Kommentti: Joel Armia on erinomainen pelaaja

Viaplay LogoSeuraa maailman parasta kiekkoa Viaplayssa

Kun puhutaan Winnipeg Jetsistä, nousee ensimmäisenä mieleen Patrik Laine. ”Ei Winnipeg-juttua ilman Patea”, on tämän päivän toimittajien ajatus.

Mutta voisiko välillä nostaa jalustalle Jetsin toisenkin suomalaisen, Joel Armian? Syitä siihen ainakin olisi.

Mies on veistetty eri puusta kuin Laine, mutta se ei poista sitä faktaa, etteikö 24-vuotias Ässät-kasvatti voisi olla omassa roolissaan erinomainen pelaaja.

Armia nousi jo nuorena poikana Ässien Liiga-joukkueeseen, ja hän esitteli monta kertaa upeaa taitotasoaan porilaisyleisölle. Hän oli puhdas taiteilija, joka viihtyi lähinnä hyökkäysalueella. Reilut kaksi AHL-kautta muokkasivat miestä kuitenkin rajusti: Armiasta tuli monipuolinen laituri, joka tekee oikeita ratkaisuja kentän jokaisella alueella. Tärkeintä kuitenkin on, ettei hän ole menettänyt kiekollista taitoaan.

Armiasta on tullut Winnipegille tärkeä rooli- ja alivoimapelaaja, joka tuo maalintekovoimaa ja hyökkäystaitoa alempiin kenttiin. Niitä ei Jetsin alemmista kentistä ole aina löytynyt liikaa. Armia on kokoisekseen hyvin liikkuva, hän on fyysinen, hän suojaa kiekkoa hyvin, hän lukee peliä mallikkaasti, pelaa vahvaa kahden suunnan peliä ja iskee samalla tehoja hyökkäyspäässä. Kuulostaa täydelliseltä paketilta.

Sitä Armia alkaa olla, kun muistetaan kyseessä olevan kolmos-neloskentän pelaaja.

Porilaismies osoitti jo viime kaudella potentiaaliaan, mutta luotto on välillä ollut vähissä Winnipegissä. Armia ei ole todellakaan ollut Paul Mauricen lempioppilaita. Tämän kauden alussa Armia sai hakea vauhtia katsomosta, eikä jääaikakaan ollut lisääntynyt. Armia silti paiski hommia niska limassa ja pakotti Mauricen antamaan hänelle enemmän luottoa.

Winnipegin ykkössentterin Mark Scheifelen loukkaannuttua Armia oli ensimmäinen pelaaja, jolle leivottiin isompaa ruutua. Suomalaislaituri on saanut pelata viimeisessä viidessä ottelussa isoja minuutteja, kun pienimmilläänkin jääaika on huidellut reilussa 16 minuutissa. Parhaimmillaan ”Joppe” on kellottanut lähemmäs 20 minuutin jääaikoja.

Armia näyttäisi viimeinkin saavansa sellaisen luoton Jets-valmennukselta, mitä hän on ansainnut. Kauden 41 ottelua ovat tuottaneet miehelle 18 tehopistettä. Viimeisessä kymmenessä ottelussa hän on latonut tehot 3+4. Sen lisäksi että Armia on joukkueelleen tärkeä roolipelaaja, alkaa hänen statistiikkansakin puoltaa isompaa ruutua.

Ässäkasvatin onneksi hän on pystynyt ottamaan isompaa vastuuta tällä kaudella. Armian sopimus nimittäin päättyy tähän kauteen, joten nappisesonki helpottaa lähtöä sopimuskeskusteluihin, joissa suomalaiselle on luvassa mukavan kokoinen palkankorotus.

Kansikuva: Getty Images

Betsafe tarjoaa asiakkailleen viikonlopuiksi riskittömän 20 euron mobiilivedon. Katso tarkemmat tiedot ja tartu tarjoukseen tästä!