NHL: Winnipeg Jets kaatoi Columbus Blue Jacketsin ottelun lopussa tehdyllä maalilla

Viaplay LogoKaikki kauden NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

Winnipeg Jets kohtasi Blue Jacketsin kotihallissaan viime yönä. Kaukalossa nähtiin myös aikaisempia otteluita hieman aktiivisempi Patrik Laine, vaikka tehopisteet jäivät tälläkin kertaa puuttumaan.

Jets avasi maalihanat 1. erän 5. minuutilla. Brendan Morrow katkaisi Blue Jacketsin avauksen hyökkäyssiniviivan tuntumassa. Mark Scheifele pelasi katkon jälkeen nopean seinäpelin Blake Wheelerin kanssa ja päätti hyökkäyksen tarkalla laukauksella ohi Sergei Bobrovskyn.

Blue Jackets kuittasi pelin tasoihin 9. minuutilla, kun Artemin Panarin viimeisteli terävien syöttöjen jälkeen ohi Connor Hellebuyckin. Viitisen minuuttia myöhemmin vieraat siirtyivät johtoon, kun Panarin sai avauksen laitaan keskialueelta ja tarkka syöttö keskelle tavoitti Josh Andersonin, joka ohitti Hellebuykin kilpipuolelta.

Toisessa erässä Jets painoi päälle vaihdosta toiseen ja mutta tulosta joukkue ei meinannut saada millään. Laineelle pelattiin monta vetopaikkaa Columbuksen jäähyn aikana ja tilanne näytti tutulta kuin monta kertaa aikaisemminkin, kun vedot lähtivät suoraan syötöstä. Ei kuitenkaan tulosta.

34. minuutilla Jetsin Mason Appleton nousi röyhkeästi Blue Jacketsin puolustuksen keskelle ja lähetti rystyltä laukauksen, joka kimposi Bobrovskyn hanskan kautta maaliin ja tilanne tasoittui 2–2:een.

Tasoituksen jälkeen Bryan Little on lähellä lisätä johtoa, kun Laine ja Jack Roslovic petaavat paikan takatolpalle ja maali näyttää jo lähes varmalta, mutta Columbuksen puolustaja heittäytyy viime hetkellä syötön eteen. Columbus lähtee vastahyökkäykseen ja lähimpänä omaa maalia ollut Roslovic yrittää takakarvata kiekon pois, mutta Columbuksen Oliver Björkstrand jää toiseen laitaan vapaaksi ja laukoo ranteella yläkulmaan tilanteeksi 2–3.

3. erässä Jetsille tarjotaan 48. minuutilla ylivoimaa ja b-pisteen kaarelle nouseva Roslovic yllättää Bobrovskyn rannelaukauksella.

Vain reilu minuutti ennen loppua Jets karvaa voimakkaasti ja puolustajien tuella Bryan Little saa päädyssä kiekon ja syöttää nopeasti keskelle Kyle Connorille, joka jatkaa yhdellä kosketuksella kiekon verkon perille.

Jetsille 4–3-voitto.

Markus Hännikäiselle ja Laineelle ei tehomerkintöjä. Hännikäinen pelasi noin yhdeksän minuuttia, Laineelle kertyi noin 16 minuuttia. Laineen otteista näkee maalinteon olevan tuskaista juuri nyt, mutta kentällä hän yritti olla aktiivisempi ja pyrki pelaamaan joukkuepeliä taklausten ja syöttöjen kautta.

Kansikuva: Kevin Hoffman/Getty Images