Usko tai älä – NHL-runkosarja on nyt kriittisimmillään

Maailman kovimpaa kiekkoliigaa on joukkuesta riippuen takana 24-28 ottelua. Runkosarjasta on siis pelattu 29-34 prosenttia. Nyt kuitenkin eletään pitkän runkosarjan yhtä kriittisimmistä ajanjaksoista.

Nyt voidaan virallisesti jo sanoa niin sanotun alkukauden olevan ohitse. Voitto- tai tappioputket eivät mene enää sen piikkiin, että itse oltiin tai vastustaja ei ollut valmiita. Kun talvi näyttää pimeintä nurkkaansa meille Suomessa, Pohjois-Amerikassa kylvetään jo kevään siemeniä.

Canadiens avasi kautensa historiallisen vahvasti ennen kaikkea Carey Pricen ansiosta. Connor McDavid on näyttänyt olevansa valmis supertähti kannattelemaan Albertan öljymiehiä. Valmentajaa ennen kautta vaihtaneen Avalanchen ja kauden aikana vaihtaneen Panthersin kaudet eivät mene organisaation strategian mukaisesti.

Näistä ja muutamista muista otsikoista muistamme kuluvan sesongin alkutahdit.

Canadiensilla on mennyt jopa heikosti satumaisen alun jälkeen. Siitä huolimatta Habs miehittää divisioonansa piikkipaikkaa. Vahvan kotijoukkueen maine on ja pysyy. Kotipelaamisellaan Canadiens on sarjasijoituksensa luonut.

Nyt alkaa kuitenkin se aika kaudesta, kun ohimennen lätkytellään 30 matsia ja sen jälkeen laskeskellaan eroa villi kortti -paikkaan. Hyvät jengit lätkyttelevät samalla ison kasan sarjapisteitä.

Media ei ole alkukauden jälkeen niin kiinnostunut sarjasijoituksista. Seuraavaksi herätään sitten, kun amerikkalaissivustot laskevat todennäköisyyksiä pudotuspeleihin.

Suomessa olemme tottuneet ”marraskuun tiistai-iltoihin”. Kotoisen liigan runkosarja alkaa aiemmin ja on selkeästi pohjoisamerikkalaista versiotaan lyhyempi, joten ison veden takana alkaa ikään kuin nyt ”marraskuu”. Alkuhuuman jälkeinen tamppaaminen.

Kaivetaan keväällä tämä artikkeli esiin ja verrataan seuraavia alkukauden ajatuksia lopulliseen toteutumaan.

  • – Ottawa Senators pelaa suorituskykynsä ylärajoilla, kestääkö lento ”marraskuuta”.
  • – Columbus Blue Jacketsille samat sanat kuin senaattoreille.
  • – Missä kohtaa New York Islandersin John Tavares -kytkin laukeaa?
  • – Tuleeko Kalifornian joukkueiden ruutini Oilersista ohi vielä tälläkin kaudella?
  • – Luovuttaako Avalanche ”marraskuun” aikana treidaamalla Matt Duchenen tai Gabriel Landeskogin?
  • – Voiko Patrik Laineen maalikeskiarvo ottelua kohden pysyä 0,6:n tuntumassa?

Voit seurata NHL-otteluita läpi kauden Viasatin kanavilla tai Viaplay-palvelussa.

Kansikuva: Getty