Barkov on dollarinsa ansainnut

Aleksander Barkovin jatkosopimus olisi ollut muutamia vuosia sitten mieletön, nyt se on vain johdonmukainen.

35,4 miljoonaa dollaria kuuden seuraavan vuoden aikana kevyellä verotusasteella. Kävisi monelle tallaajalle. Varsinkin kun toimenkuvaan kuuluu jääkiekon pelaaminen ja vapaa-aika kulutetaan hellelukemissa avoautojen pärinän keskellä.

Kuulostaa elokuvan takakannelta, mutta kaikki tämä on isketty härmäläisvenäläisen Barkovin ulottuville.

Kyseessä ei ole mikään normaalin mallin siltasopimus, joka usein on isketty tulokassopimuksen perään. ”Katsotaan nyt kaksi tai kolme vuotta, että miten poika pärjää.” Barkoviin luotetaan ohkaisesta kokemuksesta huolimatta.

Tällä hetkellä sentterin vyöllä on 163 NHL-ottelua ja niissä on kerätty mielestäni maittava kattaus tehopisteitä: 36+54=90. Florida Panthers ei ole Barkovin aikakaudella tätä kautta lukuun ottamatta viihtynyt positiivisissa otsikoissa. Sitä faktaa vasten suoritus on vähintäänkin kohtuullinen.

Vaikka nykytaso on Barkovilla kova, uuteen sopimukseen sisältyy nostovaraa. 5,9 miljoonaa dollaria on kova isku joukkueen kuin joukkueen palkkakattoon, joten tulosta on tultava jatkuvan kehityksen rinnalla. Totta kai joukkue ajattelee ”voittaneensa” tässä diilissä. Eli Barkovista tulisi parempi pelaaja kuin cap hit antaa ymmärtää.

Noin kuuden miljoonan dollarin cap hit -lukemaa kantavat tällä hetkellä muun muassa Edmontonin junnut Ryan Nugent-Hopkins, Taylor Hall, Jordan Eberle sekä Tyler Seguin, Jamie Benn, Logan Couture, Joe Pavelski ja niin edelleen. Kova pelimies kovassa seurassa.

Barkov on jatkosopimuksensa ansainnut kaikkein eniten sen vuoksi, että määrätietoinen ja kova harjoittelu ovat kuuluneet loukkaantumisista huolimatta päivittäiseen tekemiseen.

Organisaatio on varmasti huomannut tämän. Näin tervejärkiselle nuorukaiselle uskaltaa latoa dollareita pöydälle. Niille tulee vastinetta.

Barkov ei tarvitse edes onnentoivotuksia mahdolliseen onnistumiseen liittyen. Kyllä hän pärjää.