NHL:n All-Star-viikonlopun 2. ottelu: Atlantin divisioona vastaan Metropolitan-divisioona

Viaplay LogoKaikki kauden NHL-ottelut suorana Viaplayssa.

Pelaaja-esittelyssä yleisö antaa omat, äänekkäät mielipiteensä tietyille pelaajille. Useimmille vaisut aplodit ja tietyille pelaajille rankat buuaukset. John Tavares ja Sidney Crosby keräsivät eniten buuauksia ja parhaat huudot osoitettiin Steven Stamkosille ja Henrik Lundqvistille. Tavaresista ja Crosbysta saattoi tuntua samalta kuin Gary Bettmanista, joka ei voi välttyä buuauksilta NHL-skenessä – minne sitten meneekin julkisesti puhumaan.

Suomalaisista tässä ottelussa on mukana Sebastian Aho (Metropolitan) ja aloittavat maalivahdit ovat Andrei Vasilevski (Atlantti) ja Henrik Lundqvist (Metropolitan).

Sidney Crosby saa kiekon heti ensimmäisessä vaihdossa, ottaa vastaan buuaukset, tulee keskelle ja tekee nopealla kilpipuolen rannevedolla 1-0. Seth Jones tekee minuuttia myöhemmin 2-0:aan nopean syöttökuvion päätteeksi. Puolustus sahattiin halki poikittaissyöttöjen avulla.

”Atlanttilaiset” eivät ole päässeet edes kunnolla kiekkoon, kunnes Jack Eichelin aloitusvoiton myötä kiekko tulee David Pastrnakille, joka purjehtii vasemmalta hyökkäysalueelle. Hieno lättysyöttö poikittain Eichelin lapaan ja kavennus lähietäisyydeltä 2-1:een. Steven Stamkos on tullut esittelemään taitojaan. Näyttäviä harhautuksia ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja Stamkos tasoittaa 2-2:een laukomalla jalkojen välistä alakulmaan upean kärkikynäveivin jälkeen.

Crosby pääsee läpiajoon, Vasilevski torjuu rystypuolen noston. Jälleen läpiajo Metropolitanille, Vasilevski torjuu Claude Girouxin rystylaukauksen. seuraavassa vaihdossa Aho syöttää poikittain maalin editse, Vasilevski torjuu John Carlsonin onetimer-vedon. Aholle samassa vaihdossa puolittainen läpiajo, laukaus oikealta ohi.

Auston Matthewsille läpiajo 8. minuutilla, Lundqvist torjuu rannelaukauksen. Toistaiseksi aika vähän tapahtumia, joukkueet tuntuvat ottavan varman päälle ja pelaavat enemmän puolustuksen kautta. Tilanne edelleen 2-2. Pelataan hyvin verkkaisella vauhdilla jopa All-Star-ottelun standardeilla.

30 sekuntia ennen erän loppua Metropolitan saa läpiajon, Vasilevski torjuu Cam Atkinsonin suoran laukauksen ja avaa nopeasti Nikita Kucheroville. Seth Jones riistää kiekon Kucherovilta, karkaa läpiajoon ja laukoo maalin kattoon tilanteeksi 3-2 Metropolitanille illan toisella osumallaan. Vasilevski ottaa erän loppuun huikean torjunnan poikittaissyötöstä lähteneeseen one-timeriin. Viisi maalia ensimmäiseen erään.

Jimmy Howard tulee Atlantin maalille Andrei Vasilevskin tilalle ja Metropolitanin Henrik Lundqvist tekee tilaa Braden Holtbylle.

Toinen erä alkaa vauhdikkaasti. Monta ylivoimahyökkäystä ja yksi läpiajo, ei toistaiseksi maaleja. 56 sekunnin kohdalla Jeff Skinner tasoittaa pelin 3-3:een näyttävällä nostollaan maalin edestä.

Erikoinen yksityiskohta on John Tavaresin ja Steven Stamkosin pelaaminen samalla pelinumerolla, joka on 91. Heitä onkin kutsuttu ”ysiykkösten ketjuksi” pohjoisamerikkalaisten selostajien toimesta. John Tavares karkaa läpiajoon ja nostaa rystyltä maalin kattoon. Tilanne 4-3 ja Atlantti johtaa ensimmäistä kertaa.

Braden Holtby ottaa pari näyttävää torjuntaa kahdesta ylivoimahyökkäyksestä ja laittaa pitkän avauksen hyökkäyssiniviivalle, joka laskeutuu suoraan lapaan. Metropolitan painaa päälle ja Atlantti iskee vastaiskuista. Atlantti innostuu karvaamaan rajummin ja Crosby karkaa läpiajoon. Laukaus yli maalin. Atlantti vaihtaa kaikessa rauhassa ja Crosby saa tuekseen Atkinsonin 2vs0-tilanteeseen. Monen poikittaissyötön jälkeen Howard torjuu ilmiömäisesti Atkinsonin laukauksen ja pitää Atlantin johdossa.

Kucherov karkaa läpiajoon, Holtby torjuu. Crosby lähtee nopeaan vastahyökkäykseen ja laukoo oikealta b-pisteeltä etukulmaan tilanteeksi 4-4. Seuraavassa vaihdossa Aho ja John Carlson pääsevät 2vs1-tilanteeseen, Howard torjuu Ahon laukauksen. Pelissä on taas hitusen vaisumpi vaihe menossa erän puolivälin tienoilla. Howard ja Holtby ovat pelanneet varmasti.

Kucheroville jälleen läpiajo ja hän yrittää pientä ”zippiä” Holtbyn yli, Holtby oli valmiina. Kris Letang tekee Metropolitanille 5-4:ään alle minuuttia myöhemmin, veivattuaan läpiajosta rystyltä ohi Howardin.

Stamkos järjestää hyvän paikan ketjukaverilleen, Holtby torjuu hienosti poikittaissyötöstä lähteneen vedon. Claude Giroux karkaa läpiajoon ja yrittää harhautella, Howard torjuu. Giroux saa irtokiekon haltuunsa ja syöttää keskelle Sebastian Aholle, joka tekee Metropolitanille 6-4-maalin ajassa 18.08. Peliaikaa alle kaksi minuuttia jäljellä.

Atlantti ottaa maalivahdin pois ja ei kestä montaa sekuntia, kun Cam Atkinson tekee tyhjiin 7-4. Lopussa selostajat säälivät Howardia, joka tekee pari näyttävää torjuntaa kahdessa 2vs0-tilanteessa. Holtby nappaa kiinni vielä yhden läpiajon ja ottelu päättyy Metropolitanin voittoon 7-4.

Sidney Crosby keräsi ainoana kolme tehopistettä, 2+1. Neljälle pelaajalle kaksi tehopistettä. Maalivahdeille huomattavasti tasaisemmin torjuntoja kuin ensimmäisessä ottelussa. Kaikki suomalaiset pelaavat finaalissa, raporttia tulossa.

Kansikuva: Jarno Kuusinen/AOP