Illan NHL-otteluraportit 3.2.2019 + videokoosteet

Viaplay LogoKaikki NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

Washington – Boston 0-1

Bruins hallitsi ottelua laukausten valossa ja oli kotijoukkuetta aktiivisempi. Capitals laukoi kyllä paljon, mutta Bruins blokkasi laukauksia uhrautuvasti, kaikkiaan 15 kappaletta. Fyysisyys sävytti vauhdikasta kamppailua, sillä Capitalsille merkittiin 41 taklausta ja vieraille 27. Bruins hallitsi aloitustilastoa voittamalla niistä noin 63%. Peliä rikottiin paljon ja kiekonmenetyksiä nähtiin varsin runsaasti.

Ottelun ainoa maali nähtiin ajassa 30.43, kun David Pastrnak toi kiekon alueelle ja pyörähdyksen jälkeen syötti toiseen aaltoon vaihdosta tulevalle Torey Krugille, joka luisteli maalia kohti. Krug näki vasemmassa laidassa vapaana olevan David Krejcin, joka viimeisteli suoraan syötöstä 1-0 Bostonille.

Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla kauden toisen nollapelinsä pysäyttämällä 24 laukausta. Nollapeli oli Raskille uran 43:s. Rask valittiin ottelun tähdistöön 38/39 torjuntaa ottaneen Capsin maalivahdin Braden Holtbyn ja voittomaalin tehneen David Krejcin kanssa.

Montreal – Edmonton 4-3ja

Montreal saa otteluun lentävän lähdön, kun Oilersin Matthew Benning saa huitomisesta kaksiminuuttisen. Nähdään tuttu kuvio Montrealin ylivoimassa, jossa Shea Weber laukoo suoraan syötöstä hurjan laukauksen ja Canadiens ottaa 1-0-johdon ylivoimalla. Leon Draisaitl tasoittaa 1. erän puolivälissä 1-1:een iskemällä reboundista kiekon ohi Carey Pricen. Montreal oli tullut kaksi sekuntia aiemmin täysilukuiseksi.

Toisen erän alussa Max Domi viimeistelee Canadiensille 2-1-johtomaalin. Siniviivalta lähtenyt laukaus putoaa maalin kulmalle, josta Domi kiertää maalin ja sysää kaatuessaankin kiekon Mikko Koskisen varusteiden kautta maaliin. Toisen erän edetessä kotijoukkueelle vihelletään peräti neljä kaksiminuuttista ja näiden aikana Oilersin 1. ja 2. kentän sentterit Connor McDavid ja Leon Draisaitl kääntävät pelin 2-3:een Edmontonille.

3. erää ehditään pelata yli 13 minuuttia, kun Canadiensin kolmosketju luo kovan paineen öljymiesten alueelle ja kiekko tulee Mikael Kotkaniemelle maalin kulmalle. Nopea rystylaukaus tasoittaa pelin 3-3:een. Kotkaniemen maalin voit katsoa alta.

Jatkoajalla Jonathan Drouin ratkaisee voiton Canadiensille ensimmäisen minuutin aikana.

Carolina – Calgary 3-4

Carolina Hurricanesin suomalaisduo oli pelipäällä, mutta voittoon asti he eivät pystyneet joukkuetta luotsaamaan. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen viimeistelivät molemmat tehot 1+1. Allaolevasta videosta voit katsoa Carolinan tekemät maalit ja Ahon ja Teräväisen osallisuuden niissä.

Kansikuva: Derek Leung/Getty Images