Patrik Laineen maaliton putki ei ole ainutlaatuinen, sattuu sitä parhaillekin maalitykeille

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Kun Saku Koivu lähti NHL:ään vuoden 1995 maailmanmestaruushuuman jälkeen, olivat odotukset niin korkealla, että Koivun odotettiin olevan jopa uutuuspainos Wayne Gretzkystä. Suomen televisiossa mainostettiin isoon ääneen, että Koivu tekee debyytin Montreal Canadiensin kotihallissa Philadelphia Flyersin tullessa vierailulle.

Todellisuus oli karu, sillä kauden 1995-96 avausottelussa Eric Lindros johti joukkonsa 7-1-voittoon Montrealin vieraana. Lindros onnistui maalinteossa, syötti maaleja, jyräsi Koivulta taklaustilanteessa huulen auki keskialueella ja sai vastata teostaan tappelun muodossa. Tähän olisi tuolloin voinut todeta, että ”Saku Koivu, tervetuloa NHL:ään”. Flyers oli tuohon aikaan yksi isokokoisimmista joukkueista taalaliigassa ja vastaavasti Montreal oli yksi pienikokoisimmista.

Koivu sai maalihanat auki 7. ottelussaan, kun Molson Centeriin saapui Los Angeles Kings, jota Jari Kurri edusti tuolloin. Habs vei ottelun nimiinsä 6-3 ja Koivu teki samassa ottelussa myös uransa toisen maalin.

Ottelun jälkeen Kurrilta kysyttiin, mitä mieltä hän oli Koivun avausmaalista NHL:ssä. Tilanne nauratti Kurria, joka sanoi sen harmittavan joukkueensa puolesta. Kurri kuitenkin totesi, että ”oli kiva nähdä miten yleisö reagoi, että kyllä sen huomasi, miten lähti iso apina Sakun selästä. Montreal ei ole mikään helppo paikka pelata jos niitä maaleja ei tule. Tiedän tunteen, sillä olen joskus mennyt 17 ottelua ilman maalia”.

Yli 600 maalia NHL:n runkosarjassa ja yli 100 maalia playoffeissa viimeistelleelle Kurrille näinkin pitkä maaliton putki oli mahdollista, joten sattuu niitä huonoja jaksoja parhaillekin pelaajille. Odotellaan Laineen ketsuppipullon aukeamista uudelleen.

Kansikuva: Claus Andersen/Getty Images

Lähde: NHL power week -ohjelma/MTV3