NHL: Winnipeg Jets jyräsi Anaheim Ducksin maanrakoon jo avauserässä.

Viaplay LogoKaikki NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

Harvoin näkee näin hurjaa näytöstä vain yhden erän aikana, kun Winnipeg huudatti kotiyleisöään mättämällä kiekon kuusi kertaa John Gibsonin selän taakse.

Andrew Copp avasi maalihanat ajassa 2.07, kun Mason Appleton toimitti kiekon maalille ja Copp tyrkkäsi irtokiekon reboundista sisään.

6. minuutilla Jets pelasi ylivoimalla ja Jack Roslovic kyttäsi Ducksin puolustuksen takana hyökkäyssiniviivalla. Jacob Trouban loistava syöttö tavoitti Roslovicin ja hän viimeisteli läpiajosta 2-0.

12. minuutilla Jetsillä oli niin hurja paine Ducksin päädyssä, että vierasjoukkue ei päässyt vaihtamaan ja vaihto venyi todella pitkäksi. Hapoilla olleet puolustajat olivat pahasti myöhässä joka tilanteesta ja Jets sai tuoreet miehet jäälle. Lopulta Jetsin kapteeni Blake Wheeler viimeisteli omasta reboundistaan 3-0.

16. minuutilla Jets lähti omalta alueelta kovaa vauhtia ylöspäin Bryan Littlen johdolla. Puolustaja Dimitry Kulikov nousi tukemaan hyökkäystä vasempaan laitaan ja sai syötön Littleltä. Kulikovin syöttö maaliviivaa pitkin takatolpalle jätti Gibsonin vaille mahdollisuutta ja Little ohjasi tyhjiin 4-0 ajassa 15.18. Anaheimin Korbinian Holzer suuttui tästä maalista, kun Winnipegin pelaajat tulivat juhlimaan hänen viereensä ja Holzer alkoi takomaan nyrkeillään juhlivia pelaajia. Kahakkaan osallistui muitakin pelaajia, mutta jäähylle ohjattiin lopulta vain Nick Ritchie.

Seuranneen ylivoiman aikana Patrik Laine toi kiekon vasemmalta laidalta hyökkäysalueelle ja Laine joutui kovan paineen alle, mutta Laineen taitava pyörähdys suojasi kiekkoa. Toisesta aallosta tilanteeseen tullut Mathieu Perreault sai kiekon, syötti keskelle Jack Roslovicille ja Roslovic laukoi illan toisen maalinsa kilpikäden yläkulmaan, tilanne 5-0.

Reilu minuutti myöhemmin myös Jetsin nelosketju pääsi maalin makuun. Voitettu kaksinkamppailu kulmassa avasi tilanteen ja Andrew Copp syötti Brendan Lemieuxille, joka kiersi maalin ja kiepautti vanhanaikaisella takakulmaan 6-0. Tässä kohtaa Chad Johnson vaihdettiin Ducksin maalille John Gibsonin tilalle.

Peräti 13 Winnipegin pelaajaa pääsi tehopisteille Jetsin maali-iloittelun aikana. Patrik Laineelle yksi syöttöpiste ja myös maalivahti Connor Hellebuyck sai syöttöpisteen. Tilanne 1. erän jälkeen 6-0.

Toisessa erässä Anaheim saa heti erän alkuun kavennuksen, jonka viimeistelee Nick Ritchie nopealla laukauksella Hellebuyckin patjan yli. Pelikatkolla näytetään, miten Laine määrättiin keräämään kiekkoja ämpäriin Jetsin harjoituksissa. Ilmeisesti pientä kurinpalautusta vaisujen otteiden vuoksi.

Jets saa jälleen ylivoimamahdollisuuden ja Laineelle kirjataan pari laukausta, mutta maalinteko on edelleen yhtä tuskaa. Hanskojen alla on taatusti sinimustat rystyset mailan puristamisen vuoksi. Heti Jetsin ylivoiman päätyttyä Ducks lähtee vastaiskuun, kun Dimitry Kulikov kaatuu kiekon kanssa hyökkäysalueella. Jetsin hyökkääjät eivät paikkaa Kulikovin oikean puolustajan tonttia ja Daniel Sprong karkaa läpiajoon, viimeistellen tilanteeksi 6-2.

Seuraavassa vaihdossa Ducksin hyökkäyskolmikko tulee ryminällä Jetsin päätyyn ja jakaa muutaman painavan taklauksen. Kovia niittejä jaetaan puolin ja toisin, kunnes Jetsin Mason Appleton saa kiekon ja rynnistää hyökkäykseen. Toiseen aaltoon luistelee kovaa vauhtia Tyler Myers ja Appletonin syöttö takatolpalle tavoittaa Myersin mailan, tilanne 7-2.

Kun toista erää on jäljellä 1.48, vihelletään Anaheimin Daniel Sprongille kaksi minuuttia estämisestä. Jetsin tulitus on hurjaa ylivoimalla ja kiekko liikkuu vauhdikkaasti. Puolustusneliön keskellä Jack Roslovic saa kiekon ja viimeistelee kolmannen maalinsa tarkalla laukauksella. Roslovicin kaikki maalit ovat syntyneet miesylivoimalla. Toiselle erätauolle tilanteessa 8-2.

3. erän toisella minuutilla Bryan Little ohjaa maalin edestä tilanteeksi 9-2. Illan toinen maali Littlelle. Jetsin puolustajat ovat saalistaneet yhteensä tehot 1+6.

45. minuutilla Jetsin Andrew Copp karkaa läpiajoon Ducksin ylivoimapelin aikana, mutta ei saa muutettua lukemia kaksinumeroisiksi.

Ducks kaventaa 9-3:een ajassa 52.17, kun Devin Shore ohjaa maalin edestä ohi Hellebuyckin. Syöttöpisteet Jakob Silfverbergille ja Michael Del Zottolle.

Ottelu päättyy 9-3. Anaheim Ducksille pisteet rehdistä pelaamisesta loppuun asti, eikä ylilyöntejä nähty. Kolmas erä oli enimmäkseen vain pelailua, vaikka Jets yrittikin muutamaan otteeseen saada kymmenennen maalin. Ottelun erikoisuutena voidaan pitää Jetsin parhaan pistemiehen ja ykkössentterin Mark Scheifelen jäämistä kiikaritehoille, joukkueen suuresta maalimäärästä huolimatta. Jetsin kakkosketju Laine-Little-Roslovic sai tililleen viisi maalia ja kolme syöttöpistettä. Laineelle 0+1, Littlelle 2+1 ja Roslovicille 3+1.

Kansikuva: Jana Chytilova/Freestyle Photography/Getty Images