Minnesota kavensi – Haula ja Granlund pääosassa

Granlund valittiin ykköstähdeksi Minnesotan 4-0 voittoon päättyneessä ottelussa (Getty)

Minnesota Wild kavensi viime yönä ottelusarjan Chicagoa vastaan tilanteeseen 2-1. Ennen viime peliä Wild oli tuskaillut maalinteon kanssa, mutta nyt ketsuppipurkki aukesi eikä Chicagolle jäänyt sanaa. Ottelu eteni kaksi erää tilanteessa 0-0, mutta kolmannessa erässä suomalaiset ottivat homman omiin käsiinsä. Ensiksi Erik Haula puttasi Justin Fontainen upean lätyn takatolpalta sisään ja pari minuuttia myöhemmin verkkoa heilutti kuumilla käsillään Mikael Granlund. MG sai vielä kruunun illalleen, kun mies pääsi tuikkaamaan ottelun lopussa tyhjiin. Lopputulos 4-0 ei jättänyt jossiteltavaa. Granlund valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi.

”It’s kind of like the same situation but we’re playing against a different team. This is a new challenge. … Now it is a series again.” -Mikael Granlund, NHL.com

Chicago laukoi Ilja Bryzgalovin vartioimaa Wild maalia kohti vain 19 kertaa ja venäläinen nappasi suhteellisen helpon nollapelin, pudotuspeleissä miehen ensimmäisen vuoden 2006 jälkeen. Joukkueilla on nyt kaksi lepopäivää ennen lauantaina aamuyöstä pelattavaa neljättä ottelua. Viides ja mahdollisesti ensimmäinen katkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina.

Puheet Minnesotasta Leijoniin saapuvista vahvistuksista kannattaa unohtaa. Joukkue laittaa viime vuoden Stanley Cup mestarin vielä koville suomalaisten johdolla.