiikallaan, mikä tuottaa taatusti ongelmia isoja maita vastaan. Aho on taitava pelaaja ja näkee kentän hyvin, mutta miehen kisamatka olisi saattanut jäädä väliin ilman toimivaa ketjukemiaa seuratoveriensa kanssa.

Otto Rauhala, Tappara – 12.4.1995

Pelannut tällä kaudella Liigassa, Mestiksessä, A-nuorten SM-liigassa ja nuorten maajoukkueessa yhteensä 47 ottelua ja iskenyt näissä otteluissa tasan kaksi tehopistettä. Se kertoo Rauhalasta kaiken oleellisen, sillä miehen vahvuudet ovat vastustajien kärkipelaajien jäädyttämisessä. Fyysinen neloskentän jyrä oli jo viime vuonna kisoissa mukana eikä hänen roolinsa ole muuttunut. Varma suoriutuja, johon voi aina luottaa.

Julius Vähätalo, TPS – 23.3.1995

196-senttinen Vähätalo on pelannut tällä kaudella Liigassa ja A-nuorten SM-liigassa. Vähätalo ei loista nopeudellaan eikä taidoillaan, mutta TPS-hyökkääjä pystyy parhaimmillaan hyvään roolipelaamiseen. Vähätalon rooli jää näissä kisoissa hyvin pieneksi, mutta hoitaa tonttinsa varmasti kelvollisesti.

Niko Ojamäki, Ässät – 17.6.1995

Porilaishyökkääjä tuo Suomen alimpiin kenttiin iskukykyä, sillä räjähtävä luistelija pystyy ratkaisuihin myös hyökkäyspäässä. Ojamäen mukana tulee paljon energiaa ja vaarallisia tilanteita, minkälaisia avuja neloskentässä tarvitaankin. Tältä mieheltä löytyy yllätyspotentiaalia.

Tsekkaa Pikkuleijonien maalivahti- ja puolutusosaston esittelyt täältä ja alta löytyy myös muuta Pikku-Leijoniin liittyvää uutisointia.