Nashville Predators kohtaa kovassa vireessä olevan Blues-nipun back-to-back -ottelussa

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Viimeisten kymmenen kierroksen aikana St. Louis Blues on ollut NHL:n parhaita joukkueita ja se on taistellut itsensä pohjamudista aina viimeiselle playoff-paikalle. Vastaansa Blues saa kaudella neljänneksi vähiten maaleja päästäneen Nashville Predatorsin.

Bluesilla on alla viiden perättäisen voiton sarja ja kymmenen ottelun otannalla joukkue on hävinnut vain kahdesti varsinaisella peliajalla ja kerran jatkoajalla. Ykkösmaalivahti Jordan Binningtonin ennakoidaan aloittavan Bluesin maalilla, sillä hänellä on kymmenestä edellisestä ottelusta kahdeksan voittoa 93,1% torjuntavarmuudella ja 1,70 maalin ottelukeskiarvolla. Pekka Rinne on oletettavasti Predatorsin maalilla eilisen tapaan.

Predatorsin Viktor Arvidsson ja Bluesin Ryan O´Reilly ovat olleet joukkueidensa parhaimmistoa edellisissä otteluissa. Arvidssonin tehot ovat 10+2=12 edellisen 12 ottelun aikana ja O´Reilly on kirjauttanut lukemat 7+14=21 edellisen 18 ottelun aikana.

Molempien joukkueiden otteissa on näkynyt erityisesti kurinalaisuus ja tiivis viisikkopeli. Viimeksi joukkueet kohtasivat eilen, kun Blues kaatoi Predatorsin kotihallissaan 3-2. Ottelun ensimmäiset tilastomerkinnät saatiin Patrick Maroonin ja Cody McLeodin tappelusta, jolla haettiin asetelmia ottelun 3. minuutilla.

Nashvilleltä on poissa kokoonpanosta Miikka Salomäki, Zac Rinaldo, Matt Irwin, Frederick Gaudreau ja Rocco Rinaldi. Lisäksi Austin Watson on pelikiellossa. St. Louisin joukkueesta puuttuvat David Perron, Carl Gunnarsson ja Robby Fabbri. Valmentaja Craig Beruben mukaan Perron saattaa olla pelikunnossa jo tänään.

Kotietu on ollut valttia joukkueiden viiden viimeisen ottelun aikana, sillä vierasvoittoja ei ole näiden aikana nähty. Tänään Nashville saa pistää parastaan, että se saisi murrettua Bluesin tiiviin pakan.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19.30.

Lähde: nhl.com