Jäitä hattuun Wild-fanit – runkosarja-Boudreau sulaa vielä

Vauhdita NHL-vetojasi Unibetin 100 % ensitalletusbonuksella – avaa tili nyt!

NHL:n suomalaisjoukkue Minnesota Wild surffaa aallonharjalla. Läntistä konferenssia johtava ja koko liigassa toiseksi eniten pisteitä kerännyt ryhmä on noussut potentiaaliseksi Stanley Cup -mestariksi. Wild-fanien kannattaa kuitenkin malttaa mielensä. Joukkuetta valmentava Bruce Boudreau on ennenkin tehnyt kovaa jälkeä runkosarjassa ja sulanut pudotuspeleissä.

62-vuotias pyöreäkasvoinen, kieltämättä ulkoiselta olomuodoltaan varsin paljon Jaska Jokusta muistuttava kanadalaisvalmentaja muistetaan ennen Wild-pestiä Washington Capitalsin ja Anaheim Ducksin peräsimestä. Capsin pääkäskijäksi entinen NHL-pelaaja nousi seuran farmijoukkueesta kesken kauden 2007-08. Caps nousi lopulta heikon divisioonan ykköseksi ja eteni pudotuspeleihin, jossa matka tyssäsi heti ensimmäisellä kierroksella. Kausi oli kuitenkin menestys Boudreaulle, joka palkittiin liigan parhaalle valmentajalle myönnettävällä Jack Adams -palkinnolla.

Myös seuraava kausi pääkaupungissa oli vahvaa tekemistä. Alexander Ovetškin voitti Hart Trophyn ja johdatti joukkueensa idän kakkospallilta pudotuspeleihin. Ensimmäisen kierroksen Capitals selvitti, mutta toisella kierroksella tuleva Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins sysäsi Boudreaun ryhmän laulukuoroon.

Kauden 2009-10 piti olla Capsin menestyksen vuosi. Joukkue voitti runkosarjan ja sitä myötä Presindents’ Trophyn, mutta tie tosipeleissä tyssäsi katastrofaalisesti jo ensimmäisellä kierroksella. Seuraavalla kaudella Washington voitti itäisen konferenssin, mutta kevään sensaatiojoukkue Tampa Bay Lightning pudotti sen toisella kierroksella tylysti voitoin 4–0.

Liekkö Ovetškin ja kumppanit kyllästyneet Boudreau’n, sillä seuraavalla kaudella Capsilla ei kulkenut edes runkosarjassa ja Boudreau sai kenkää kesken kauden. Kauaa miehen ei tarvinnut työttömänä olla, sillä koti löytyi vielä saman kauden aikana länsirannikolta ja Anaheimista.

Pahasti sukeltanutta ankkaparvea Boudreau ei pudotuspeleihin pelastanut, mutta seuraavalla työsulku-kaudella Anaheim eteni sinne kirkkaasti. 48 pelin runkosarjassa Ducks nappasi lännen kakkospaikan, mutta putosi Detroitille heti avauskierroksella.

Boudreau on juhlinut runkosarja-palkinnoilla, mutta keväisin menestys on jäänyt laihaksi. Kuva: Bruce Bennett/Getty Images

Anaheimin kausi 2013-14 jäi suomalaiseen jääkiekkohistoriaan Teemu Selänteen viimeisenä. Läntisen konferenssin voittanut ja pisteen päähän Presidents’ Trophystä jäänyt Ducks voitti pudotuspelien avauskierroksella Dallas Starsin, mutta tie tyssäsi toisella kierroksella tulevan mestarin LA Kingsin käsittelyssä.

Seuraavalla kaudella Ducks voitti tuttuun tyyliin oman divisioonansa ja eteni jopa lännen konferenssifinaaleihin saakka, mutta Game 7 päättyi Chicago Blackhawksin juhliin.

Kaliforniassa annettiin Boudreaulle hyvän kauden päätteksi vielä mahdollisuus ja kuten arvata saattoi Ducks voitti Tyynenmeren divisioonan, mutta hävisi viime kevään ensimmäisen pudotuspelisarjan Nashvillelle. Runkosarjamenestys ei pelastanut Boudreauta, vaan kokenut luotsi sai kevään päätteeksi monoa.

Tällä kaudella Wildin peräsimessä Boudreaun joukkueelta ollaan nähty tuloksellisesti vahvaa suorittamista, eikä Presidents’ Trophy ole utopiaa. Jos vanhat ennusmerkit pitävät paikkansa tulee Boudreaun Wild kuitenkin hyytymään pudotuspeleissä.

Yhdeksän viime kauden aikana kahdeksan kertaa divisioonansa voittanut Boudreau saa joukkueensa lentämään runkosarjassa, mutta pudotuspelisaldo on lohduton. Kanadalainen on voittanut viisi pudotuspelisarjaa ja hävinnyt kahdeksan. Näin ollen Wildille ei ole luotsinsa historian perusteella povattavissa kovinkaan pitkää kevättä.

Katso kauden NHL-matsit ViaPlaysta, siellä missä ikinä oletkin

Kansikuva: Hannah Foslien / Getty Images