Anaheim jatkaa voittoputkessa – NHL:n kuumimmat joukkueet

ducksAnaheim Ducks otti viime yönä jo kahdeksannen voittonsa putkeen kaatamalla New York Islandersin 3-5. Voittoputki on Ducksin seurahistoria pisin ja sen ansiosta joukkue nousi nyt NHL:n tilastoissa kärkeen. Joukkueen kapteeni Ryan Getzlaf iski ottelussa hattutempun ja keräsi kaupan päälle yhden syötön. Sami Vatanen ja Saku Koivu olivat ottelussa näkymättömiä. Teemu Selänne ei ottelussa pelannut.

Tulikuuma Pens

Pittburgh Penguins jatkaa myös tulikuumaa menoa. Pens kaatoi Calgary Flamesin kotonaan ja se oli joukkueelle jo kymmenes voitto putkeen Consol Energy Centerissä. Joukkue johti ottelua jo 4-1, kunnes Flames sai kirivaihteen päälle. Penguinsilla on ollut ongelmia joukkueen kummallisesti sulaessa selkeissä johtoasemissa, antaen mahdollisuuden vastustajille päästä peliin mukaan. Flames pääsi lopulta ottelussa maalin päähän, mutta Pens korjasi voiton lukemin 4-3. Sidney Crosby valittiin ottelun tähdeksi tehoin 1+2. Sid on kerännyt nyt viidessä viimeisessä ottelussa tehot 4+6=10 ja on vankistanut johtoaan pistepörssissä. Pittsburgh on voittanut Super Sidin johdolla nyt seitsemän ottelua putkeen. Määttä sai ottelussa normaalisti yli 20 minuuttia vastuuta, mutta tilastoihin merkattiin tästä ottelusta vain -1. Jussi Jokinen jäi myös asteen pakkaselle.

Voittamaton Jones

Los Angeles Kings jatkoi kanssa vauhdikasta menoa kaatamalla Colorado Avalanchen 3-2 rankkareiden jälkeen. Tulokasveska Martin Jones on ollut Kingsin maalilla huikea ja on ottanut nyt jo kahdeksan voittoa putkeen joista kolme nollapeliä. Itseasiassa kukaan ei ole vielä pystynyt LAK:ta voittamaan kun Jones on maalilleen liukunut. Kings on voittanut yhdeksän viimeisestä kymmenestä ottelustaan ja on vahvasti mukana taistelussa läntisen konferenssin kärkipaikasta.

jones

Filppula 0+2

Suomalaisista viime kierroksella vauhdissa oli Valtteri Filppula. Tampa Bay Lightning haki jatkoajan jälkeen 3-2 voiton Carolina Hurricanesista. Filppula oli mukana järjestämässä kumpaakin Tampan varsinaisen peliajan osumaa. Filppula on saalistanut viimeisessä neljässä ottelussaan tehot 2+4=6. Radko Gudas ratkaisi jatkoajalla voiton Lightningille joukkueen 50. laukauksella. Duunia siis Petersillä Carolinan maalilla riitti.

Jagr Messierin rinnalle

Jaromir Jagr jatkaa hurjaa menoaan eläkepäivien lähestyessä. Jagr ei tarvitse Paul Kariyan tekstareita vaan pisteitä syntyy tasaseen tahtiin. Viime ottelussa kertyi tehot 1+2 kun Washington Capitals kaatui vieraissa. Jagr nappasi syötön 4-5 jatkoaikaosumaan kun Andy Greene ohjasi Jagrin reboundin ilmasta sisään kun jatkoaikaa oli pelattu vain 43 sekuntia. Jagr teki ottelussa uransa 694. maalin ja nousi tasalukemiin Mark Messierin kanssa. Seuraavana listalla on 14 maalin päässä kuudentena Mike Gartner. Jaromir Jagr on kerännyt kauden aikana tehot 13+20=33 ja on NHL:n pistepörssissä sijalla 17.

Linkki muihin otteluihin NHL.com