Minnesota ja Pittsburgh ulkona Stanley Cup -taistosta

Rangers nousi kuilun partaalta jatkoon (Getty)

Kaksi on nyt ulkona, kaksi jatkaa matkaansa kohti unelmaa. Chicago murskasi Minnesotan suomalaisten unelman ja Rangers teki saman Pensin suomalaiskaksikolle. Pittsburghissa vaaditaan varmasti päitä vadeille, kun yhtenä ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt joukkue ei pystynyt tappamaan sarjaa 3-1 tilanteessa.

Game 7: Rangers voitti kolme putkeen

New York Rangers nousi konferenssifinaaliin kaatamalla Game 7:ssä Pittsburgh Penguinsin lukemin 2-1. Rangers pelasi kolme ottelua selkä seinää vasten ollen jo 3-1 otteluvoitoin tappiolla. Niin vain joukkue kampesi kolmesta viimeisestä ottelusta voiton. Sarjan hahmoksi nousi ”Kuningas” Henrik Lundqvist, joka päästi kolmessa viimeisessä matsissa ainoastaan kolme osumaa selkänsä taakse. Torjuntoja noissa kolmessa viimeisessä ottelussa kertyi 31+36+35=102!

Brad Richards iski ratkaisevan osuman seitsemännen pelin toiseen erään. Pensin maalin iski Jussi Jokinen, joka oli ehkä se sarjan tärkein Pens pelaaja. Jokisen maaliin syötön merkkautti Olli Määttä. Brian Boyle maalasi Rangersin avausosuman ensimmäisessä erässä.

Moni ei olisi uskonut sinipaitojen nousuun neljännen pelin jälkeen. Matkalla tapahtui paljon ja yksi tunteikkaimmista hetkistä osui äitienpäivälle. Martin St.Louis piti joukkueelle tunteikkaan puheen voittoisan ottelun jälkeen. Ottelun, jonka avausmaalin mies omakätisesti iski. Martyn äiti oli edellisenä torstaina menehtynyt. Joukkue sai kiitosta tuesta, periksiantamattomuudesta ja taistelusta.

Ja nyt joukkue taistelee paikasta Stanley Cup -finaaliin. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1994.

”We wanted to prove it to ourselves individually that each one of us could play better, and prove it as a group to the rest of the world and to ourselves as a group that we can play good hockey here and make something special happen.” -Ryan McDonagh, NYR, nhl.com

Ottelusarjassa puhutti paljon kapteeni Crosbyn sulaminen. Miehen tehosarake jäi tyhjäksi viimeisessä kolmessa ottelussa.

”It’s tough losing as it is. When you’re not able to contribute that makes it tougher.” -Sidney Crosby, PIT, nhl.com

Rangers kohtaa konferenssifinaalissa joko Bostonin tai Montrealin. Siinä sarjassa Game 7 edessä ensi yönä.

Chicago Blackhawks tiputti Minnesotan onnenkantamoisella

Minnesota taisteli suomalaisvoimin tuulimyllyjä vastaan. Chicago katkaisi kuitenkin rimpuilun kuudenteen otteluun, ottamalla sarjan ensimmäisen vierasvoiton jatkoajalla. Varsinainen peliaika päättyi 1-1, kun maaleista vastasivat Chicagon Kris Versteeg ensimmäisessä erässä ja Minnesotalle huikean sarjan pelannut suomalaislupaus Erik Haula toisen erän alkuun.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu lähes puolet. Brent Seabrookin päätyyn dumppaama kiekko pomppasi pleksistä suoraan Ilja Bryzgalovin vartioiman maalin eteen. Ensimmäisestä tilanteesta Minnesotan puolustus selvisi, kun hyökkääjä sidottiin maalin edestustalta. Mutta kiekko jäi pelattavaksi ja se lipui kuin tarjottimella Patrick Kanelle. Tuo mies ei noissa tilanteissa erehdy. Bryzgalov kahville. Forehand, backhand, kiekko kattoon ja kädet ilmaan.

Erik Haula merkkautti tehopisteen kaikissa paitsi yhdessä ottelussa Chicagoa vastaan. Tehot 3+2 hallitsevaa Stanley Cup -mestaria vastaan antavat odottaa paljon tulevaisuudelta.

Matsin parhaisiin paloihin tästä.

Chicago kohtaa konferenssifinaalissa La Kingsin tai Anaheim Ducksin. Otteluvoitot 3-2 Ducksille.

Matkalippuja Minskiin?

On todella vielä liian aikaista sanoa löytääkö kukaan taalajään sankareista itsensä päättämässä kauttaa MM-turnauksessa. Itse ottaisin tietenkin vaikka kaikki joukkueeseen mukaan, mutta paikkoja on tarjolla vain kaksi. Puolustukseen ainoa tarjokas on Pittsburghin Olli Määttä. Hyökkääjäpaikoista taistelevat lähinnä Jussi Jokinen sekä Erik Haula. Jokisenkin kisamatkan esteenä on katkolla oleva NHL sopimus. Mikael Granlundin sekä Mikko Koivun vammat estänevät kisamatkat.

Haula on taas tietojemme mukaan valmis tekemään läpimurtonsa myös MM-jäillä. Ja tästä miehestä minulla ei ole pahaa sanottavaa.

Kaksi kisapassia on siis vielä leimaamatta. Tuleva reilu vuorokausi antaa meitä kaikkia kiinnostavat vastaukset.